Ν.Καπούλα: Ο Δήμος χάνει χρηματοδοτήσεις και …«φεσώνει» τους Βολιώτες με συμβάσεις

«Ας κάνουν υπομονή, γιατί το ραντεβού μας είναι στις κάλπες» τόνισε η υποψήφια δήμαρχος

Το ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου από τη μια χάνει τις χρηματοδοτήσεις έργων και από την άλλη είναι γαλαντόμα και άνετη στο να… υπογράφει συμβάσεις, το κόστος των οποίων επωμίζονται οι Βολιώτες, τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα που μίλησε στο «Ράδιο Ένα», με αφορμή την ανάθεση του ηλεκτροφωτισμού για 12 χρόνια σε ιδιώτη.
Για την ανάθεση του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου στην κοινοπραξία Μυτιληναίου, η υποψήφια δήμαρχος είπε ότι αν δούμε τα παραδείγματα άλλων Δήμων, πρόκειται για μια τακτική που δεν επιλέγεται από ανθρώπους που θέλουν να κάνουν συνετή διαχείριση. «Αν ο ηλεκτροφωτισμός έμενε στο Δήμο Βόλου και γινόταν σταδιακά η ενεργειακή αναβάθμιση, η εξοικονόμηση θα μεταφραζόταν σε μείωση των ανταποδοτικών τελών», ανέφερε η Νάνσυ Καπούλα.
Όπως είπε, στο Βόλο, παρατηρούμε το φαινόμενο 3-4 μήνες πριν τις εκλογές, η Δημοτική Αρχή να επιδεικνύει μια άνεση στο να υπογράφει συμβάσεις, χρεώνοντας τους δημότες και έκανε λόγο για προεκλογική πολιτική, όπου χάριν της φωτογραφίας και του εντυπωσιασμού, “ότι κάνουν έργα”, ουσιαστικά υποθηκεύουν το μέλλον του Δήμου και χρεώνουν τους δημότες.
Η υποψήφια δήμαρχος είπε ότι η Δημοτική Αρχή αγοράζει απορριμματοφόρα και τα χρεώνει στους δημότες, αντί να τα αγοράσει μέσω ΕΣΠΑ, δίνει τον ηλεκτροφωτισμό σε ιδιώτη, που θα πληρώνουν οι δημότες και ο ιδιώτης θα επωφελείται την εξοικονόμηση και η Δ.Α. κατέθεσε πρόταση για μονάδα παραγωγής srf που δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο, αποτέλεσμα είναι, να χαθεί η χρηματοδότηση.

Δεν εφαρμοζόταν η μελέτη στη ζωνοποίηση

Για την αντικατάσταση αγωγών της Ν. Ιωνίας, που ήταν χρηματοδοτούμενο έργο, η κα Καπούλα είπε ότι καρκινοβατεί και πρόσθεσε ότι η μελέτη που κατατέθηκε με ευθύνη της ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή της παρούσας Δημοτικής Αρχής, δεν ήταν μελέτη εφαρμογής και ο εργολάβος, όταν διαπίστωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μελέτη, σταμάτησε τον ρυθμό εργασιών.
Η υποψήφια δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για πρόβλημα που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή, διότι με δική της ευθύνη κατατέθηκε η μελέτη στη Διαχειριστική Αρχή και εκτίμησε ότι το πιο πιθανό είναι το έργο να τιναχτεί στον αέρα.
Αναφορικά με το έργο αποχέτευσης στη Ν. Αγχίαλο, η υποψήφια δήμαρχος είπε ότι το έργο είχε ενταχθεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ 2007 -2013, υπήρχε η μελέτη και είχε κρατηθεί η χρηματοδότηση και είναι ένα έργο – γέφυρα, που μεταφέρθηκε στο νέο ΕΣΠΑ, δεν προχώρησε επί 4,5 χρόνια και τώρα τρεις μήνες πριν τις εκλογές εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος.

Για το ταξίδι στην Κίνα

Σχετικά με το ταξίδι στην Κίνα στελεχών της Δημοτικής Αρχής και όχι μόνο, η Νάνσυ Καπούλα έκανε λόγο για παθογένεια και είπε ότι η Κίνα είναι ένας προορισμός που δεν τον φτάνει κανείς εύκολα και με προσωπικό κόστος, ενώ επισήμανε ότι στις αποστολές αυτές φαίνονται στις φωτογραφίες πως, με ποια κριτήρια στελεχώνονται και για ποιο λόγο.
Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι η κάλπη
Για το θέμα των δημοσκοπήσεων που εμφανίζονται σε ιστοσελίδες προσκείμενες στη Δημοτική Αρχή, φέρεται ότι είναι πολιτικών κομμάτων και συμπεραίνουν ότι η Δ.Α. θα επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, η κα Καπούλα είπε ότι οι εκλογές γίνονται στην κάλπη, στην οποία ψηφίζουν στις 26 Μαΐου οι δημότες.
«Ας κάνουν υπομονή, γιατί το ραντεβού μας είναι στις κάλπες και ας δείξουν σεβασμό σ’ αυτό που λένε κάθε μέρα οι δημότες, γιατί αυτοί που τα κάνουν αυτά, κατ’ αρχάς δεν σέβονται το εκλογικό σώμα και θεωρούν ότι με αριθμούς κάτι θα κερδίσουν», τόνισε.
Η υποψήφια δήμαρχος, είπε ότι δεν κερδίζουν τίποτα, καθώς η καθημερινότητα, η επαφή, η συζήτηση και η πραγματικότητα θα τους προσγειώσει. «Γελάει όλος ο κόσμος με τα νούμερα που θέλουν να πουλήσουν προς τα έξω. Οι συνδημότες μας δεν αποτυπώνονται μέσω ποσοστών και δεν είναι αριθμός, αλλά άνθρωποι, οι οποίοι έχουν άποψη, καθημερινά συζητούν και αυτούς πρέπει να ακούσουν και να σεβαστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ίδια τόνισε ότι καμία δημοσκόπηση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις εκλογές και ειδικά αυτού του τύπου, που έχουν καθαρά προπαγανδιστικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την υποψήφια δήμαρχο, είναι δεδομένο πλέον ότι οι Βολιώτες, από τη μια γωνιά του Δήμου ως την άλλη, θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα στην πόλη. «Ας βγουν από τα γραφεία τους κι ας περπατήσουν στον πραγματικό κόσμο να τους μιλήσει και να τους πει την πραγματικότητα, όλα τα άλλα επικοινωνιακά τρικ, δεν προσφέρουν σ’ αυτούς και στην πόλη», υπογράμμισε.
Για τη συνέντευξη Αγοραστού – Μπέου
Η υποψήφια δήμαρχος Βόλου τόνισε ότι η εμφάνιση του κ. Μπέου την Τετάρτη στη Ν. Αγχίαλο, χωρίς να έχει ενημέρωση η Περιφέρεια η οποία χρηματοδοτεί το έργο της Ν. Αγχιάλου, καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα θέματα ο Δήμος Βόλου και που επί 4,5 χρόνια είναι ο ίδιος.
«Ο κ. Μπέος δεν αναγνωρίζει κανέναν συνεργάτη, στα θέματα της πόλης, απαξιώνει τους πάντες και όταν κάτι δίκαια έπρεπε να μοιράζεται με άλλους συντελεστές γι’ αυτό που έχει γίνει, τότε βρίσκει έναν τρόπο να μην αναγνωρίσει με φιλότιμο αυτό που του προσφέρεται. Το ίδιο έχει κάνει με τους δημότες και είναι μια κλασική συμπεριφορά που έχει επιδείξει χρόνια τώρα η Δημοτική Αρχή. Εγωισμό, εγωπάθεια και μια συμπεριφορά που θέλει μόνο την προσωπική προβολή», δήλωσε και πρόσθεσε ότι τα έργα ανήκουν στον κόσμο που τα χρηματοδοτεί και δεν είναι δικά του αποκτήματα.

«Πρωτοφανής προπαγάνδα»

Η Νάνσυ Καπούλα είπε ότι η συνέντευξη για αναγγελίες έργων, δεν έχει εκλογικό αποτύπωμα και συμπλήρωσε ότι αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι προεκλογικά, είναι αυτά που παρουσιάζουν, να είναι πραγματικά έργα.
Σχετικά με την εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης για το Μουσείο Αργούς, είπε ότι πέρασαν προς τα έξω ότι κατασκευάζουν το Μουσείο, που δεν έχει καμία σχέση και είναι πρωτοφανής προπαγάνδα κάθε μελέτη που συντάσσεται από μια υπηρεσία ή μέσω μελετητή, υπό την αιγίδα ενός Δήμου, να παρουσιάζεται σε εκδήλωση και να δημιουργεί τέτοιο ντόρο. Η κα Καπούλα επισήμανε ότι οι μελέτες γίνονται για να μπορέσουν τα έργα να χρηματοδοτηθούν και τόνισε ότι όταν βρεθούν οι πόροι και ενταχθεί κάποιο έργο, τότε μπορεί να γίνει παρουσίαση.
Η ίδια διερωτήθηκε τι είπε ο δήμαρχος στην εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης: Ότι θα ψάξει ο Δήμος να βρει δωρεές, θα ψάξει αν υπάρχει χρηματοδοτικό εργαλείο και αν δεν γίνουν όλα αυτά θα τα πληρώσουν οι δημότες…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.