Μαγνησία: Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός για τα έντονα φαινόμενα

Με 60 εκχιονιστικά μηχανήματα στα ορεινά και σταθμούς άλατος σε διάφορα σημεία

Το γεγονός ότι ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας βρίσκεται σε ετοιμότητα για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται από σήμερα Σάββατο το πρωί, ως τη Δευτέρα το μεσημέρι, επισήμανε η Δωροθέα Κολυνδρίνη αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο-Ένα 102,5», η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι, σύμφωνα με τα προγνωστικά της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένονται χιόνια ακόμη και στα πεδινά και στα νησιά και χαμηλές θερμοκρασίες.

Η κα Κολυνδρίνη τόνισε ότι υπάρχει κατάσταση ετοιμότητας, από σήμερα νωρίς το πρωί θα υπάρχουν 60 εκχιονιστικά μηχανήματα στα ορεινά κυρίως του νομού, όπως και σταθμοί άλατος σε διάφορα σημεία.

Ακόμη ανέφερε ότι εκδόθηκε δελτίο Τύπου για να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και οι οδηγοί να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες, σε δυσπρόσιτες περιοχές δεν πρέπει να υπάρχουν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, ασθενείς). Η κα Κολυνδρίνη είπε ότι ένας κτηνοτρόφος δεν μπορεί να πάει στην κτηνοτροφική του μονάδα χωρίς εφόδια, από τη στιγμή που περιμένουμε έντονα φαινόμενα, γιατί θα περιμένει εκεί πολλές ώρες, καθώς πρέπει ν’ ανοίξουν τα πρωτεύοντα εθνικά δίκτυα, τα δευτερεύοντα, επαρχιακά και στη συνέχεια να γίνει αποχιονισμός για μια κτηνοτροφική μονάδα.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, συνιστά σε όλους τους πολίτες και κυρίως στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις όταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι σε ισχύ και να υπακούουν τις εντολές των ανδρών της Τροχαίας. Να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα μποτιλιαρίσματος σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης. «Χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλων των πολιτών και κυρίως των οδηγών, που διέρχονται κυρίως τον ορεινό όγκο του Νομού μας με την πιστή τήρηση των κανόνων και οδηγιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ως Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να επέμβουμε όπου και αν χρειασθεί, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας».

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας
Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Ε.Μ.Υ, που ισχύουν για το Σάββατο 23/02 και την Κυριακή 24/02 προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές και τους πολύ ισχυρούς ανέμους ιδιαίτερα στα πελάγη.
Πιο συγκεκριμένα, από τα ξημερώματα του Σαββάτου αναμένεται επιδείνωση των φαινομένων με έντονες χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και σταδιακά και σε κάποιες πεδινές περιοχές, κάτι που θα συνεχιστεί και την Κυριακή. Προσοχή χρειάζεται σε περιοχές που θα έχουν χιονόστρωση, όπου το χιόνι θα παγώσει, κάνοντας τους δρόμους επικίνδυνους. Επιπρόσθετα τα φαινόμενα αναμένεται να επιφέρουν και ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους, ιδιαίτερα σε παραθαλάσσιες περιοχές. Το κύμα κακοκαιρίας πρόκειται να εξασθένηση από την Τρίτη 26/02/2019.

Δήμος Αλμυρού: Σε πλήρη ετοιμότητα οι υπηρεσίες για την αντιμετώπιση καιρικών προβλημάτων
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού για την αντιμετώπιση καιρικών προβλημάτων, ενώ με ανακοίνωσή του, δίνει πληροφορίες για το που πρέπει να απευθύνονται οι πολίτες αν αντιμετωπίσουν προβλήματα.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο Δήμος Αλμυρού ενημερώνει τους πολίτες ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προβλέψει επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις, σημαντική πτώση θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους που θα ισχύσει από το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 μέχρι και τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019.
Σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού και σε συνεχή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνας και το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων παρουσιαστούν από την εκδήλωση των φαινομένων.
Παρακαλούνται οι πολίτες να λαμβάνουν υπόψη τα έκτακτα δελτία επιδείνωσης καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους . Για οποιοδήποτε πρόβλημα, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Κωνσταντίνο Νικοβιώτη στα τηλέφωνα: 6982854201 & 6972812043».

Ο «ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης»
Ο Θεοφάνης Τακούδης μετεωρολόγος, ανέφερε ότι για σήμερα Σάββατο ξεκινάει το σύστημα να επηρεάζει τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα, το μεσημέρι, οι χιονοπτώσεις αρχίζουν, αρχικά σε ορεινές περιοχές από το απόγευμα και προς το βράδυ εντείνονται κυρίως στις ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα πέσει γιατί αναμένονται ισχυροί βοριάδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, έντασης 7-8 μποφόρ στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, ενώ θα διαρκέσουν μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας.
Για την Κυριακή αναμένονται χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της Μαγνησίας, με μικρή πιθανότητα να δούμε στρωμένο το χιόνι στην πόλη του Βόλου, αλλά στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές αναμένεται να πέσει χιονόπτωση μερικών εκατοστών του μέτρου.
Για τη Δευτέρα επίσης αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται μέχρι αργά το απόγευμα, ίσως και τη νύχτα προς την Τρίτη, οπότε και τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν.
Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Κυριακή και τη Δευτέρα, τα ξημερώματα της Κυριακής θα υπάρχει επικινδυνότητα παγετού ακόμη και στις πεδινές περιοχές, το μεσημέρι η θερμοκρασία θα είναι στο μηδέν μέχρι 1 β. Κελσίου.

Η ΔΕΥΑΜΒ
Λόγω της πιθανής κακοκαιρίας και χαμηλών θερμοκρασιών που μπορεί να επικρατήσουν στον Δήμο Βόλου, η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει τους καταναλωτές με ανακοίνωσή της για τα συνήθη μέτρα προφύλαξης που μπορούν να λάβουν οι καταναλωτές, όπως για την προστασία εκτεθειμένων βρυσών και σωληνώσεων νερού ή αποχέτευσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.