Στ. Στεφάνου: Εάν κλείσουν οι καφετέριες, να καλύψει τη ζημιά των επιχειρήσεων το κράτος

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης απαντά στις προτάσεις για τον κορωνοϊό

“Εάν κλείσουν οι καφετέριες, να καλύψει τη ζημιά των επιχειρήσεων το κράτος” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στέφανος Στεφάνου, πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, με αφορμή τις προτάσεις που έχουν ακουστεί, ακόμη και από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, για νέα και πιο δραστικά μέτρα στην εξάπλωση του κορωνοϊού.
Έντονες είναι οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών εστίασης στο Βόλο και στη Μαγνησία μετά τις προτάσεις φορέων για κλείσιμο των καφετεριών και των κέντρων εστίασης. Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε και η σχετική δήλωση στο Ράδιο ΕΝΑ του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμη Τσάμη.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης κ. Στέφανος Στεφάνου απάντησε στις παραπάνω προτάσεις λέγοντας πως “Εννοείται πως ο κ. Τσάμης, οι γιατροί και οι επιστήμονες θα πουν τον αυτονόητο, να τηρούνται τα μέτρα προσωπικής υγιεινής κι εννοείται ότι θα πουν ότι πρέπει να κλείσουν τα πάντα στην έξαρση που μπορεί να υπάρχει τις επόμενες δύο εβδομάδες. Εννοείται ότι έχει το δίκιο του – εννοεί τον κ. Τσάμη- και οφείλει να το κάνει, αλλά δεν γίνεται να κλείσουν τα πάντα. Έτσι πρέπει να κλείσουν τα πάντα σ΄ολη την Ευρώπη. Αν κλείσουν τα πάντα “κλείνει” η ζωή. Θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και πως”.

«Ξυπνάμε την επόμενη ημέρα και
δεν ξέρουμε τι θα πληρώσουμε»

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου η αρμόδια επιτροπή και το κράτος, ανακοίνωσε ότι κλείνουν τα σχολεία, δεν είπαν όμως ότι δεν θα πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί, όπως και καθένας που δουλεύει για το κράτος.
” Ο κάθε επιχειρηματίας κι εργαζόμενος όμως τι θα κάνει; Να πει η κυβέρνηση ότι κλείνουν οι καφετέριες να ξέρουν όμως οι επιχειρηματίες ότι τη ζημιά θα την καλύψει το κράτος”, υπογράμμισε ο κ. Στεφάνου και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα δεν είναι μία υγιής οικονομικά χώρα που μπορεί να πει στους επαγγελματίες ότι μπορεί να τους καλύψει οικονομικά.
“Εδώ ξυπνάμε την επόμενη ημέρα και δεν ξέρουμε τι θα πληρώσουμε και τι θα πουν αυτοί που κάνουν κουμάντο απ’ έξω. Το να κλείσουν τα πάντα αύριο το πρωί δεν είναι λύση. Πρέπει να υπάρχει και η λύση για την επιβίωση των επιχειρήσεων”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο ίδιος λέγοντας πως το θέμα του κορωνοϊού είναι σοβαρό και χρειάζεται σωστή ενημέρωση από παντού, σημειώνοντας πως ο πανικός είναι λανθασμένη οδός αντιμετώπισης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.