Ν. Χατζόπουλος στο «Ράδιο- Ένα»: Αιτήσεις διεκδίκησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

Σε αναμονή της απόφασης του ΣτΕ, στο οποίο προσέφυγε το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ.
Θα διεκδικηθεί δικαστικά η επιστροφή τους, λέει το Δίκτυο Συνταξιούχων

Κάλεσμα προς τους συνταξιούχους της Μαγνησίας να συμπληρώσουν τις ανάλογες αιτήσεις για να διεκδικήσουν δικαστικά την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, που η Πολιτεία τους κράτησε χωρίς νόμο, απεύθυνε μέσω του «Ράδιο Ένα 102,5» ο Νίκος Χατζόπουλος πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων.
Ο πρόεδρος του ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ., δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού και τον Ηλία Κουτσερή, ότι οι συνταξιούχοι βρίσκονται σε αναμονή της απόφασης του ΣτΕ, στο οποίο προσέφυγε το Δίκτυο, κατά του νόμου Κατρούγκαλου και κάλεσε τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν, για να παλέψουν αυτές τις πολιτικές των περικοπών.
Ο πρόεδρος του Δικτύου τόνισε, ότι για τη διαφορά της ασθένειας που ανέρχεται στο 4-6%, οι συνταξιούχοι πήραν τα χρήματα, αλλά όχι και το 4-6% της παράνομης παρακράτησης για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, που ήταν η πρώτη μνημονιακή πολιτική. Ο ίδιος τόνισε ότι η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να τα αποδώσει, διότι τα κρατούσε χωρίς νόμο και το Δίκτυο συνέταξε έντυπη αίτηση για όσους συνταξιούχους θέλουν να τους βγάλει τη διαφορά, ενώ οι αιτήσεις θα σταλούν στα κεντρικά του ΕΦΚΑ, και θα ζητούνται πίσω τα συγκεκριμένα χρήματα.

Από 80 μέχρι και 800 Ευρώ
για κάθε συνταξιούχο

Ο Ν. Χατζόπουλος κάλεσε τους συνταξιούχους που έχουν ειδική εισφορά αλληλεγγύης (φαίνεται στα ενημερωτικά τους) να επικοινωνήσουν με το Δίκτυο (τηλ. 211 215590), για να γίνει η αίτηση και όταν οι αιτήσεις φτάσουν το ποσό του 1 εκ. Ευρώ, θα γίνει αίτηση στον εισαγγελέα για να ζητούν τα χρήματά τους πίσω. Τα χρήματα αυτά ξεκινούν από 80 και φθάνουν μέχρι και 800 Ευρώ για κάθε συνταξιούχο.
Ο κ. Χατζόπουλος δήλωσε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου έχει τρία βασικά ζητήματα: Τον επανυπολογισμό στην κύρια σύνταξη, που θα ισχύσει από 1-1-2019, την αναπροσαρμογή της επικουρικής σύνταξης, μέσω της οποίας κόπηκαν χρήματα και τις περικοπές για συντάξεις 1.300 Ευρώ μικτά, κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Η απόφαση αναμένεται μέχρι τον Ιούνιο

Μετά την προσφυγή του Δικτύου κατά του νόμου Κατρούγκαλου και την εκδίκαση στο ΣτΕ, αναμένεται η απόφαση, που αν είναι θετική, αμέσως πρέπει να μας επιστραφούν όλες οι περικοπές που έγιναν στην επικούρηση και αφορούν πάνω από 400.000 συνταξιούχους, τόνισε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικτύου, οι περικοπές για 1.300 Ευρώ μικτά κύριων και επικουρικών συντάξεων, αφορούν 500.000 συνταξιούχους.
«Εμείς πιστεύουμε και εκτιμούμε ότι πρέπει να δικαιωθούμε και να σταματήσουν αυτές οι πολιτικές, με τον επανϋπολογισμό των συντάξεων και τη συζήτηση για τα όρια ηλικίας, που αφορούν 2.743.000 συνταξιούχους, που αντιστοιχούν στο 25,6 του Ελληνικού λαού», τόνισε ο κ. Χατζόπουλος.

Ο μισός πληθυσμός
σιτίζεται από τους συνταξιούχους

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται πριν τον Ιούνιο του 2018, που θα ανακοινωθεί ο επανϋπολογισμός της κύριας σύνταξης. Ο πρόεδρος του Δικτύου τόνισε ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα Ευρωπαϊκών εφημερίδων, στην Ελλάδα το 53% του πληθυσμού σιτίζεται από τους συνταξιούχους και τόνισε ότι αυτό είναι πραγματικότητα, ενώ κάλεσε τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν γύρω από το δίκτυο, για να παλέψουν αυτές τις πολιτικές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.