Όλο και περισσότεροι Βολιώτες μένουν σπίτι (φωτογραφίες)

"Έκλεισε" το κορδόνι- Ελάχιστα αυτοκίνητα- Στις ουρές για τράπεζες, φαρμακεία και κινητή τηλεφωνία

Για ακόμη μία ημέρα οι περισσότεροι Βολιώτες έμειναν σπίτι με τον Βόλο να μην θυμίζει σε τίποτα την πολύβουη πόλη, προ κορωνοϊού. Στις γειτονιές της πόλης ελάχιστοι ή σχεδόν κανείς δεν περπατά παρά μόνο κάποιοι για να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιό τους. Η κίνηση είναι ισχνή και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τα αυτοκίνητα να μπορούν να μετρηθούν στα δάχτυλα!

Ο φακός του magnesianews.gr κατέγραψε την σημερινή εικόνα της πόλης

 

Στο μεταξύ πριν από λίγη ώρα, άνδρες του λιμενικού έκλεισαν προληπτικά με σιδερένιο φράχτη την είσοδο στο γνωστό στους Βολιώτες “κορδόνι”, καθώς κάθε απόγευμα κυρίως επικρατούσε συνωστισμός πολιτών που έκαναν βόλτα.

Στο κέντρο του Βόλου και ειδικότερα στην πλατεία Ελευθερίας, εκεί όπου υπάρχει η πιάτσα των ταξί, η απόγνωση κυριαρχεί στους οδηγούς. Εκτός ότι η δουλειά είναι μηδενική, δεν υπάρχουν οικονομικά μέτρα για εκείνους, ενώ ο φόβος του κορωνοϊού είναι συνεχής, καθώς πρέπει να έρχονται σε επαφή με ανθρώπους, που μπορεί να μην ξέρουν εάν είναι φορείς του κορωνοϊού.

Στην πλατεία τώρα υπάρχουν μερικοί ηλικιωμένοι που αραιά αραιά κάθονται στα παγκάκια, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην παραλία της πόλης.

Οι δρόμοι έχουν ελάχιστη κίνηση, ενώ το πάρκινγκ στο λιμάνι έχει σχεδόν ερημώσει.

Η Ερμού για ακόμη μία ημέρα είναι έρημη κι όσοι πολίτες κυκλοφορούν τα γάντια και η μάσκα είναι τα απαραίτητα πλέον αξεσουάρ.

Βέβαια, οι ουρές δεν έλειπαν και σήμερα, με τις περισσότερες να καταγράφονται σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, τράπεζες και φαρμακεία.

Στις γειτονιές ελάχιστοι είναι αυτοί που κυκλοφορούν και κυρίως για να βγάλουν βόλτα τα κατοικίδιά τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.