M. Xρυσοβελώνη: Τι είπα με Π. Καμμένο

Για την Ελλάδα, την περιφέρεια, τον Αγοραστό, τον Δήμο Βόλου και τους ΑΝΕΛ

Την επιθυμία να επισκεφθεί τη Μαγνησία, εξέφρασε στη Μαρίνα Χρυσοβελώνη ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, που πρόκειται να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση. Η πρώην υφυπουργός Υποδομών – Μεταφορών συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και ενημερώθηκε για την τρέχουσα επικαιρότητα, με τον κ. Καμμένο να εμφανίζεται αισιόδοξος για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Δεν ενδιαφέρεται για δήμαρχος
Τα παραπάνω ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» η πρώην υφυπουργός και στέλεχος των ΑΝΕΛ, που αναφέρθηκε και στο θέμα της Αυτοδιοίκησης, χαρακτηρίζοντας ικανό τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τόνισε ότι στην Αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών πρέπει να γίνονται συνεργασίες και ερωτηθείσα, είπε ότι στην παρούσα φάση δεν ενδιαφέρεται για δήμαρχος Βόλου.
Η κ. Χρυσοβελώνη συναντήθηκε τη Μ. Δευτέρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και όπως είπε, η συνάντηση έπρεπε να γίνει, ώστε να έχει και η ίδια ενημέρωση για το τι συμβαίνει και που πάμε ως χώρα, τι γίνεται με τη συμφωνία και πως βλέπει τα πράγματα ο ίδιος μελλοντικά, ποιος θα είναι ο αντίκτυπος για τη χώρα και πως θα πορευτεί, με τους Έλληνες πολίτες δικαιολογημένα να ανησυχούν.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, δήλωσε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, την ενημέρωσε για τη συμφωνία, είπε ότι ήταν το καλύτερο που μπορούσε να επιτευχθεί, ενώ εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος για το κομμάτι της αναδιάρθρωσης του χρέους και είπε ότι σε λίγο καιρό η κυβέρνηση θα κάνει ανακοινώσεις για το θέμα και θα χαροποιήσει τους Έλληνες πολίτες.
«Με συνεχάρη για τη συμμετοχή μου στο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, που θεώρησε σημαντική εξέλιξη για την ίδια και για τους ΑΝΕΛ, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, λέγοντας ότι έχουν καλή συνεργασία», ανέφερε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Δεν διεκδίκησε θέση
Απαντώντας σε όσα ακούστηκαν ότι το ραντεβού με τον Πάνο Καμμένο θα γίνει για να διεκδικήσει κάποια θέση, η κ. Χρυσοβελώνη διαβεβαίωσε ότι δεν ήταν αυτός ο σκοπός της επίσκεψής της. «Όταν έχεις διατελέσει μέλος της κυβέρνησης και έχεις μια δουλειά, διότι εξακολουθώ να ασκώ τη δικηγορία, δεν ζητάς να αναλάβεις την προεδρία ενός Οργανισμού ή να μπεις σε κάποια θέση. Έτσι ενεργούν εκείνοι που ενδεχομένως δεν έχουν δουλειά και επαγγελματική ενασχόληση και δεν είναι η περίπτωσή μου αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ίδια είπε, ότι κατέστησε σαφές στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι εξακολουθεί και θα εξακολουθήσει να είναι πολιτικά δραστήρια και ότι στηρίζει την κυβέρνηση και το κυβερνητικό έργο, που από τη δική της πλευρά, προσπαθεί να προβάλλει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε ότι ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την επιθυμία να έρθει ως πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Μαγνησία και να διοργανωθεί εκδήλωση ώστε να μιλήσει, ζητώντας από την πρώην υφυπουργό να συνδράμει προς την κατεύθυνση αυτή.

Θα έφευγα αν διαφωνούσα πολιτικά
Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη παραδέχτηκε ότι υπήρξε διαφωνία με τον πρόεδρο του κόμματος και ότι υπήρξε δυσαρέσκεια από την πλευρά της, όχι για την αντικατάστασή της από το κυβερνητικό σχήμα, παρά το γεγονός ότι ήταν δική του απόφαση και 100% δική του επιλογή, για να τηρήσει την ισορροπία στο κόμμα και όχι γιατί δεν ανταποκρίθηκε στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της.
«Εκείνο που με πείραξε, ήταν το γεγονός ότι δε με ενημέρωσε προηγουμένως, κάτι που θα μπορούσε να είχε πράξει», δήλωσε η ίδια και συμπλήρωσε ότι πάντα αντιμετώπιζε με μεγάλη κατανόηση όλα τα θέματα και τα προβλήματα που ανέκυπταν κατά καιρούς στους ΑΝΕΛ.

«Θετική ανταπόκριση του κόσμου»
Η ίδια τόνισε ότι ο πρόεδρος του κόμματος, κατανόησε ότι η αντίδραση και η δυσαρέσκειά της είναι δικαιολογημένη και ανέφερε ότι όλο το διάστημα των 5-6 μηνών που πέρασαν από την ημέρα του ανασχηματισμού, την έκαναν να σκεφτεί πολύ, να ανασυντάξει τις δυνάμεις της. «Αυτό που μου δίνει την περισσότερη δύναμη και αποτελεί την κινητήριο δύναμη για να συνεχίσω, είναι η θετική ανταπόκριση του κόσμου, στον οποίο προσπαθώ να είμαι κοντά και με τις λίγες δυνάμεις που διαθέτω να τον συνδράμω σε οτιδήποτε χρειάζεται», δήλωσε.
Η πρώην υφυπουργός, είπε ότι κατέστησε σαφές στον κ. Καμμένο ότι, παρά την απομάκρυνσή της από το κυβερνητικό σχήμα, ο αριθμός των φίλων που έχει, πολλαπλασιάστηκε και δεν μειώθηκε. Όπως ανέφερε, η παρουσία της είναι συνεχής, διότι θέλει να συνεχίσει να είναι μάχιμη και βρίσκεται κοντά στον κόσμο, γιατί καταλαβαίνει ότι οι πολίτες, αυτές τις δύσκολες ώρες, δοκιμάζονται σκληρά και έχουν την ανάγκη να υπάρχει κάποιος άνθρωπος δίπλα τους. Η ίδια διευκρίνισε ότι αυτό δεν το κάνει μόνο η ίδια, αλλά ο κάθε πολιτικός πρέπει να το κάνει.

Προτροπή του Πρωθυπουργού
για ενημέρωση των πολιτών
Σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη και την εποχή που ήταν στο υπουργικό συμβούλιο ήταν προτροπή και παραίνεση του πρωθυπουργού σε υπουργούς, υφυπουργούς και βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να μην περιχαρακώνονται στα γραφεία τους, αλλά να βγουν και να μιλήσουν με τον κόσμο, διότι οι πολίτες πρέπει να ξέρουν πως έχουν τα πράγματα.
«Ποτέ δεν θα έφευγα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εν προκειμένω, επειδή είχα μια διαφωνία με τον πρόεδρο του κόμματος. Είναι πολιτικά ορθό να αποχωρήσεις από ένα κόμμα όταν διαφωνείς με την πολιτική που ακολουθεί το κόμμα και όχι επειδή διαφώνησες με τον επικεφαλής του κόμματος», δήλωσε.

ΤΑ: Συνεργασίες χωρίς ταμπέλες
Η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε ότι δεν έχει τεθεί θέμα «συμμαχίας» με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, στις εκλογές του 2019. Όπως είπε ο περιφερειάρχης είναι δραστήριος και ικανός, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό και η ίδια είπε ότι διατηρεί το δικαίωμα ως επικεφαλής της παράταξης των ΑΝΕΛ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κάθε φορά που πρέπει να διαφωνήσει να το κάνει, όταν υπάρχει πραγματικά λόγος και να εκφράσει την άποψή της.
Η περιφερειακή σύμβουλος είπε ακόμη ότι στα «συν» του περιφερειάρχη προσμετράται ότι έχει κατορθώσει να τηρεί τις ισορροπίες στο περιφερειακό συμβούλιο, κάτι που αποβαίνει προς όφελος της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη στον πρώτο και δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης τα πολιτικά κόμματα, πρέπει να μένουν μακριά και πρέπει να γίνονται συνεργασίες των υγιών δυνάμεων προς όφελος του Δήμου ή της Περιφέρειας. Όπως είπε, αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν κανείς κατέρχεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης ή δήμαρχος, χωρίς κομματικές ταμπέλες, ανέφερε ότι τέτοιες ενέργειες είναι εφικτές και πρέπει να εύχεται κάποιος να συμβαίνουν.
«Οι πολίτες που περιμένουν πολλά από μια δραστήρια και δυναμική Περιφέρεια, από έναν δήμαρχο και ένα Δημοτικό Συμβούλιο, δεν φταίνε σε τίποτα να μετατρέπονται σε θύματα αντιπαλοτήτων και διαφορών που ορισμένες φορές είναι και γελοίες», δήλωσε.

Δεν ενδιαφέρεται για το Δήμο
Ο Μαρίνα Χρυσοβελώνη ρωτήθηκε σχετικά και απάντησε ότι δεν θα την ενδιέφερε μια υποψηφιότητα για δήμαρχος, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν το έχει στο μυαλό της σε καμία περίπτωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.