Νατάσσα Μποφίλιου: «Η τέχνη μας δεν θέλουμε να είναι αποκομμένη απ΄την κοινωνική έκφραση»

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια τόνισε στο Ράδιο Ένα, ότι δεν θέλει να είναι αμέτοχη σε αυτό που αφορά στη ζωή της

Τον Βόλο επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου η αγαπημένη ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου επιστρέφοντας με μια μοναδική παράσταση στο Ανοιχτό Θέατρο Νέας Ιωνίας. Λίγες ώρες πριν, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για τα κοινωνικά ζητήματα που αναδεικνύονται μέσα από την παράσταση αυτή με συνοδοιπόρους τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο. Φυσικά η ίδια εξέφρασε την αγάπη της για τον Βόλο και το βολιώτικο κοινό, με το οποίο έχουν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια στενοί καλλιτεχνικοί δεσμοί.
«Ερχόμαστε με μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη συναυλιακή στιγμή μας, με ένα πολύ μεγάλο σχήμα, με πολλές διαφορετικές στιγμές, εικόνες, με σπουδαίους μουσικούς και τρεις τραγουδιστές», ανέφερε χαρακτηριστικά η Νατάσσα Μποφίλιου, επισημαίνοντας πως η καλλιτεχνική ομάδα που έχει δημιουργηθεί αποτελεί ένα σταθερό πυρήνα, που όμως αυτός διευρύνεται, ενώ αυτό που συμβαίνει πάνω στη σκηνή αντικατοπτρίζει αυτό που συμβαίνει και κάτω από αυτή.

Πως μπορείς να βρεις μέσα στον κόσμο την φυλή σου;

«Όλα αυτά τα χρόνια που εργαζόμαστε καλλιτεχνικά έχουμε πάντα έναν σταθερό πυρήνα ανθρώπων που αγάπησαν, εκτίμησαν τη μουσική μας και την ακολούθησαν από την αρχή και αυτός ο πυρήνας διευρύνεται, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια έχει ανοίξει πάρα πολύ σε πολύ μικρές ηλικίες, έχουν έρθει νέοι άνθρωποι, που φτιάχνουν τον εαυτό τους και ψάχνουν να βρουν τη θέση τους στον κόσμο και κάπως αυτή την αίσθηση και την ανάγκη διαπραγματεύεται και η παράστασή μας. Πως μπορείς να βρεις μέσα στον κόσμο την φυλή σου κι αυτή η φυλή σου να απλωθεί και να ανοίξει μέσα σε έναν κόσμο δίκαιο, αγάπης, ευαισθησίας και όταν λέω φυλή, εννοώ μια φυλή που δεν έχει τυπικά και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά χρώμα, χώρα προέλευσης, προσανατολισμούς, αλλά έχει μια κοινή αξία για το πως θέλει να ζει ανάμεσα στους ανθρώπους», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Η ερμηνεύτρια με εκφρασμένες κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της, υπογράμμισε πως η τέχνη την οποία ακολουθεί η ίδια αλλά και οι συνεργάτες της δεν θέλουν να είναι αποκομμένη από συλλογικότητες και κοινωνική έκφραση και αυτό σε όλο του το μέγεθος περνά και μέσα από την παράσταση που παρουσιάζεται σε όλη την Ελλάδα.

«Με ενδιαφέρει πολύ τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα»

«Αισθάνομαι ότι το κοινό στο οποίο εμείς απευθυνόμαστε, γιατί η αλήθεια είναι ότι ένας καλλιτέχνης διαλέγει το κοινό του και το κοινό διαλέγει τον καλλιτέχνη κι αυτό είναι εξαιρετικά τιμητικό, γιατί σημαίνει ότι πορεύεσαι κάτω από μία κοινή αισθητική φόρμα, θέλει να νιώσει αληθινά, ελεύθερα, αυθεντικά και θέλει να δει σε μια παράσταση τον εαυτό του και να ταυτιστεί με όσα αισθάνεται, να ψυχαγωγηθεί, να τραγουδήσει, αλλά αισθάνεται και να υψώσει τη γροθιά του, να φωνάξει μία λέξη δυνατά και είναι το μόνο που μας ενδιαφέρει», εξήγησε η καταξιωμένη καλλιτέχνιδα, για την ουσία της παράστασης και τον στόχο της.
Μάλιστα σημείωσε πως έχοντας ως γνώμονα τα ποικίλα συναισθήματα που έχει το κοινό που την ακολουθεί, νιώθει μία ασφάλεια. «Εάν υπάρχει ένα μυστικό επιτυχίας αυτό είναι η ενότητα και η ασφάλεια που μπορεί να προκαλέσει σε έναν άνθρωπο η μουσική μας», τόνισε και παραδέχτηκε πως η πολιτική κατάσταση που επικρατεί, οι εκλογές και η επομένη ημέρα για την χώρα είναι ζητήματα που την αφορούν και προσωπικά και καλλιτεχνικά.
«Με ενδιαφέρει πολύ ατομικά και συλλογικά τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα . Δεν θέλω να είμαι αμέτοχη σε αυτό που αφορά στην ευημερία μου και τη ζωή μου. Και δεν διστάζουμε να το εντάσσουμε στις παραστάσεις μας. Εννοείται ότι οι παραστάσεις μας γίνονται με την έννοια της επικαιρότητας, της ουσιαστικής αναζήτησης του ανθρώπου», είπε χαρακτηριστικά και προσκάλεσε τους Βολιώτες στην ιδιαίτερη παράστασή της σήμερα το βράδυ.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.