Π. Χρηστίδης: “Υπάρχει καρτέλ στον χώρο της ενέργειας, στόχος του Κινήματος Αλλαγής η ενεργειακή Δημοκρατία”

Αντικαταστατική η πρόταση για πολιτική ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων

Τα …αίματα άναψαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής με τους συνέδρους να κοντεύουν να πιαστούν στα χέρια. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής κ. Παύλος Χρηστίδης μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη για τους ανεβασμένους τόνους, λέγοντας πως η διαφορά έγκειται στο γεγονός πως κάποιοι σύνεδροι επιθυμούσαν πολιτική ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων, ενώ το καταστατικό λέει για συγκέντρωση 5000 υπογραφών φίλων και μελών του κόμματος. Ο κ. Χρηστίδης τόνισε πως το ΚΙΝ. ΑΛ έχει καταστατικό που πρέπει να ακολουθηθεί, ενώ στα θέματα πολιτικής επικαιρότητας ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος υποστήριξε πως το Κίνημα θα στηρίξει την αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία, ρίχνοντας παράλληλα και βολές στον ΣΥΡΙΖΑ που προχωρά σε ένα δικό του δρόμο αντί αυτόν της κοινής λογικής.

Αντικαταστατική η πρόταση για πολιτική ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων

Τις δικές του εξηγήσεις για το θέμα που ανέκυψε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝ. ΑΛ έδωσε ο κ. Χρηστίδης λέγοντας πως στο Καταστατικό υπάρχει η πρόβλεψη ότι ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να έχει  5000 υπογραφές στήριξης. Αυτές οι υπογραφές προέρχονται  από μέλη της παράταξης, από το μητρώο που έχει δημιουργηθεί με περίπου 30.000 μέλη.

“Κάποιοι υποψήφιοι είχαν μία άλλη άποψη, η οποία έλεγε ότι έπρεπε να υπάρξει πολιτική ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων παρά το καταστατικό. Αυτό ήταν αντικαταστατικό. Εμείς προτείναμε κάθε υποψήφιος μέχρι 15 Οκτώβρη να έχει την υποχρέωση να φέρει 5000 υπογραφές μελών της παράταξης ή πολιτών που σήμερα δεν είναι μέλη της παράταξης με μόνο μία προϋπόθεση. Οι άνθρωποι αυτοί να γίνουν και μέλη της παράταξης για να στηρίξουν τον αρχηγό για τον οποίο υπογράφουν”, εξήγησε για την ουσία της αντιπαράθεσης ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας πως εάν χρειαστούν και επιπλέον ημέρες για τη συλλογή των υπογραφών, αυτές θα δοθούν.

Παράλληλα, ανέφερε ότι  κάθε μέλος μέχρι τώρα έχει την υποχρέωση να πληρώνει ετήσια συνδρομή. Όμως γι’ αυτές τις 5000 υπογραφές στήριξης δεν θα υπάρχει συνδρομή. “Δεν γίνεται όμως να μην υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για να είναι κάποιοι υποψήφιοι”, σχολίασε ο ίδιος και υπογράμμισε για τους στόχους του ΚΙΝ.ΑΛ ότι ” Ο κόσμος έχει ανάγκη να ακούσει επιχειρήματα και σ’ αυτή την πορεία ο στόχος όλων είναι να ενισχυθεί η παράταξη, να αποκτήσει τον ρόλο που είχε πάντοτε ιστορικά το ΠΑΣΟΚ και τον ρόλο που έχει ανάγκη ο πολίτης που βλέπει τη ζωή του να είναι στάσιμη”.

Με το βλέμμα στην ενεργειακή δημοκρατία

Αναφερόμενος στο μείζον πρόβλημα της ενέργειας, με παγκοσμίου διαστάσεις ενεργειακή κρίση να καταφθάνει και στη χώρα μας, ο κ. Χρηστίδης έκανε λόγο για την ενεργειακή δημοκρατία που θα αποτελέσει την πρόκληση των επόμενων 30 ετών.

“Όταν έχουμε προφανές καρτέλ σε επίπεδο ενέργειας στη χώρα μας και η αύξηση του κόστους δεν απασχολεί την κυβέρνηση παρά μόνο σε επίπεδο ρητορικής  και οι αρμόδιες αρχές, όπως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δεν παρεμβαίνει για να δει τι έχει συμβεί ξαφνικά και ανεβάζουν οι εταιρείες ενέργειας το κόστος, τότε η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θα έχει αύξηση του κόστους ζωής και κάποιοι, πολύ λίγοι θα συνεχίζουν να πλουτίζουν. Εμείς δεν είμαστε ενάντια στον πλούτο, αλλά πρέπει να υπάρχει και δίκαιη φορολόγηση. Αντιμετωπίζουμε θεσμικά τις επιλογές αισχροκέρδειας που κάνουν κάποιες επιχειρήσεις ειδικά στον τομέα του ρεύματος”, σημείωσε.

Τόνισε, πως η  ενεργειακή δημοκρατία σημαίνει αναβάθμιση τρόπου και ποιότητας ζωής επισημαίνοντας πως η πολιτεία θα πρέπει να ενισχύσει και να δώσει έμφαση στους πολίτες που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα για να προχωρήσουν σε ενεργειακές αναβαθμίσεις των σπιτιών τους, αλλά και των επιχειρήσεών τους.

” Τα πιο ενεργοβόρα σπίτια είναι αυτών που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα.  Εκεί πρέπει να δώσουμε την έμφαση και να στηρίξουμε πρακτικά όλους αυτούς με κίνητρα, για να κάνουμε ένα πιο βιώσιμο πλανήτη”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας δε για τη νέα γενιά πηγών ενέργειας, ο κ. Χρηστίδης επεσήμανε πως υπάρχουν επιστημονικές έρευνες, δεδομένα, μελέτες και για  τις ανεμογεννήτριες, για φωτοβολταϊκά και πολλά ακόμα.

“Η κυβέρνηση πρέπει να ανοίξει τη συζήτηση αυτή  και να μην αφορά μόνο την Εύβοια. Καταλαβαίνω την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, όμως πολιτικά δεν βλέπω καμία συζήτηση.  Όταν δεν συζητιούνται  τα μεγάλα θέματα,  πάμε σε μια συζήτηση για τα ήσσονος σημασία θέματα και εκεί βρίσκουν ευκαιρία διάφοροι με αντιεπιστημονική αντίληψη είτε για τα φωτοβολταϊκά, είτε για τα εμβόλια κτλ””, υποστήριξε.

Θα στηρίξουμε την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία

Αναφορικά δε με την αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία ο κ. Χρηστίδης τόνισε πως το ΚΙΝ. ΑΛ θα στηρίξει τη συμφωνία αυτή στην Βουλή, θα εκφράσει όμως και τα προβληματικά σημεία.

“Παρά το γεγονός ότι θεωρούμε ότι η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη, θα τη στηρίξουμε γιατί πιστεύουμε ότι είτε κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ είτε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  είτε η ΝΔ πρέπει να βλέπουμε και τη μεγάλη εικόνα. Εμείς με κριτική ματιά θα τοποθετηθούμε στα προβληματικά σημεία αλλά θα υποστηρίξουμε αυτή τη συμφωνία”, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ και τόνισε πως και τα υπόλοιπα κόμματα αυτό θα έπρεπε να κάνουν.

Μάλιστα, έριξε τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως προχωρά σε ένα δρόμο που έχει χαράξει και όχι με την κοινή λογική. “Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μια διαρρέει ότι τη συμφωνία την έστησε αυτός στην αρχή,  μετά από λίγο καιρό βγαίνει και λέει ότι θα τη καταψηφίσει γιατί διαφωνεί.  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένος στις ιδεοληψίες, δεν θέλει να είναι με το μέτωπο της κοινής λογικής, χαράσσει ένα δικό του δρόμο και αυτό είναι που θα του στοιχίσει”, κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.