«Λευκή νύχτα» και «Πανόραμα» στους στόχους εμπόρων του Βόλου

Τον Σεπτέμβριο η πρώτη δράση, την Άνοιξη του 2023 η δεύτερη πρωτοβουλία

Τη διοργάνωση της «Λευκής νύχτας» και του «Επιχειρηματικού Πανοράματος» αποφάσισαν οι έμποροι, μετά από δύο χρόνια που απαγορεύονταν, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η διοργάνωση εκδηλώσεων.
Ο Απόστολος Οντόπουλος πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και τόνισε ότι η «Λευκή νύχτα» που σχεδιάζουν οι έμποροι με πιθανότερη ημερομηνία την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, θα αφήσει εποχή.
Όπως είπε, είναι μια εκδήλωση που δημιουργεί υπεραξία, καθώς προσελκύει καταναλωτές όχι μόνο από τη Μαγνησία, αλλά απ’ όλη τη Θεσσαλία, κάτι που φάνηκε στην τελευταία «λευκή νύχτα», που υπολογίζεται ότι το 30% των ατόμων που κινούνταν στον Βόλο, προέρχονταν από τη Θεσσαλία και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να εισρέει χρήμα στην περιοχή.
“Προσανατολιζόμαστε πάλι στο να γίνουν αρκετές εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον και μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, που θα έχει στόχο να προσελκύσει κόσμο από τους όμορους νομούς. Θεωρώ ότι θα πάμε αρκετά καλά, έχουμε συνδιοργανωτή σ’ αυτό μέχρι στιγμής τον Δήμο Βόλου, ελπίζουμε και το Επιμελητήριο, γιατί έχει σταλεί σχετικό αίτημα”, επισήμανε ο κ. Οντόπουλος.

Για την άνοιξη του 2023

Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος συζήτησε το θέμα του Επιχειρηματικού Πανοράματος, που λόγω της πανδημίας δύο φορές αναβλήθηκε. Πρόκειται για έναν θεσμό που τα προηγούμενα χρόνια λειτούργησε προς όφελος των επιχειρήσεων, είχε σταματήσει για κάποια χρόνια, έγινε αναβίωση, αλλά μας πρόλαβε η πανδημία. Τώρα όμως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσουμε ξανά τον σχεδιασμό του και θα οριστούν οι ημερομηνίες πραγματοποίησή του, ανέφερε ο πρόεδρος των εμπόρων.
Το Επιχειρηματικό Πανόραμα θα γίνει υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με συνδιοργανωτές το Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ενώ υπάρχει προσανατολισμός να γίνει την άνοιξη του 2023, λόγω της μεγάλης προετοιμασίας που απαιτείται.

«Περίοδος… προβληματική»

Περιγράφοντας την κίνηση τον Μάιο, ο πρόεδρος ανέφερε ότι μετά την Πασχαλινή περίοδο που έπεφτε στο τέλος του μήνα, διάστημα που έγιναν οι πληρωμές, μεσολάβησε και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, τα χρήματα του κόσμου τελείωσαν αρκετά γρήγορα και αυτό φάνηκε κυρίως στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου που η κατάσταση δεν ήταν καλή.
Ο ίδιος είπε ότι είναι μια περίοδος προβληματική που έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι τους υπέρογκους λογαριασμούς της ενέργειας, τις τρομακτικές αυξήσεις στα καύσιμα, στα τρόφιμα και σε όλα τα προϊόντα, με τον πληθωρισμό να βρίσκεται κοντά στο 12% και γενικότερα η κίνηση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή, καθώς είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί από τον κορωνοϊό και μετά.

«Κλειστά του Αγίου Πνεύματος»

Ενόψει του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Ν. Ιωνίας προτρέπει τους καταστηματάρχες – μέλη του, να παραμείνουν κλειστά, όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.