Μ. Μεϊκόπουλος για μοριακό αναλυτή: Παιδιά κατώτερου Θεού, πολίτες, γιατροί και υγειονομικοί της Μαγνησίας

Γιατί η 5η Υ.ΠΕ αρνείται την προμήθειά του, διερωτάται ο Διευθυντής της Α' Παθολογικής Κλινικής

Για την αναγκαιότητα προμήθειας μοριακού αναλυτή από το Νοσοκομείο Βόλου εκφράστηκε δημόσια μέσω των κοινωνικών δικτύων ο γνωστός Βολιώτης ιατρός, Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Αχιλλοπούλειου κ. Μιχάλης Μεϊκόπουλος, μεταφέροντας μάλιστα την εικόνα που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας, το οποίο διαθέτει μοριακό αναλυτή και μέσα σε μία ή δύο ώρες μπορεί να ανιχνεύσει εάν τα δείγματα που έχει λάβει, είναι θετικά ή όχι στον κορωνοϊό, “λύνοντας” τα χέρια των ιατρών και εξυπηρετώντας και τους πολίτες.

Ο κ. Μεϊκόπουλος μεταφέρει όμως και την εικόνα που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου καθημερινά, όχημα- βαν ιδιωτικής εταιρείας μεταφέρει τα ύποπτα για κορωνοϊό δείγματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου γίνεται η ανάλυσή τους, με τα αποτελέσματα να λαμβάνονται 12 και 24 ώρες μετά.

Η ανησυχία για την λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου, ως προς το θέμα της ανίχνευσης του κορωνοϊού, είναι έκδηλη μέσα από τα λεγόμενα του Διευθυντή της Α’ Παθολογικής Κλινικής, ο οποίος διερωτάται για ποιο λόγο η 5η Υγειονομική Περιφέρεια αρνείται την προμήθειά του από το Αχιλλοπούλειο.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Μιχάλη Μεϊκόπουλου:
“Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, μέχρι τώρα, 2ο Νοσοκομείο αναφοράς συμπληρωματικό μετά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας στην 5η ΥΠΕ, χρησιμοποιούν και ορθά για τα ύποπτα COVID περιστατικά του ΤΕΠ και των κλινικών, προϋπάρχοντα αναλυτή, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με αντιδραστήρια για ανίχνευση ιικού φορτίου κορωνοϊού. Έτσι από συναδέρφους γιατρούς του Νοσοκομείου Λαμίας έμαθα, ότι μέσα σε 1 μέχρι το πολύ 2 ώρες έχουν αποτέλεσμα και λύθηκαν τα χέρια τους στο ΤΕΠ ,γιατί έτσι διαφοροποιούν τις ιώσεις και διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα εμπύρετα. Ήταν κατηγορηματικοί στο πόσο μεγάλη διευκόλυνση παρέχει στους γιατρούς η μικρότερη ολιγόωρη αναμονή αποτελέσματος και πόσο μικρότερη ταλαιπωρία για το πολίτη από το άμεσο αποτέλεσμα για το αν έχει ή όχι ιό SARS -COV 2.Βέβαια τα υπόλοιπα περιστατικά προεγχειρητικού ελέγχου και των υγειονομικών στέλνονται στη Λάρισα .Το ίδιο γίνεται ορθά και στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Για το Νοσοκομείο του Βόλου για τη Μαγνησία γιατί αυτή διαφορετική συμπεριφορά;
Σήμερα στο Νοσοκομείο μας κάθε πρωί γύρω στις 9 πμ ,ΒΑΝ ιδιωτικής εταιρείας παίρνει τα ρινοφαρυγγικά επιχρίσματα υπόπτων κρουσμάτων της προηγούμενης μέρας και τα μεταφέρει στο Πανεπιστημιακό και το αποτέλεσμα βγαίνει αργά το απόγευμα δηλαδή μετά από πολλές ώρες, από 12-24.Τι θα γίνει το φθινόπωρο -χειμώνα με τις ιώσεις; Οι πολίτες ,οι γιατροί θα περιμένουν ώρες και κάτω από ποιες συνθήκες την έκδοση του αποτελέσματος; Πόσες φορές το ΒΑΝ θα πηγαινοέρχεται στη Λάρισα, ακόμη και για τη περίπτωση που θα δύναται να κάνει πολλά επιχρίσματα, γιατί στο ΤΕΠ τα εμπύρετα δεν έρχονται όλα την ίδια ώρα; Γιατί λοιπόν το Νοσοκομείο μας, το δεύτερο σε δυναμικότητα μετά το Πανεπιστημιακό Λάρισας να μην έχει μοριακό αναλυτή, όπως ορθά έχουν οι παραπάνω υγειονομικές μονάδες; Γιατί αφού υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις των επιστημονικών φορέων του και του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας αρνείται η 5η ΥΠΕ την προμήθεια μοριακού αναλυτή στο Νοσοκομείο μας; Να γνωρίζουν ότι βρίσκουν απέναντι τους όλη τη κοινωνία της Μαγνησίας ανεξάρτητα από κομματική προέλευση”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.