Π. Σταμόπουλος: Ούτε για τα ζώα κατάλληλο το νερό της βρύσης…

Όπως ανέφερε στο Ράδιο Ένα, ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας

Το γεγονός ότι ούτε για τα ζώα δεν είναι κατάλληλο το νερό της βρύσης, επισήμανε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Παύλος Σταμόπουλος πρόεδρος Κτηνιατρικού Συλλόγου Ν. Μαγνησίας, τονίζοντας ότι ο Κτηνιατρικός Σύλλογος έχει αναρτήσει οδηγίες στην σελίδα στο FB.
Ο πρόεδρος των κτηνιάτρων ευχήθηκε το καλύτερο για τους πληγέντες και τόνισε ότι για τα δεσποζόμενα ζώα μπορούμε να λάβουμε κάποια μέτρα σε επίπεδο πρόληψης, ώστε να αποφύγουμε κάποια περιστατικά μόλυνσης από τα λιμνάζοντα νερά ου υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης και όχι μόνο.
Επίσης είπε ότι για τα δεσποζόμενα ζώα, από τη στιγμή που το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, το ίδιο ισχύει και για τα ζώα και δεν δίνουμε στα κατοικία να πιούν νερό από τη βρύση, ούτε χρησιμοποιούμε νερό της βρύσης για να τα πλύνουμε, παρά το κάνουμε μόνο με εμφιαλωμένο νερό.

Αδέσποτα ζώα βρήκαν
τον θάνατο από τις πλημμύρες

Ο κ. Σταμόπουλος συστήνει να αποφεύγουμε τα λιμνάζοντα ύδατα και να μην αφήνουμε τα ζώα να παίζουν και να βουτάνε στα λιμνάζοντα νερά, καθώς είναι δυνητικά μολυσμένα, ενώ αποφεύγουμε περιοχές με πυκνή βλάστηση που μπορεί να υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα και να μην φαίνονται και βόλτες τις νυχτερινές ώρες που η ορατότητα είναι περιορισμένη, έχουμε το κατοικίδιο πάντα με λουράκι και προσέχουμε πολύ τον χώρο που κινείται.
Για τα αδέσποτα ζώα ανέφερε ότι είναι πιο εκτεθειμένα σε παθογόνα του νερού και αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε το πρόβλημα, είναι να παρέχουμε – όσο μπορούμε – καθαρό νερό και φαγητό, ώστε να μην είναι σε συνεχή αναζήτηση τροφής.
Ο κ. Σταμόπουλος θεωρεί δεδομένο ότι και αδέσποτα ζώα βρήκαν τον θάνατο από τις πλημμύρες, στις περιοχές που επλήγησαν καταστράφηκαν, ενώ ακόμη δεν γνωρίζει τι γίνεται με την περισυλλογή των ζώων αυτών, καθώς αποτελούν εστίες μόλυνσης, με ιδανικότερη επιλογή την υγειονομική ταφή ή την καύση.
Τέλος, για τα παραγωγικά ζώα που βρήκαν τον θάνατο σε πλημμυρισμένες περιοχές του κάμπου και εκτιμάται ότι είναι πάνω από 1500, τόνισε ότι η περισυλλογή τους είναι πολύ σημαντική και πρέπει να γίνει άμεσα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.