Μαγνησία: Καλοκαίρι θυμίζει η εβδομάδα με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες

Πρόβλεψη ότι ο Σεπτέμβριος θα κινηθεί στα ίδια θερμοκρασιακά επίπεδα

Διανύουμε μια καλοκαιρινή εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες θα φτάσουν μέχρι και τους 31 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο Θεοφάνη Τακούδη ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή. Ταυτόχρονα, κάνοντας μια πρόβλεψη, βασιζόμενος στα μέχρι τώρα στοιχεία, τόνισε ότι όλο το φθινόπωρο θα κινηθεί σε καλά θερμοκρασιακά επίπεδα με εμφάνιση βροχών τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Καλοκαιρινές μέρες με την θερμοκρασία να φτάνει τους 31ο C

Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη η θερμοκρασία θα κινηθεί κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου, φτάνοντας στο Βελεστίνο μέχρι τους 29 βαθμούς, ενώ στο Βόλο και στον Αλμυρό μέχρι τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βόρειοι με κατά τόπους αραιές συννεφιές.
Από αύριο, Πέμπτη, το σκηνικό του καιρού αλλάζει και γίνεται πιο καλοκαιρινό με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σάββατο θα ανέβει μέχρι και τους 31. Ταυτόχρονα, οι νοτιάδες θα είναι ασθενείς, αλλά με την υγρασία να είναι σε υψηλά επίπεδα.
Βροχές αναμένονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο
Ο κ. Τακούδης επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη εικόνα θα σημειωθεί όλο τον μήνα Σεπτέμβριο, με φυσιολογικές θερμοκρασίες, ενώ θα υπάρχουν και μέρες με υψηλότερες θερμοκρασίες για την φθινοπωρινή εποχή, χωρίς σημαντικές βροχές. Έκανε όμως και εκτίμηση για το υπόλοιπο φθινόπωρο, το οποίο θερμοκρασιακά θα διατηρηθεί στην ίδια εικόνα με υψηλές θερμοκρασίες, αλλά λόγω της εμφάνισης πιέσεων θα σημειωθούν περισσότερες βροχοπτώσεις τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.