Πόσο κοστίζουν τα φοιτητικά σπίτια στον Βόλο;

Ξεκίνησε το ενδιαφέρον για ενοικίαση, με το κέντρο της πόλης να είναι στις προτιμήσεις

Στα επόμενα 24ωρα αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας, όμως ήδη ορισμένοι νέοι με τις οικογένειές τους έχουν επισκεφθεί την πόλη μας για να κάνουν μια πρώτη έρευνα αγοράς, αναφορικά με την φοιτητική κατοικία.
Γονείς και παιδιά, περπατούν στην πόλη, βλέποντας τα ενοικιαστήρια και ψάχνοντας για την πιο συμφέρουσα λύση.
Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, η γεν. γραμματέας του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Βόλου κ. Σοφία Χαλκιά σημείωσε πως τα μεσιτικά γραφεία της πόλης έχουν ξεκινήσει και δέχονται τηλεφωνήματα και επισκέψεις ενδιαφερομένων, κίνηση η οποία θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες. Οι τιμές για ακόμη μια χρονιά διαμορφώνονται ανάλογα με τις παροχές, ενώ κινούνται από 250 έως και 300 ευρώ για μικρά διαμερίσματα.
Διερευνητικές επισκέψεις στον Βόλο έχουν κάνει νέοι μαζί με τις οικογένειές τους αυτό το διάστημα, προκειμένου να δουν από κοντά διαμερίσματα μιας και τα παιδιά είναι σίγουρα για την εισαγωγή τους σε κάποια από τις Σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σύμφωνα με την κ. Χαλκιά κίνηση υπάρχει και στα μεσιτικά γραφεία, με τηλεφωνήματα αλλά και επισκέψεις ενδιαφερομένων.

«Υπάρχουν καλά διαμερίσματα στην πόλη»

Σε ότι αφορά την διαθεσιμότητα διαμερισμάτων, η κ. Χαλκιά σημείωσε πως υπάρχουν καλά διαμερίσματα στην πόλη, μιας και εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης καταλύματα airbnb επέστρεψαν στην ενοικίαση, ενώ υπήρξαν και αρκετοί φοιτητές που ξενοίκιασαν τα σπίτια τους, καθώς επέστρεψαν στις πατρικές τους εστίες και παρακολουθούσαν μαθήματα μέσω διαδικτύου.
“Αυτοί οι παράγοντες δημιούργησαν τις συνθήκες ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα κάποια διαμερίσματα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έχουν προσπαθήσει να τα βελτιώσουν , να τα καλυτερεύσουν ως προς την ενεργειακή τους απόδοση είτε βάζοντας φυσικό αέριο, είτε αλλάζοντας τα κουφώματα, είτε βάζοντας άλλου τύπου υλικά, που να προσδώσουν καλύτερη απόδοση στο ακίνητό τους”, σημείωσε η κ. Χαλκιά, τονίζοντας πως το ενδιαφέρον και η προτίμηση των φοιτητών εστιάζεται στο κέντρο του Βόλου, που υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα σπίτια.

Ενδιαφέρον για στούντιο και δυάρια- 250 έως και 300 ευρώ οι τιμές

Όπως επεσήμανε η ίδια, το ενδιαφέρον των φοιτητών εστιάζεται σε στούντιο και δυάρια, όμως οικογένειες που έχουν δύο παιδιά που σπουδάζουν στην ίδια πόλη, στρέφονται προς τα τριάρια, που είναι πιο οικονομικά, με λιγότερα έξοδα, ποιοτικότερα και πιο άνετα. Σε ότι αφορά τις τιμές, τα μικρά στούντιο και οι γκαρσονιέρες στο κέντρο κοστίζουν γύρω στα 250 ευρώ, ενώ τα δυάρια στα 300 ευρώ. Βέβαια, σημαντικοί παράμετροι για την τιμή είναι το είδος της θέρμανσης, εάν το διαμέρισμα είναι καινούργιο, εάν έχει μπαλκόνι, εάν η πολυκατοικία έχει ασανσέρ κ.α..

Να δείχνουν προτίμηση στους επίσημους και πιστοποιημένους κτηματομεσίτες

Η κ. Χαλκιά ως γεν. γραμματέας του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Μαγνησίας και εκλεγμένη στην Ομοσπονδία συμβουλεύει τους εν δυνάμει ενοικιαστές, να απευθύνονται σε επίσημους μεσίτες, πιστοποιημένους, που έχουν γραφεία και μπορούν να τους επισκεφθούν. “Πρέπει να υπάρχει μια βάση στη συνεργασία. Διότι υπάρχουν και οι παραμεσίτες, που δεν προσφέρουν πάντα αυτό που πρέπει, διότι η νομιμότητα μας δίνει ένα ατού, να είμαστε κι εμείς πολύ καλύτεροι, συνεπείς και συγκεκριμένοι σε αυτό που λέμε και αυτό που πρεσβεύουμε, όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες που μας εμπιστεύονται τα ακίνητά τους, αλλά και για υποψήφιους μισθωτές πως αυτό που ψάχνουν και θα βρουν θα καλύπτει τις ανάγκες τους”.
Τέλος, η κ. Χαλκιά επεσήμανε πως οι Βολιώτες μεσίτες που είναι στον Σύλλογο μπορούν με τις γνωριμίες τους και μέσω του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας να εξυπηρετήσουν και να συστήσουν άλλους μεσίτες, σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, για Βολιώτες φοιτητές που εισάγονται σε σχολές ανά την επικράτεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.