Άνω του 1 εκ. € κατάσχεσε η ΕΡΓΗΛ από λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ…

Με απόφαση του Δ.Σ. κλείνουν οι λογαριασμοί εκτός της μισθοδοσίας

Ποσό άνω του 1 εκ. € κατάσχεσε η ΕΡΓΗΛ από τραπεζικό λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ στην τράπεζα Eurobank, καθώς εκτός από τις 480.000 € που έκαναν «φτερά» την περασμένη Παρασκευή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα το μεσημέρι κατασχέθηκε ποσό περίπου 580.000 €, φτάνοντας συνολικά στο ποσό του 1.060.000 €, κάτι που προκαλεί έντονη ανησυχία.
Νωρίτερα το μεσημέρι, το Δ.Σ. της Επιχείρησης, που συνεδρίασε εκτάκτως, έλαβε ομόφωνη απόφαση να κλείσουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Επιχείρησης, εκτός απ’ αυτόν της μισθοδοσίας, κάνοντας δεκτή την πρόταση του δημάρχου Αχ. Μπέου. Ωστόσο, πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση, από την πλευρά της Δημοτικής Επιχείρησης, η ΕΡΓΗΛ κατάσχεσε και νέο ποσό 580.00 €.

Ερώτημα προκαλεί το γεγονός ότι αν και οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ είναι δεσμευμένοι από την ΕΡΓΗΛ, η Επιχείρηση εξακολουθεί να τους τροφοδοτεί με χρήματα, που καταλήγουν στα χέρια των ορέξεων της τεχνικής εταιρίας, για δήθεν οφειλές από το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Βόλο.

Κλείνουν οι λογαριασμοί
Υιοθετώντας την πρόταση του δημάρχου Αχ. Μπέου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε νωρίς το μεσημέρι να κλείσουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, εκτός απ’ αυτόν της μισθοδοσίας, που είναι ακατάσχετος, ενώ δεν δόθηκαν .διευκρινίσεις για το πώς θα λειτουργήσει η Επιχείρηση.

Ο Αχ. Μπέος έκανε λόγο τυχοδιωκτική επιδρομή στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ και επιτέθηκε στις δικαστικούς λειτουργούς και τράπεζες, λέγοντας πως οι τράπεζες είναι ό,τι πιο βρώμικο υπάρχει στην Ελλάδα και μεταξύ άλλων ευθύνονται φταίνε για την εξαθλίωση της Ελλάδας.
«Επειδή μιλάμε για τυχοδιώκτες, για ένα σύστημα συναλλαγής, η ΔΕΥΑΜΒ είναι υποχρεωμένη, εκτός από τον λογαριασμό μισθοδοσίας, όλοι οι άλλοι λογαριασμοί να είναι ανενεργοί και δεν θα ξαναμπούν λεφτά στις τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά παρόλα αυτά έδωσε εντολή στον Γενικό Διευθυντή και την οικονομική υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ να ελέγχουν ανά ώρα την εξέλιξη των λογαριασμών.

Απογοήτευση των εργαζομένων
Την απορία του για το πόσο είναι εφαρμόσιμο το «κλείσιμο » των λογαριασμών εξέφρασε ο εκπρόσωπος στο Δ.Σ. και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Βάιος Ζεμπέογλου, ζητώντας απαντήσεις για το αν είναι ακατάσχετος ο λογαριασμός μισθοδοσίας των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ.
Με την αποχώρηση του δημάρχου Βόλου, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων διερωτήθηκε πως ξέφυγε ο λογαριασμός της Eurobank και έγινε η κατάσχεση, ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του, «που ενώ όλοι θριαμβολογούσαμε ότι πετύχαμε την προσωρινή αναστολή των κατασχέσεων, τελικά από την επιχείρηση έχει απομακρυνθεί ένα σημαντικό ποσό από τα αποθεματικά της».
Ο πρόεδρος των εργαζομένων ζήτησε να πληροφορηθεί ποιές ενέργειες έγιναν για να διορθωθεί εγκαίρως η δικαστική απόφαση ώστε να περιλαμβάνει ως ακατάσχετο και τον συγκεκριμένο λογαριασμό, και άλλα κρίσιμα ερωτήματα νομικού και οικονομικού περιεχομένου.
Ακολούθησε έντονος διάλογος με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, και ο Β. Ζεμπέογλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ήρθαμε εδώ για να μαλώσουμε. Είμαστε εδώ για να έχουμε μια πλήρη και έγκυρη ενημέρωση . Δεν είμαστε εχθροί ούτε αντίπαλοι απλά έχουμε διαφορετικοί άποψη σε ορισμένα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε κρατήσει μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων της ΔΕΥΑΜΒ και της πόλης».

Ακατάσχετος ο λογαριασμός μισθοδοσίας
Ο νομικός εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Καραγκιόζος ανέφερε πως είναι ακατάσχετος ο λογαριασμός μισθοδοσίας, ενώ σημείωσε πως την Μεγάλη Πέμπτη δικάστηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής. «Καμία άλλη τράπεζα δεν έκανε δήλωση τρίτου, παρά μόνο η Eurobank. Πρέπει να στραφούμε εναντίον της τράπεζας και κατά παντός υπευθύνου», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Επιχείρησης, η ΔΕΥΑΜΒ μπορεί και θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται σε όλες τις υποχρεώσεις της ενώ και οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και ηλεκτρονικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.