Σε… πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί η Black Friday για τους Βολιώτες εμπόρους

Όπως ανέφερε στο Ράδιο Ένα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Απ. Οντόπουλος

Σε πονοκέφαλο για τους εμπόρους του Βόλου έχει εξελιχθεί η black Friday, που από μια ημέρα που είναι στο εξωτερικό, στη χώρα μας ξεκίνησε αρχικά για μια ημέρα, συνέχισε με διάρκεια μιας… εβδομάδας και πλέον η περίοδος είναι μήνας (!), γιατί τα πρώτα διαφημιστικά μηνύματα στην τηλεόραση ξεκίνησαν από τα τέλη Οκτώβρη.


«Παρερμηνεύσαμε γενικότερα τη σημασία της black Friday και στη χώρα μας πρωτοπορήσαμε για μια ακόμη φορά αρνητικά. Η black Friday στο εξωτερικό αφορά μία και μόνο μια ημέρα, όπου γίνονται μεγάλες προσφορές, αποκλειστικά σε στοκ προϊόντα, δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Απόστολος Οντόπουλος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας.
Όπως είπε, στο εξωτερικό σήμερα θα βρει κάποιος προσφορές σε έναν υπολογιστή που είναι μοντέλο πενταετίας και θα τον βρει με έκπτωση 70 ως και 90% σε κάποιες περιπτώσεις. Ο κ. Οντόπουλος ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις προσπαθούν να «ξεφορτωθούν» το στοκ, που είναι προϊόντα που δεν έχουν πουληθεί, γιατί παρήλθε η μόδα και τα χαρακτηριστικά του δεν συνάδουν με την εποχή, οπότε από το να τα έχουν στην αποθήκη ή να τα πετάξουν, τα δίνουν με μια πολύ μεγάλη έκπτωση.

«Θα μπορούσε να είναι
σημαντικό εργαλείο στα χέρια μας»

«Αυτή είναι η λογική. Η black Friday θα μπορούσε να είναι σημαντικό εργαλείο στα χέρια μας, αν εφαρμόζονταν κατ’ αυτό τον τρόπο. Όμως στη χώρα μας είδαμε ότι το πρώτο χρόνο που εφαρμόστηκε λειτούργησε μια ημέρα και μόνο, τον δεύτερο χρόνο έγινε τριήμερο, τον τρίτο χρόνο έφτασε εβδομάδα και πλέον μιλάμε για ολόκληρο μήνα», ανέφερε ο πρόεδρος των εμπόρων.
Ο κ. Οντόπουλος επισήμανε ότι υπάρχει ένας μεγάλος πόλεμος μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων, για να αποκτήσουν μερίδιο στην αγορά αυτή την περίοδο λόγω της black Friday, επικοινώνησαν νωρίς τις προσφορές τους και αυτό είχε αποτέλεσμα η αγορά να «καθίσει» και δύο εβδομάδες τώρα η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή, από πλευράς εισπραξιμότητας, ενώ η κορύφωση αναμένεται να γίνει σήμερα.

 

«Αποδείξαμε ότι κρατάμε
πολύ χαμηλά τα επίπεδα τιμών»

«Οι μικρές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, που μπορεί να μην μας συμφέρει, ανάλογα το είδος, κάνουν προωθητικές ενέργειες. Το ευτυχές σε όλο αυτό είναι ότι οι μικρές επιχειρήσεις αποδείξαμε τα δύο τελευταία χρόνια ότι κρατάμε πολύ χαμηλά τα επίπεδα τιμών, παρά τις ανατιμήσεις γενικότερα που υπάρχουν και ο καταναλωτής πρέπει να μας επιβραβεύσει με την έννοια ότι κρατάμε χαμηλά τις τιμές, παρέχουμε προϊόντα ποιότητας σε χαμηλές τιμές και προσφορές όλο τον χρόνο και μάλιστα είδαμε ότι όσες καταγγελίες αφορούν την black Friday για παραπλάνηση καταναλωτών δεν αφορά τις μικρές επιχειρήσεις, αλλά τις μεγάλες», ανέφερε ο κ. Οντόπουλος.
Τέλος κάλεσε τους καταναλωτές σήμερα να ξεκινήσουν από τις μικρές επιχειρήσεις όπου μπορούν να βρουν τα προϊόντα στην τιμή που θέλουν και να μην πάνε στα πολυκαταστήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.