Με ισχυρό υγειονομικό πρωτόκολλο ξεκινάει αύριο το νέο δικαστικό έτος

Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι στην πράξη θα παρουσιαστούν προβλήματα

Με νέο ισχυρό υγειονομικό πρωτόκολλο, ξεκινάει αύριο Πέμπτη το νέο Δικαστικό έτος, αν και μέχρι χθες, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από το υπουργείο, αν έγινε επιλογή εταιρίας φύλαξης, ώστε στην είσοδο να είναι αρμόδιος που θα εξετάζει τα πιστοποιητικά (εμβολιασμού, νόσησης ή test) πριν την είσοδό τους.
Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι στην πράξη θα παρουσιαστούν προβλήματα, γιατί, εκτός από τους δικαστικούς λειτουργούς, τους δικηγόρους και τους υπαλλήλους, πιστοποιητικά ή rapid και self test, πρέπει να έχουν οι κατηγορούμενοι και οι μάρτυρες στις δίκες.
Αύριο Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει ο αγιασμός για το νέο Δικαστικό έτος, στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ θα βρίσκονται όσα άτομα επιτρέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, άρα θα υπάρχει συμβολική συμμετοχή δικαστών, εισαγγελέων, δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων, λίγο πάνω από 15 άτομα.
Μέχρι και χθες το μεσημέρι, δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση από το υπουργείο σχετικά με την εταιρία προστασίας που επελέγη για να ελέγχει υπάλληλος, την είσοδο στο Δικαστικό Μέγαρο όσων έχουν εμβολιαστεί ή όσων έχουν πιστοποιητικό νόσησης ή τεστ.
Κύκλοι των Δικαστηρίων ευελπιστούν ότι μέχρι σήμερα θα υπάρξει μια ειδοποίηση, ωστόσο εκτιμάται ότι θα παρατηρηθούν προβλήματα.
Δικηγόροι διερωτώνται ποια θα είναι τα όρια ενός υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρίας και όχι μιας δημόσιας αρχής, σ’ αυτόν που θα θελήσει παράνομα ή με «ετσιθελικά» να μπει στα Δικαστήρια, επικαλούμενος το δικαίωμά του πρόσβασης στο αγαθό της Δικαιοσύνης.
Επίσης, διερωτώνται αν σε τέτοιες περιπτώσεις θα υπάρχει συνδρομή από τον ένα και μοναδικό αστυνομικό υπάλληλο, που αποχωρεί στο τέλος της εβδομάδας και θα αντικατασταθεί από έναν νέο αστυνομικό.
Δικηγόροι εκτιμούν ότι θα αντιμετωπιστούν σίγουρα προβλήματα στην πράξη, ενώ η νέα ΚΥΑ που βγήκε τη Δευτέρα είναι αμιγώς υγειονομική και ορίζει το νέο ισχυρό πρωτόκολλο για την είσοδο των πολιτών στα Δικαστήρια.
Αυτό σημαίνει, εκτιμούν δικαστικοί παράγοντες, ότι η πίσω πόρτα των Δικαστηρίων θα είναι κλειστή, λόγω του ότι ο ένας άνθρωπος θα ελέγχει τα πιστοποιητικά στην κύρια είσοδο.
Για αύριο, πρώτη μέρα έναρξης του νέου Δικαστικού έτους, από πλευράς δικαστικής ύλης, έχει προγραμματιστεί ειδική διαδικασία και ασφαλιστικά μέτρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.