Κυριαζής Παπακυριαζής: Εντείνεται ο ρυθμός στο κλείσιμο των ραντεβού για εμβολιασμό

Ποια είναι η εικόνα στα φαρμακεία της Μαγνησίας

Εντείνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η επιθυμία των κατοίκων της Μαγνησίας να εμβολιαστούν, με τον γεν. γραμματέα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κυριαζή Παπακυριαζή, να επισημαίνει πως ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας. Ο ίδιος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή έκανε λόγο για τις παροχές υγείας που προσφέρουν αυτή την περίοδο οι φαρμακοποιοί, σημειώνοντας πως για rapid τεστ προσέρχονται στα φαρμακεία στην πλειοψηφία τους οι ανεμβολίαστοι πολίτες, προκειμένου να έχουν το απαραίτητο έγγραφο για να μεταβούν στην εργασία τους.
“Βρισκόμαστε μεσούσης της πανδημίας και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις και δεν αφορά μόνο στην τρίτη ηλικία. Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό”, επεσήμανε ο κ. Παπακυριαζής, σημειώνοντας πως πλέον οι φαρμακοποιοί έχουν στη δραστηριότητά τους , τη διάθεση των self test για τους μαθητές αλλά και τη διεξαγωγή των rapid test.

Ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται περισσότερο

“Είναι ευρύ το πλαίσιο των δραστηριοτήτων που έφεραν εις πέρας οι φαρμακοποιοί , ενώ σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό, όπως σημείωσε, είναι το κυριότερο όπλο για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Είναι το δυνατό μας όπλο, πόσο μάλλον για τα άτομα της τρίτης ηλικίας που είναι πιο ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες”, τόνισε ο ίδιος. Ανέφερε πως η πλειάδα των rapid τεστ γίνονται από τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί και θέλουν να πάνε στον χώρο εργασίας τους, ενώ υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά ατόμων που επειδή ήρθαν σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα, προσέρχονται για rapid για να επιβεβαιώσουν εάν έχουν μολυνθεί .
Το σημαντικό όλων, όπως επεσήμανε ο κ. Παπακυριαζής είναι πως οι φαρμακοποιοί εκτός από τον επιστημονικό και συμβουλευτικό ρόλο που είχαν όλα αυτά τα χρόνια, πλέον έχουν και τον ρόλο της παροχής υπηρεσιών.
“Δεν είναι το “κλικ” που κάνουμε, αλλά όλη η διαδικασία που γίνεται για να καταλάβει ο κόσμος τους κινδύνους του κορωνοϊού. Το ενθαρρυντικό είναι πως ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται περισσότερο ότι ο εμβολιασμός είναι η σωστή οδός. Κάποιοι που κάνανε rapid τεστ , αποδέχονται τον εμβολιασμό και κάνουν το επόμενο βήμα. Βλέποντας τις αρνητικές καταστάσεις που παίρνει η πανδημία επηρεάζεται η και αρκετοί οδηγούνται στον εμβολιασμό”, είπε ο κ. Παπακυριαζής, λέγοντας πως όταν δεν καταγράφονταν πολλά κρούσματα, είχε “ηρεμήσει” η διαδικασία εμβολιασμού, η οποία όμως τώρα είναι πιο εντατική, σύμφωνα με τον ίδιο. ” Τώρα βλέπουμε πιο εντατικά να έρχονται να συζητάνε και να ενημερώνονται για τον εμβολιασμό και να έρχονται για το κλείσιμο του ραντεβού”, σχολίασε ο γεν. γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, σημειώνοντας πως στην περιφέρεια της Μαγνησίας, όπου και δραστηριοποιείται ο ίδιος, ένα ραντεβού για εμβόλιο έχει απόσταση 10-15 ημερών, όμως αυτό διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. ” Το ζητούμενο είναι να επισκέπτονται το φαρμακείο για την αναζήτηση ραντεβού. Μια εβδομάδα -δέκα ημέρες αναμονή δεν είναι πρόβλημα”, κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.