Μαγνησία: Χειμωνιάτικος καιρός με βροχοπτώσεις αλλά και χιονοπτώσεις

Βελτίωση των φαινομένων από την Κυριακή

Χειμωνιάτικος θα παραμείνει ο καιρός μέχρι και την Κυριακή, καθώς, σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο, κ. Θεοφάνη Τακούδη, θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ακόμα και μέσα στην πόλη του Βόλου, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει προβλήματα. Από την Κυριακή και έπειτα οι καιρικές συνθήκες αρχίζουν και βελτιώνονται, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο κοντά στην άνοιξη.
Σήμερα Τέταρτη θα σημειωθούν ήπιες χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ στα πεδινά τοπικές βροχές, μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως μέτριοι και η θερμοκρασία στον Βόλο θα κυμανθεί από τους 3.0°C έως 6.0°C.

Το βράδυ της Τετάρτης θα έχει ξαστεριά, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να «κάνει βουτιά» και την Πέμπτη το πρωί θα έχει πολύ κρύο. Συγκεκριμένα αναμένονται αραιές συννεφιές που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί έως μέτριοι με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία στον Βόλο θα κυμανθεί από τους 3.0°C έως τους 8.0°C.

Ίδιο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή. Αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Χιονόπτωση θα σημειωθεί και εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος, χωρίς όμως ένταση. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στον Βόλο από -1.0°C έως και 5.0°C.

Το Σάββατο αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν επίσης χιονοπτώσεις και μέσα στην πόλη του Βόλου, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει προβλήματα. Στις ορεινές, όμως, και ημιορεινές περιοχές η χιονόστρωση, με τον επερχόμενο παγετό θα δημιουργήσει προβλήματα, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-βορειοανατολικοί έως μέτριοι και η θερμοκρασία στον Βόλο θα κυμανθεί από -1.0°C έως 5.0°C.

Την Κυριακή αναμένονται αρχικά συννεφιές και θα σημειωθούν χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία, όμως, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στον Βόλο από τους 1.0°C έως 5.0°C.

Ο κ. Τακούδης εκτιμά με επιφύλαξη ότι θα είναι το τελευταίο έντονο χειμωνιάτικο «ξέσπασμα», λέγοντας πως από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και έπειτα ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται, ενώ θα ανέβει και η θερμοκρασία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.