Και δεύτερο μπλόκο στο Αερινό ετοιμάζουν αγρότες της Μαγνησίας

Φωτό αρχείου

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Μαγνησίας, οι οποίοι ετοιμάζουν και δεύτερο μπλόκο στο Αερινό, μετά το μπλόκο του Ριζομύλου, όπου ήδη βρίσκεται περίπου 30 τρακτέρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα, μετά την μηχανοκίνητη πορεία που έγινε στο Βόλο, με τη συμμετοχή περίπου 50 οχημάτων, οι αγρότες έστησαν παράγκα στο ύψος του Αερινού αναμένουν τη συμμετοχή αγροτικών μηχανημάτων, προκειμένου να στήσουν και δεύτερο μπλόκο, σε συμμόρφωση της απόφασης που πάρθηκε στο μπλόκο της Νίκαιας.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύση σε αιτήματα, όπως κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση. Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές.
Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.