Μαγνησία: Κατά… 80% έπεσε ο τζίρος στα εσωτερικά καταστήματα

Φοβάται ο κόσμος λόγω κορωνοϊού να πάει σε κλειστούς χώρους εστίασης

Τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, βιώνουν καθημερινά οι επαγγελματίες του Βόλου και της Μαγνησίας, που, αφού άνοιξαν μετά από 18 μήνες, βλέπουν τώρα που πλησιάζει ο χειμώνας, τους τζίρους τους να πέφτουν κατά 80%, εξαιτίας του φόβου του κόσμου για τη διασπορά του ιού. Λόγω αυτής της κατάστασης, πολλά μαγαζιά βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο.
Ο Στέφανος Στεφάνου πρόεδρος της Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη και είπε ότι τα μαγαζιά με εσωτερικούς χώρους λειτουργούν με το 50% της χωρητικότητας τους σε πελάτες, αλλά ο κόσμος φοβάται από τα κρούσματα του κορονωϊού στην Μαγνησία και δεν μπαίνει στα καταστήματα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, προβλήματα υπάρχουν και στους εξωτερικούς χώρους, που πρέπει να είναι οι δύο πλευρές ανοιχτές και καθώς μπαίνει ο χειμώνας δύσκολα κάποιος κάθεται έξω, όσες σόμπες και να βάλουν οι καταστηματάρχες.
“Ξεκινώντας μετά από 18 μήνες κλειστά οι εσωτερικοί χώροι, έχουν 80% πεσμένο τζίρο και έτσι θα πάμε μέχρι τις γιορτές”, ανέφερε ο πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης και διασκέδασης Μαγνησίας.
Ο πρόεδρος των καταστηματαρχών προέβλεψε ότι η αναδουλειά που υπάρχει στα καταστήματα (ακόμη και με εξωτερικούς χώρους), τα κορωνοχρέη και ό,τι έχει μείνει στις πλάτες των επαγγελματιών οικονομικά από αυτή την κατάσταση, θα φέρει προβλήματα και αναμένονται νέα λουκέτα καταστημάτων.
Όραμα να μεγαλώσει ο Σύλλογος
Αναφερόμενος στην επανεκκίνηση του Συλλόγου με το παρών Δ.Σ., ο κ. Στεφάνου είπε ότι έτυχε πάνω στην πανδημία, με περίπου 50 επιχειρήσεις, σήμερα μετέχουν ενεργά πάνω από 300 επιχειρήσεις. Όπως είπε, αυτό που ονειρεύεται στον Σύλλογο είναι να έχει δίπλα του επαγγελματίες των κλάδων εστίασης και διασκέδασης από το Βόλο, τον Αλμυρό, το Ανατολικό Πήλιο, τη Νότια Μαγνησία, τα νησιά, να είναι όλοι μαζί, για να γίνουν περισσότεροι, γιατί οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας είναι χιλιάδες.
Οι εκλογές στον Σύλλογο, τόνισε, έγιναν χωρίς ο ίδιος να είναι ικανοποιημένος από την προσέλευση, γιατί μετά από 18 μήνες κλειστά, πολλοί επιχειρηματίες δεν ήταν ενήμεροι ταμειακά, μπήκαν μερικά νέα μέλη στο Δ.Σ. και ο Σύλλογος ξεκινάει από την αρχή, γιατί έρχονται πολλά νέα προβλήματα με νέα τέλη δικαιωμάτων που προέκυψαν και ζητούν χρήματα από επαγγελματίες.
Για το θέμα της επιφυλακτικότητας των επαγγελματιών να εμπλακούν με τον Σύλλογο, ο πρόεδρος ανέφερε ότι υπάρχει ένα παρελθόν πολύ άσχημο για όλα έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν μια διστακτικότητα. Όπως είπε, η νέα Διοίκηση το καταπολεμά αυτό και αυτό φαίνεται από την αύξηση των επιχειρήσεων που περιβάλλουν τον Σύλλογο.
Το νέο Δ.Σ.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου αποτελείται από τους: Άγγελο Κόκκαλη, Κωνσταντία Μητρομάρα, Αλέξανδρο Μπάϊμπα, Χαράλαμπο Μπιτσακτσή και Στέφανο Στεφάνου. Αναπληρωματικό μέλος εξελέγη ο Θανάσης Τσιάνας, ενώ στην Ελεγκτική Επιτροπή θα συμμετέχουν οι Γιώργος Ρεφενές, Φίλιππος Καλλής και Βασίλης Τσιαμήτας. Τέλος, αντιπρόσωπος στην ΟΕΒΕΜ και την Ομοσπονδία αναδείχτηκε ο Στέφανος Στεφάνου. Το νέο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου θα συγκληθεί σε Σώμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.