Στέλιος Λαφιωνιάτης: “Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας”

“Κάθε Γενάρη είμαστε δύσκολα, φέτος λόγω πανδημίας και κακοκαιρίας ακόμη περισσότερο”

Εθελοντική αιμοδοσία με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου λαμβάνει χώρα από τις 9 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας με τον Διευθυντή της Μονάδας Αιμοδοσίας κ. Στέλιο Λαφιωνιάτη να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στους αιμοδότες μέσω του Ράδιο ΕΝΑ όπου και μίλησε με τον Δημήτρη Καρεκλίδη.

Ο κ. Λαφιωνιάτης ανέφερε πως τον Γενάρη πάντα τα πράγματα στην αιμοδοσία είναι δύσκολα, όμως φέτος η πανδημία αλλά και η κακοκαιρία έχουν δυσκολέψει πολύ περισσότερο τα πράγματα.

Συνήθως τον Γενάρη έχουν προηγηθεί γιορτές, ο κόσμος έχει χαλαρώσει, ξεκινάει ο χειμώνας και ξεκινά η υψηλή νοσηρότητα. Φέτος με το κύμα της πανδημίας που τρέχει, ο φόβος είναι μεγάλος, φοβάται να προσέλθει στο Νοσοκομείο παρόλο που η πρόσβαση των αιμοδοτών είναι ασφαλής και προσέχουμε να τηρούμε τις αποστάσεις και τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Γι αυτό και έχουμε προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες εξορμήσεις” επεσήμανε ο ίδιος.

Λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας δύο εξορμήσεις της Κινητής Μονάδας ακυρώθηκαν και μεταφέρθηκαν μετά από 15 ημέρες. Ωστόσο, επειδή οι ανάγκες για αίμα είναι πολλές, καθώς η αιμοδοσία εξυπηρετεί τους χρόνια πάσχοντες, τους ανθρώπους με μεσογειακή αναιμία αλλά και όλα τα έκτακτα περιστατικά -χειρουργικά, παθολογικά κτλ- προγραμματίστηκε σήμερα έκτακτη αιμοδοσία από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας.

Εκεί βρίσκεται ήδη η Κινητή Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου, στελεχωμένη από γιατρό και νοσηλευτές και περιμένει τους αιμοδότες να προσφέρουν δέκα λεπτά από τη ζωή τους.

“Η αιμοδοσία είναι στάση ζωής και είναι δώρο, αγάπη για τον συνάνθρωπο”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφιωνιάτης. Ο ίδιος σημείωσε προς ενημέρωση των αιμοδοτών κι αναφορικά με τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, ότι μπορεί να αιμοδοτήσει κάποιος μία εβδομάδα μετά από οποιαδήποτε δόση του εμβολίου κι αν έχει κάνει. Πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και για τα πρακτικά ζητήματα ο αιμοδότης μπορεί να έχει πάρει το πρωινό του ή να έχει πιει τον καφέ του.

“Με δέκα λεπτά προσφέρουμε αίμα για τρεις συνανθρώπους”, σημείωσε ο Διευθυντής της Μονάδας Αιμοδοσίας απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε όλους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.