Μαγνησία: Εναρμονισμένος με το τέλος της άνοιξης… ο καιρός της εβδομάδας

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές

Εναρμονισμένος με το τέλος της άνοιξης είναι ο καιρός των ημερών που διανύουμε σύμφωνα με τον μετεωρολόγο – μαθηματικό Θεοφάνη Τακούδη, με καλές γενικότερα θερμοκρασίες αν και προς το τέλος της εβδομάδας, ο καιρός της μίας ημέρας, θα είναι βροχερός όπως το περασμένο Σάββατο.
Ο μετεωρολόγος – μαθηματικός μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι σήμερα και την Πέμπτη θα είναι οι ημέρες περίπου οι ίδιες, με ασθενή βορειοανατολικό άνεμο, που μας δίνει καλές θερμοκρασίες στην πόλη του Βόλου που θα είναι 26 με 28 βαθμούς Κελσίου, με πιο ζεστή μέρα την σημερινή.
Υψηλές θα είναι και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, στα αστικά κέντρα, που θα κυμανθούν 16 έως 17 βαθμούς, ενώ θα επικρατήσει ηλιοφάνεια κι οι θάλασσες θα είναι γενικά ήρεμες.
Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, το απόγευμα της Πέμπτης υπάρχει μία αστάθεια που θα αρχίσει να εκδηλώνεται από τα βορειοδυτικά της Θεσσαλίας. Την Παρασκευή αναμένονται κάποιες συννεφιές που θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές βροχές, παρόμοιες με αυτές που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο.

Αίθριος καιρός Σαββατοκύριακο

Παράλληλα πέφτει και η θερμοκρασία, λόγω ενός Βόρειου ρεύματος που θα δώσει ενισχυμένους ανέμους και η θερμοκρασία ίσα που θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς, ενώ νωρίς το πρωί η θερμοκρασία θα είναι λίγο χαμηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες γύρω στους 15 με 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι μέχρι και στο Αιγαίο έντασης 4 με 5 μποφόρ.
Το βράδυ της Παρασκευής τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος.
Λόγω των βορείων ανέμων το Σάββατο η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 24 – 25 βαθμούς. ενώ την Κυριακή που οι άνεμοι γίνονται νοτιάδες θα ανέβει έναν με δύο βαθμούς Κελσίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.