Μαλινδρέτος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Θα πάρω σύνταξη κι ακόμη θα μιλάμε για τις 14 θέσεις ιατρών»

Άμεσα προσλήψεις ιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου και στο ΤΕΠ ζητά ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ

«Θα συνταξιοδοτηθώ κι ακόμη θα μιλάμε για τις 14 θέσεις των ιατρών» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας κ. Παύλος Μαλινδρέτος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τονίζοντας πως αυτές οι θέσεις ακόμη δεν έχουν πληρωθεί, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη ούτε η πρόσληψη έξι ιατρών για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Αχιλλοπουλείου. Ο ίδιος επεσήμανε πως τώρα η κυβέρνηση πρέπει να δράσει, να ενισχύσει και το Νοσοκομείο με γιατρούς, αλλά και τα Κέντρα Υγείας των νησιών, καθώς οι γιατροί δεν μπορούν να γίνονται «λάστιχο» καλύπτοντας τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας, ταυτόχρονα και του Νοσοκομείου αλλά και των νησιών.

Αύξηση κλινών ΜΕΘ και πληρωμή υπερωριών
Ο κ. Μαλινδρέτος μίλησε για τα θετικά βήματα που έχουν γίνει αυτή την περίοδο με την κρίση του κορωνοϊου στο ΕΣΥ, αλλά και όσα δεν έχουν γίνει οξύνοντας τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και σε τοπικό επίπεδο.
«Πρέπει να είμαστε δίκαιοι και ειλικρινείς. Όσο αφορά τις κλίνες των ΜΕΘ σχεδόν έχουν διπλασιαστεί, όχι ότι επαρκούν για τη χώρα μας, αλλά πάντως από κει που ήταν, έγινε ένα μεγάλο βήμα κι αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε στην κυβέρνηση. Ένα επίσης θετικό που δεν είχε γίνει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι ότι τώρα αύξησαν το ποσοστό των υπερωριών,γιατί είχαμε συνηθίσει να δουλεύουμε για τη …σημαία. Οι παραπανίσιες ώρες δεν πληρώνονταν. Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος μας άκουσε, έστω και γι’ αυτούς τους μήνες της κρίσης. Γιατί το προσωπικό είναι λίγο πάνω από το μισό και είναι εδώ, αδιαφορώντας για άδειες και υπερωρίες και ασχολήθηκε με τη δημόσια υγεία. Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να προσφέρουμε στον συμπολίτη μας, δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να πληρωνόμαστε κιόλας», σημείωσε ο κ. Μαλινδρέτος σχετικά με τις θετικές κινήσεις για την ενίσχυση του τομέα υγείας.

Γενικοί γιατροί …λάστιχο και «άφαντες» οι νέες προσλήψεις
Όμως, τα βήματα που δεν έχουν γίνει σε τοπικό επίπεδο είναι πολλά και ο ίδιος κάλεσε την υπεύθυνη Υ.ΠΕ να ασχοληθεί σοβαρά με αυτά, καθώς είναι πλέον χρόνια προβλήματα και θα έπρεπε να μην ξεκινούν οι διοικήσεις από το μηδέν.
«Δεν μπορεί να κάνουμε τους γενικούς γιατρούς της Ελλάδας λάστιχο κι από τη μια να τους τραβάμε στα αγροτικά και τα Κέντρα Υγείας κι από την άλλη στα Επείγοντα του Νοσοκομείου για να κάνουν εφημερίες. Κι αν το κάνουμε αυτό για ένα – δύο μήνες, το καταλαβαίνω για να κερδίσουμε λίγο χρόνο . Αυτό προϋποθέτει όμως ότι έχουμε προκηρύξει τις θέσεις αυτές για να λειτουργήσει το σύστημα. Εδώ μιλάμε για ένα ΤΕΠ εν μέσω μιας πανδημίας, αλλά δεν προκηρύξανε τις κενές θέσεις. Να βοηθήσουμε όλοι στα επείγοντα, όχι όμως χωρίς έναν ορίζοντα», είπε ο κ. Μαλινδρέτος επισημαίνοντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν έξι κενές θέσεις στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, που πρέπει να καλυφθούν.
Σε ότι αφορά τις περιβόητες προσλήψεις των 14 γιατρών, που θα ήταν μία τονωτική ένεση για το Αχιλλοπούλειο, ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ είπε χαρακτηριστικά « Θα βγω κι εγώ στη σύνταξη μέχρι να έρθουν».
Συμπλήρωσε πως οι 14 αυτές θέσεις, αρχικά ήταν 16 και ζητούνταν από το Νοσοκομείο από το 2018 και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει εξέλιξη, ενώ για τις έξι κενές θέσεις στο ΤΕΠ σχολίασε πως « Εδώ λέμε να έρθει όποιος μπορεί να βοηθήσει , που κανείς δεν ήρθε, έστω και με μπλοκάκια, βάζοντας στην άκρη γι’ αυτή την περίοδο τα συνδικαλιστικά για το καλό της δημόσιας υγείας και θα πούμε τίποτα, που θα βάλει ανθρώπους στα ΤΕΠ εν μέσω κορωνοϊού;»
Τέλος, στα προβλήματα ο κ. Μαλινδρέτος έθεσε και το ζήτημα της κάλυψης των νησιών, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα είναι οξυμένο και αναρωτήθηκε
« Πέρυσι μιλούσαμε για τα προβλήματα επάνδρωσης στα νησιά. Δεν μπόρεσαν να το κάνουν, δεν τα κατάφεραν να δώσουν προνόμια , δέχομαι την καλή πρόθεση, όμως τώρα θα πρέπει να βρει έναν τρόπο ενίσχυσης το Υπουργείο. Πέρυσι μιλούσαμε πάλι για τους γενικούς ιατρούς που φεύγανε για να καλύψουν τα νησιά,αφήνοντας τα αγροτικά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας. Τώρα θα μιλάμε για γενικούς ιατρούς που θα καλύπτουν και τα χωριά και τα Κέντρα υγείας και το Νοσοκομείο και τα νησιά. Πως θα γίνει αυτό; Δεν θα πάρει τώρα η ΥΠΕ τους γιατρούς να τους στείλει στα νησιά γιατί δεν έχει λυθεί το πρόβλημα ακόμη; Θα τους πάρει. Στο ΤΕΠ όμως τι θα κάνει; Στα Κέντρα Υγείας τι θα γίνει;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλινδρέτος.

Συνέχιση της προσπάθειας παρά τη χαλάρωση των μέτρων
Και μπορεί τα προβλήματα στην υγεία να είναι πολλά, όμως στην περίπτωση του κορωνοϊού μεγάλη συμβολή για την αντιμετώπιση είχε ο κόσμος. Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ είναι αξιομνημόνευτη η εγκράτειά του, ωστόσο η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί.
«Μπράβο σε όλους. Να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Για τις ευπαθείς ομάδες αυτή η προσπάθεια θα κρατήσει, θα πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν. Μην παίρνουν όμως τα μυαλά μας αέρα, πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε και πολύ περισσότερο οι ευπαθείς ομάδες ,μέχρι να έχουμε μια οριστική λύση. Για μένα οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προσέχουν, όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει η ζωή στη χώρα», σημείωσε ο ίδιος.
Τέλος μίλησε και για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσουμε αναφορικά με τον τουρισμό επισημαίνοντας πως «Εμείς στη Μαγνησία αποδείξαμε το υψηλό επίπεδο πειθαρχίας και τώρα θα πρέπει να δείξουμε την ίδια ευαισθησία και υπευθυνότητα στους φιλοξενούμενούς μας απ’ όπου κι αν έρθουν. Θα πρέπει να τους προστατεύουμε, να τους συμβουλεύουμε και να είμαστε εκεί για την τήρηση των μέτρων. Τώρα θα δώσουμε εξετάσεις και μέρη που πήγαν καλά με την πανδημία είναι πολύ πιθανό να είναι και πρώτα στην επιλογή των τουριστών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.