Οντόπουλος στο Ράδιο ΕΝΑ: Σε 10 ημέρες ήρθε η καταστροφή

Βλέποντας αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες λόγω ηλεκτρονικού εμπορίου

Τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν κλειστά από τις 18 Μαρτίου με εντολή του κράτους για τον κορωνοϊό, ωστόσο η επέκταση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας μέχρι και τις 26 Απριλίου δείχνει ότι δύσκολα θα ανοίξουν νωρίτερα. Αυτό τόνισε στο Ράδιο Ένα 102.5 και στον Ηλία Κουτσερή ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απόστολος Οντόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έστω και 10 μέρες μόνο λουκέτου στα καταστήματα μεταφράζονται σε καταστροφή για τους εμπόρους.

«Το κλείσιμο των καταστημάτων είχε οριστεί μέχρι τις 11 Απριλίου και ο περιορισμός κυκλοφορίας επεκτάθηκε μέχρι τις 26 Απριλίου. Βέβαια πολλοί καταστηματάρχες δεν έχουν εναλλακτικά κανάλια πώλησης των προϊόντων τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν μηδενικές εισπράξεις και έσοδα και τίθεται θέμα επιβίωσης» ανέφερε ο κ. Οντόπουλος, σχολιάζοντας και τα μέτρα της κυβέρνησης καθώς τόνισε ότι: «Τα 800 ευρώ δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τα ελάχιστα. Θα καταβάλλουμε το 60% των ενοικίων αλλά χωρίς έσοδα πώς θα καταβληθούν; Ακόμη και οι εισφορές κάποια στιγμή θα πρέπει να καλυφθούν. Δεν υπήρχε καν τρόπος αντίδρασης, αφού το κλείσιμο ήρθε από τη μία στιγμή στην άλλη και ναι ήρθε η καταστροφή για 10 ημέρες»!

Ειδικότερα για τα εναλλακτικά δίκτυα πώλησης και κυρίως για το ηλεκτρονικό εμπόριο, ο κ. Οντόπουλος έκανε λόγο για αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών, που θα φανεί αν θα διατηρηθούν και μετά το άνοιγμα των καταστημάτων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μία πλήρης εικόνα για το πόσα καταστήματα στον Βόλο διαθέτουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες πώλησης.

«Εκτιμούμε ότι δεν υπάρχουν παραπάνω από το 20% των καταστημάτων στον Βόλο με ηλεκτρονικό κατάστημα. Αρκετές είναι όμως αυτές που προβαίνουν σε παραγγελίες μέσω κοινωνικών δικτύων. Αυτή η κατάσταση θα ωθήσει τις επιχειρήσεις το να υιοθετήσουν την πρακτική του ηλεκτρονικού εμπορίου. Δειλά δειλά όλοι μπαίνουν σ’ αυτήν τη λογική» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου σημείωσε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μία πραγματικότητα. «Το φυσικό κατάστημα θα υπάρχει πάντα αλλά η πτώση τζίρου τα τελευταία χρόνια οφείλεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Θα δούμε τι θα ακολουθήσει και αυτή τη στιγμή εκτιμώ ότι ο κόσμος εκπαιδεύεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και ότι θα ακολουθήσει αύξησή του» σχολίασε σχετικά.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.