Κάθοδος των τρακτέρ στον κόμβο Αερινού

Νέα συγκέντρωση το μεσημέρι, στο «μπλόκο» και κάλεσμα απ΄τον Αγροτικό Σύλλογο Αλμυρού και Σούρπης

Κάθοδο των τρακτέρ στον κόμβο Αερινού αποφάσισαν οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής, μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής. Τα αγροτικά μηχανήματα, παρατάσσονται καταρχήν, δεξιά και αριστερά του δρόμου, ενώ σήμερα στις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο «μπλόκο» νέα συγκέντρωση.
«Τα προβλήματα διαιωνίζονται και αυξάνονται»
Στο μεταξύ, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο αγροτοσυνδικαλιστής, κ. Νίκος Αγγελής αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στα προβλήματα των αγροτών, απευθύνοντας νέο κάλεσμα συμμετοχής, σε όλους, τονίζοντας ότι «καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις δράσεις μας. Το θέμα είναι ότι κάθε φορά που βγαίνουμε στα μπλόκα τα προβλήματα, ενώ τα έχουμε πει στο παρελθόν, διαιωνίζονται και αυξάνονται. Έτσι και φέτος, κάθε μορφή αγώνα είναι χρήσιμη, τίποτα δεν πάει χαμένο. Έχουμε την υπερβολική αύξηση στον ΕΦΚΑ, την αύξηση στον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, αναμένεται να μας βάλουν να πληρώνουμε και το τέλος νερού, το κόστος παραγωγής, όλα αυτά τα θέματα είναι αυτά που συζητάμε και μας «καίνε» και ήταν αυτά που μας έκαναν να πάρουμε την απόφαση και να βγούμε στους δρόμους».

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού καλεί
για συμμετοχή στο μπλόκο Αερινού
Κάλεσμα για ενίσχυση του μπλόκου Αερινού, που αποφάσισαν χθες οι αγρότες, απευθύνει ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης, που με ανακοίνωσή του καλεί τους αγρότες να μην απογοητεύονται και να μην τους κυριεύει η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια.
Ο Α.Σ. Αλμυρού και Σούρπης, ζητά από τους αγρότες κανένας να μη μείνει στο σπίτι του, τη στιγμή που αδυνατεί να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του, το εισόδημά του μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, φόροι, εισφορές και χαράτσια παίρνουν πάνω από 50% του μειωμένου εισοδήματός του. «Μπροστά μας βρίσκονται ακόμη χειρότερα μέτρα που θα υλοποιηθούν αν δεν το αποτρέψουμε με τους αγώνες μας. Με τους αγώνες μας κερδίσαμε, ικανοποιήθηκαν κάποια αιτήματα, πήραμε ανάσες, αποτρέψαμε χειρότερα μέτρα ή τα καθυστερήσαμε. Η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη αν καθόμασταν στα σπίτια μας, όπως μας καλούν να κάνουμε σήμερα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Ο αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης καλεί σε μαζική συμμετοχή στο μπλόκο Αερινού, το μπλόκο της φτωχής αγροτιάς της Μαγνησίας και απλώνει το χέρι σε όποιον θέλει να αγωνιστεί, διότι αντίπαλός τους είναι οι πολιτικές που τους ξεκληρίζουν και δεν αποκλείουν κανέναν που συμφωνεί με το πλαίσιο αιτημάτων και θέλει να παλέψει.
Οι αγρότες δηλώνουν ότι στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων του σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης Αλμυρού», για την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους με όλα τους τα δικαιώματα και καλούν για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στην AGROTIKA, με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.