Ν. Παπαπέτρος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Ο φασισμός αναδεικνύεται σε εξυπνάδα στην πόλη»

Όλες οι αλλαγές στην πολιτική στην περιοχή μας θα γίνουν από στελέχη και φίλους της Συμμαχίας

Ακόμη ένα δημοτικό συμβούλιο με ύβρεις, χυδαιολογίες, βωμολοχίες και …εξυπνάδες έλαβε χώρα χθες στον Βόλο. Ακόμη ένα δημοτικό συμβούλιο που αντί να πρωταγωνιστούν τα θέματα της πόλης, οι συμφωνίες, οι διαφωνίες, οι προτάσεις πρωταγωνίστησαν τα …φρύδια Μπέου και άλλα παρόμοια. «Ο φασισμός αναδεικνύεται σε εξυπνάδα στην πόλη», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Συμμαχίας για τον Βόλο κ. Νίκος Παπαπέτρος μιλώντας σήμερα στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη υπογραμμίζοντας ότι η δημοτική αρχή, αντιδρά ουσιαστικά στον έλεγχο που ασκεί η μείζονα αντιπολίτευση.

 

«Αυτός ο  δημόσιος λόγος δεν με αφορά, ούτε αφορά τους πολίτες του Βόλου. Το να λέει κάποιος μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι λέτε μ@λ@κίες , να χυδαιολογεί, να απευθύνεται με εκφράσεις δήθεν ως εξυπνάδες , ούτε τιμά την πόλη, ούτε το όργανο στο οποίο συμμετέχουμε, ούτε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που χθες τον χαρακτήριζα διακοσμητικό, ότι εκτελεί εντολές, ότι δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία ότι συμμορφώνεται με τις υποδείξεις, τις εντολές του άρχοντα της πόλης. Αυτά δεν τιμούν την πόλη. Δεν είναι το ΔΣ γήπεδο για να κάνουμε χαβαλέ να πάμε να εκτονωθούμε 1-2 ώρες «, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαπέτρος σχολιάζοντας τις εκφράσεις που ακούστηκαν χθες στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο ίδιος βέβαια αναφέρθηκε γι’ ακόμη μια φορά και στην ώρα της συνεδρίασης που είναι στις 12:30 και όχι το απόγευμα σημειώνοντας ότι «φαντάζομαι ότι αρκετοί και της πλειοψηφίας δημοτικοί σύμβουλοι έχουν εργασίες εκείνη την ώρα» και συμπλήρωσε ότι «ο δήμαρχος είχε παραθέσει μια σειρά επαγγελμάτων που απασχολούνται οι επιχειρηματίες του συνδυασμού του και του απάντησα ότι ή βρίσκονται σε ύφεση οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των συμβούλων ή είναι επιχειρηματικές δραστηριότητες που ασκούνται σε άλλες ώρες απογευματινές ή νυχτερινές, οπότε υπάρχει πραγματική αδυναμία συμμετοχής και γι’ αυτό μεταφέρονται οι συνεδριάσεις το πρωί».

Ουσιαστικά, σύμφωνα με τον κ. Παπαπέτρο αυτό που επιδιώκεται από την δημοτική αρχή είναι η με κάθε τρόπο αδυναμία ελέγχου.

«Δημιουργεί συνθήκες να μην ελέγχεται. Προσπαθεί να βάλει τα ΔΣ στις 12:30. Δεν δημιουργεί προβλήματα μόνο σε μας. Εάν θελήσει κάποιος πολίτης να παρακολουθήσει το ΔΣ είναι αδύνατον, γιατί θα βρίσκεται στη δουλειά του. Θέλει να μην ελέγχεται η δημοτική αρχή για τις πράξεις της», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας για τον Βόλο συμπλήρωσε ότι στα δημοτικά συμβούλια σταματάει η ζωντανή μετάδοσή τους, κλείνουν τα μικρόφωνα στους δημοτικούς συμβούλους για να μην ακούγονται και άλλα πολλά.

«Ο φασισμός αναδεικνύεται σε εξυπνάδα στην πόλη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαπέτρος, σχολιάζοντας όλη αυτή τη συμπεριφορά και του δημάρχου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αλλά και όλης της δημοτικής ομάδας.

Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε τη δημοτική αρχή ως κατεστημένο, το οποίο ωστόσο ασχολείται με το έγινε πριν 10 και 15 χρόνια στην πόλη.

«Μετά από δέκα χρόνια φταίει ένα σκοτεινό μαύρο παρελθόν, ένα σάπιο πολιτικό σύστημα. Ποιο κατεστημένο από αυτό έχουμε; Δέκα χρόνια! Μετά μιλάμε για ισοβιότητα. Μας φταίει για την σημερινή κατάντια της πόλης το τι γινόταν πριν 10-15 χρόνια; Τι πιο κατεστημένο από αυτό που έχουμε τώρα; Απόλυτα κατεστημένο και με στηρίξεις καθεστωτικές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαπέτρος.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Παπαπέτρου στο Ράδιο ΕΝΑ

Η μείωση του μισθώματος στην πλαζ Αλυκών

Στο μεταξύ, ο κ. Παπαπέτρος αναφέρθηκε και σε ζητήματα του δημοτικού συμβουλίου θέλοντας να αναδείξει τον τρόπο διαχείρισης από τη δημοτική αρχή της δημοτικής περιουσίας.

Ένα από τα θέματα που έθιξε ο κ. Παπαπέτρος ήταν η πρόταση για μείωση του μισθώματος στην πλαζ Αλυκών, καθώς ο επιχειρηματίας ζήτησε μείωση της τάξης του 30% καθώς και άλλες απαλλαγές. Τελικά η δημοτική αρχή έχοντας την πλειοψηφία αποφάσισε η μείωση να ανέλθει στο 20%. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Συμμαχίας το μίσθωμα που φέρει χρόνο σύναψης το 2020 ανέρχεται στα 29.000 ευρώ.

«Η πλαζ Αλυκών είναι δημοτική περιουσία και τα έσοδα του δήμου πρέπει να τα διαχειριστούμε με επιμελή τρόπο, σαν να ήταν δικό μας περιουσιακό στοιχείο. Το 2003-2004 η πλαζ Αλυκών είχε μίσθωμα στον τότε επιχειρηματία κοντά στα 35.000 ευρώ. Μετά από 1 χρόνο, στην επόμενη δημοπρασία έχει 45.000 ευρώ, τώρα το 2024 με άλλα οικονομικά δεδομένα για την Ελλάδα και μετά την κρίση αντί να αυξήσουμε το μίσθωμα, γιατί οι μισθώσεις αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω  7-8%, έρχεται η δημοτική αρχή να αποδεχτεί ένα αίτημα για μείωση», είπε και συμπλήρωσε ότι ο επιχειρηματίας που ενοικιάζει την πλαζ υπήρξε συγγενής δημοτικού ή τοπικού συμβούλου της παράταξης Μπεου κατά το παρελθόν.

«Είναι λογικό για την πόλη να χάνει μισθώματα κατά 20% ; Η δημοτική αρχή δεν έκανε μειώσεις στον covid, που επιτρεπόταν από τον νόμο κι ερχόμαστε στην περίοδο μετά-covid , μετά την οικονομική κρίση και ζητάμε μείωση 30%.  Είναι ένα αποσπασματικό θέμα, δείχνει όμως τη διάθεση και την τακτική σε σχέση με την διαχείριση της δημόσιας περιουσίας», υπογράμμισε.

Ο ΝΠΣ και η υπενοικίαση των εγκαταστάσεων του Πανθεσσαλικού

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αναφορά του κ. Παπαπέτρου στον ΝΠΣ και στη μίσθωση των δημοτικών ακινήτων, όπως οι εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού. «Μισθώνονται δημοτικά ακίνητα, όπως οι εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού σε κάποιους επιχειρηματίες, συναλλασσόμενους με τον ΝΠΣ και στη συνέχεια υπομισθώνονται σε οικεία, φιλικά και συγγενικά πρόσωπα δημοτικών συμβούλων με πολύ μεγαλύτερο μίσθωμα και κάποιοι κερδίζουν σε βάρος της δημοτικής περιουσίας μέσα από τη λογική των μισθώσεων και υπομισθώσεων.  Το παίρνει κάποιος επιχειρηματίας γνωστός, συνήθως κοντά στον ΝΠΣ είτε μέτοχος, είτε φιλικά προσκείμενος σε μέτοχο πχ 10 ευρώ, αποδίδει στον Δήμο τα χρήματα και στη συνέχεια το υπενοικιάζει 20 και 30 ευρώ και το κέρδος δεν πηγαίνει στον Δήμο. Κάποιοι κερδίζουν εκμεταλλευόμενοι την δημοτική περιουσία», υπογράμμισε.

Ταυτόχρονα ο κ. Παπαπέτρος αναφέρθηκε και στη στάση του Δημάρχου απέναντι στα χρέη του ΝΠΣ σημειώνοντας ότι πριν ένα μήνα η Συμμαχία για τον Βόλο είχε υποβάλλει αίτημα προς τη δημοτική αρχή για γνωστοποίηση εάν η ΠΑΕ ΝΠΣ έχει οφειλές προς τον Δήμο

Το εν λόγω θέμα αντιμετωπίστηκε λίγο φοβικά ή απολογητικά και ταυτόχρονα επιθετικά από τον Δήμαρχο, όπως είπε ο κ. Παπαπέτρος.

«Ήρθε ο δήμαρχος με έντονο ύφος και έλεγε δεν θα μάθετε τίποτα, δεν θα σας πω τίποτα και δεν θα σας δώσω κανένα έγγραφο. Η δεύτερη απάντησή του ήταν « ναι ρε σεις και τι έγινε; Χρωστούσε 2700-2800 και τα πλήρωσε και δεν χρωστάει τίποτα». Μας διευκρίνισε ότι αυτό το ποσό ήταν από πρόστιμα που επέβαλε η δημοτική αστυνομία σε αυτοκίνητα ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ που στάθμευσαν παράνομα. Πόσα αυτοκίνητα είχαν για να φτάσει το πρόστιμο 2700; Δεν μου φαίνεται πολύ πειστική η απάντηση», σημείωσε ο ίδιος και εξήγησε ότι το ζητούμενο δεν είναι τα 2700 ευρώ, αλλά είναι ο τρόπος διαχείρισης και πως αντιμετωπίζονται κάποιοι πολίτες.

«Θα δείτε ότι στέλνονται εντολές πληρωμής ή λογαριασμοί πληρωμής σε δημότες για μικρότερα ποσά και να έχουμε και διακοπές νερού κι εδώ έχουμε διαιωνιζόμενο ένα χρέος κι εάν δε ενοχλούσαμε ίσως να μην έβγαινε ποτέ στην επιφάνεια», ανέφερε.

Στην πόλη δημιουργούμε «φούσκες»

Ο κ. Παπαπέτρος σχολίασε όμως και την απόφαση του Αχ. Μπέου να είναι υποψήφιος πρόεδρος της super league λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ένας άνθρωπος με ανεξάντλητες ικανότητες και δυνατότητες σε όλα τα επίπεδα, σε επίπεδο πολιτικό, αθλητικό, επιχειρηματικό φαντάζομαι έχει τη δυνατότητα να ασκεί και αυτό ταυτόχρονα. Να είναι δήμαρχος, επιχειρηματίας, πρόεδρος ομάδας, πρόεδρος της Λίγκας. Εμείς οι ταπεινοί δεν έχουμε τέτοιες δραστηριότητες» και συνέχισε σημειώνοντας ότι «αυτό που κάνουμε στον Βόλο είναι να δημιουργούμε φούσκες που κάποια στιγμή θα σκάσουν και θα δούμε όλοι τα αποτελέσματα».

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας για τον Βόλο τόνισε πως αναδεικνύονται ζήτημα όπως τα παραπάνω που αφορούν στον Δήμαρχο και δεν ασχολείται η πόλη με το γεγονός ότι εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει γίνει ένα καινούργιο σχολείο, η πόλη δεν έχει ακόμη θέατρο, αν και αυτό εγκαινιάστηκε πριν από έναν χρόνο, το υδροδοτικό της πόλης δεν έχει λυθεί, η σύνδεση του βιολογικού με τη Ν. Αγχίαλο δεν έχει λυθεί, η πόλη δεν είναι καθαρή, οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι σε τραγική κατάσταση, οι αποκαταστάσεις από τον Daniel δεν έχουν γίνει.

«Και μιλάμε να κάνουμε προγραμματισμό για τα λαμπάκια των Χριστουγέννων; Μιλάμε για έργα που όλα έχουν προγραμματιστεί και έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα από προηγούμενες δημοτικές αρχές. Δεν είναι καινούργια έργα. Η επόμενη δημοτική αρχή τι έργα θα εκτελέσει, ποια έχουν προγραμματιστεί, που έχουν ενταχθεί; Έχουμε μείνει πίσω σε σχέση με άλλες πόλεις», τόνισε.

Η αναγέννηση της πολιτικής σκηνής θα έρθει μέσα από τη Συμμαχία

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαπέτρος αναφέρθηκε και στην προτροπή του λίγο πριν τις Ευρωεκλογές προς τους πολίτες «να θυμηθούν όλους εκείνους, πολιτικά κόμματα δηλαδή και εκπροσώπους τους, που στήριξαν ή ευθύνονται, στον έναν ή τον άλλο βαθμό, για την έκπτωση της δημοκρατίας και τον εκχυδαϊσμό του δημόσιου λόγου στο Δήμο μας και αναλόγως να πράξουν».

«Δεν αναφέρθηκα σε κόμματα, η παράταξή μας είναι πολυσυλλεκτική. Επειδή για το φαινόμενο του Βόλου υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες και δεν αφορούν γενικά κι αόριστα, αφορούν πρόσωπα. Δε είναι κακό να πεις πράγματα σε επίκαιρο χρόνο, το να τα πεις ένα εξάμηνο μετά τις Ευρωεκλογές δεν λέει τίποτα», σημείωσε ο ίδιος.

Τόνισε ότι ο ίδιος θα τοποθετείται δημόσια και αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι απόψεις του είναι και απόψεις του συνόλου των μελών της δημοτικής παράταξης. Ξεκαθάρισε όμως ότι το μέτωπο στη δημοτική παράταξη της Συμμαχίας είναι απολύτως αρραγές και γίνονται σεβαστές όλες οι απόψεις, καθώς η παράταξη δεν έχει άλλο στόχο πέρα από τον αυτοδιοικητικό.

Παρόλα αυτά ο κ. Παπαπέτρος προχώρησε σε ένα πολιτικό σχόλιο υπογραμμίζοντας ότι πολιτικές εξελίξεις που θα έρθουν θα έχουν ως πρωταγωνιστές μέλη, φίλους και υποστηρικτές της Συμμαχίας για τον Βόλο.

«Η αναγέννηση του πολιτικού συστήματος στη Μαγνησία σε όλους τους χώρους θα προκύψει μέσα από την παράταξή μας όχι μόνο από τους δημοτικούς συμβούλους και από τους φίλους, τα μέλη και τους υποστηρικτές. Ακόμη και στο κυβερνών κόμμα η αναγέννησή του θα είναι από μέλη, φίλους ή υποστηρικτές της δικής μας παράταξης, όχι από αυτούς που στηρίζει η δημοτική αρχή . Το ίδιο θα συμβεί και με τους άλλους χώρους. Η αναγέννηση της κεντροαριστεράς ή της αριστεράς θα προέλθει μέσα από τα σπλάχνα της δικής μας παράταξης», υπογράμμισε τέλος ο κ. Παπαπέτρος.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.