Στο δρόμο οι συνταξιούχοι για την υγεία, την ακρίβεια και αυξήσεις στις συντάξεις

Πανθεσσαλική σύσκεψη των συνταξιουχικών οργανώσεων της Θεσσαλίας στον Βόλο

Στο δρόμο βγαίνουν ξανά οι συνταξιούχοι με αιτήματα την υγεία την ακρίβεια και αυξήσεις στις συντάξεις και για την οργάνωση του προγράμματός τους, οργανώνουν την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στον Βόλο (Εργατικό Κέντρο Βόλου) Πανθεσσαλική σύσκεψη των συνταξιουχικών οργανώσεων της Θεσσαλίας. Επίσης στις 8 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας θα γίνει συγκέντρωση συνταξιούχων, Συλλόγων Εργαζομένων, φορέων και υγειονομικών για την υγεία και την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου.
Ο Γιώργος Ρούσσας πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι στην Πανθεσσαλική σύσκεψη θα συζητηθούν σοβαρά θέματα, όπως της ακρίβειας και την κατάσταση που βιώνουν οι συνταξιούχοι, γιατί φαίνεται καθαρά ακόμη και από τον προϋπολογισμό του Κράτους, ότι η επιβάρυνση για την υγεία και για άλλα ζητήματα θα είναι μεγάλη.
“Για αυτό το λόγο θέλουμε να οργανώσουμε κάποιες κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις 14 Δεκεμβρίου πανελλαδικά και κάθε νομός θα έχει τη δική του συγκέντρωση, για τρία ζητήματα: Της υγείας, τις αυξήσεις που πρέπει να δοθούν με βάση το νόμο και από το 0,5% του ΑΕΠ να δοθούν χρήματα (περίπου 900 €) σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς προϋποθέσεις”, τόνισε ο πρόεδρος των συνταξιούχων.
Ο κ. Ρούσσας τόνισε ότι με τις υποχρεώσεις των συνταξιούχων για ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας κλπ. δεν θα φτάσουνε τα χρήματα για θέρμανση, ενώ για την υγεία τόνισε ότι ήδη έγινε συνάντηση για τη δημιουργία μετώπου συνταξιούχων, Συλλόγων, φορέων και υγειονομικών, για μια κινητοποίηση που θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.
Για το λόγο αυτό εκδόθηκε ψήφισμα και ο πρόεδρος των συνταξιούχων ζήτησε τη βοήθεια όλων, «γιατί στο μέτωπο της υγείας δεν περισσεύει κανείς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.