«Ο Δήμος Βόλου δεν έλαβε υπόψη το σήμα που εξέδωσε η Αρχαιολογική Υπηρεσία»

Mήνυση για παύση εργασιών στη Νέα Ιωνία κατέθεσε η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων

Σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου του Δήμου Βόλου για παράνομες εργασίες μπροστά στο παλιό κοιμητήριο προχώρησε χθες η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού, μετά τις αυθαίρετες ενέργειες της δημοτικής αρχής Βόλου να τοποθετήσει εμπόδια στη διασταύρωση Αναπαύσεως-Μαιάνδρου, χωρίς να υπάρχει νόμιμα δημοπρατημένο έργο, προκειμένου να δοκιμάσει τη λειτουργικότητα κυκλοφοριακών παρεμβάσεων που θέλει να κάνει στην περιοχή με την κατασκευή διπλού κυκλικού κόμβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr η προϊσταμένη της υπηρεσίας σε απόλυτη συνεννόηση με την ηγεσία του Υπουργείο Πολιτισμού έχει προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα, απευθυνόμενη τόσο στην Εισαγγελία Βόλου, όσο και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας η οποία και επέβαλε την διακοπή των εργασιών.

Η μήνυση που κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, συνοδεύεται από υπηρεσιακά έγραφα, διαβιβάστηκε ήδη στην Εισαγγελία, ενώ η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων, ζήτησε επιπλέον ακρόαση, κάτι που προγραμματίστηκε για σήμερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην μήνυση αναφέρεται ότι ο Δήμος Βόλου δεν έλαβε υπόψη το σήμα διακοπής των εργασιών που εξέδωσε η Αρχαιολογική Υπηρεσία, μετά το κόψιμο των δύο δένδρων έξω από το παλιό κοιμητήριο και εφαρμόζει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για τον διπλό κυκλικό κόμβο.

Επίσης έγινε γνωστό, ότι ο Δήμος έστειλε έγγραφο στην Τροχαία Βόλου, με το οποίο ανέφερε ότι προχώρησε σε δοκιμαστική εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο σημείο που θα δημιουργηθεί ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του παλιού κοιμητηρίου Ν. Ιωνίας. Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει παραγγελθεί προκαταρκτική εξέταση διότι ο Δήμος Βόλου έκοψε αυθαίρετα τα δύο κυπαρίσσια έξω από το παλιό κοιμητήριο στη Ν. Ιωνία, ενώ στην ίδια δικογραφία έχει συμπεριληφθεί και μήνυση που κατέθεσαν την επόμενη μέρα μέλη των ενεργών πολιτών Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.