Προκαταρκτική για την επίθεση σκύλων κατά 70χρονης στον Βόλο

Για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, με αφορμή την επίθεση αγέλης αδέσποτων σκύλων κατά 70χρονης γυναίκας μετά τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ πήγαινε με τα πόδια από το σπίτι της, στην περιοχή Αγ. Γεώργιος Μπαξέδων σε σούπερ μάρκετ στον περιφερειακό, που αποκάλυψε η εφημερίδα «Μαγνησία».
Σκοπός της προκαταρκτικής έρευνας που θα αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου είναι να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος.
Θα αναζητηθεί εάν κάποιο από τα σκυλιά που επιτέθηκε στην άτυχη γυναίκα είχε ιδιοκτήτη, ο οποίος σε μια τέτοια περίπτωση θα βρεθεί υπόλογος, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ενδεχομένως, βάσει του νόμου, υπεύθυνος για τα αδέσποτα να είναι ο Δήμος Βόλου.
Προανάκριση για το γεγονός πραγματοποιεί το Α.Τ. Βορείου Πηλίου και μετά την ολοκλήρωσή της θα ξεκινήσει η προκαταρκτική.
Η ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε θύμα επίθεσης των σκύλων το απόγευμα της Δευτέρας και έγινε αντιληπτή από τον πρώην αντιδήμαρχο Ιωλκού Αχιλλέα Καλυβιώτη, ο οποίος επιστρέφοντας στο σπίτι του από ένα κτήμα που έχει στον περιφερειακό, στο δρόμο προς Άλλη Μεριά, στα μάρμαρα Ιωάννου, αριστερά στα 50 μέτρα δήλωσε ότι είδε στο δρόμο έναν όγκο και τουλάχιστον 10-12 σκυλιά να είναι από πάνω και να τραβάνε τις σάρκες.

«Δεν μπορούν να υπολογίσουν
πόσα ράμματα χρειάστηκαν…»

“Διαπιστώνω ότι είναι άνθρωπος και έκανα το αυτονόητο. Σταμάτησα, βγήκα από το αυτοκίνητο, φώναξα, έβγαλα και μια γκλίτσα που είχα στο αυτοκίνητο και άρχισαν να χτυπάω τα σκυλιά και επειδή μύριζαν το αίμα, δεν την άφηναν τη γυναίκα”, τόνισε ο κ. Καλυβιώτης.
Ο ίδιος είπε ότι τα σκυλιά της έκοψαν το δεξί μανίκι, από τα δάχτυλα μέχρι τον ώμο, οι σάρκες κρέμονταν και είχαν ξεκινήσει να τρώνε το δεξί πόδι από τη γάμπα και πάνω και όταν ο ίδιος βρέθηκε εκεί την έτρωγαν τα οπίσθια!
“Ήταν φρικτό θέαμα”, τόνισε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Καλυβιώτη, η γυναίκα φορούσε ένα μεγάλο κασκόλ στο λαιμό μάλλινο, της το έβγαλε και την έδεσε, γιατί το χέρι της αιμορραγούσε και επειδή δεν ήταν ώρα να πάρω το ΕΚΑΒ, θα χανόταν πολύτιμος χρόνος, την έβαλα στο αυτοκίνητο, η γυναίκα ούρλιαζε από τον πόνο, την πήγε στα έκτακτα του Νοσοκομείου, αμέσως ετοίμασαν το χειρουργείο και έμαθε ότι στις 9.30 το βράδυ ολοκληρώθηκε η επέμβαση.
“Ο σύζυγός της που μου τηλεφώνησε το βράδυ, μου είπε ότι είναι γεμάτη ράμματα και ο ίδιος δεν μπορεί να υπολογίσει πόσα”, τόνισε.
Ο κ. Καλυβιώτης εκτίμησε πως αν αργούσε τρία λεπτά ακόμη να περάσει από το σημείο, η 70χρονη μπορεί και να είχε πεθάνει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.