Συγκινητική συναυλία αλληλεγγύης σε γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς (φωτο & βίντεο)

Από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ με τη συνεργασία Συλλόγων της περιοχής

Μια διαφορετική συναυλία στήθηκε το πρωί στον αύλειο χώρο, που ενώνει το παλιό με το νέο Νοσοκομείο Βόλου, όπου η ερμηνεύτρια Λεμονιά Μπέζα και ο μουσικός Νίκος Παπαθανασίου προσέφεραν στιγμές χαράς και αισιοδοξίας σε γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και στους ασθενείς που νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο. Η συναυλία αλληλεγγύης οργανώθηκε από το Νομαρχιακό Τμήμα και την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», την Κρητική Αδελφότητα Βόλου «το Αρκάδι», το «Δίκτυο Περραιβία» και τον Σύλλογο Ελασσονιτών, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας του δημόσιου χαρακτήρα των δομών Υγείας και της ανάγκης αναβάθμισης και στελέχωσής τους.

Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλο συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο και για λίγα έστω λεπτά ταξίδεψαν με την νότες γνωστών τραγουδιών, ενώ ορισμένοι ασθενείς και γιατροί βγήκαν στα παράθυρα των θαλάμων τους για να απολαύσουν το θέαμα.
Με νότες αισιοδοξίας οι καλλιτέχνες προσπάθησαν να ενθαρρύνουν όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, ώστε να συνεχίσουν να δίνουν τη σκληρή μάχη τόσο με τον κορωνοϊό, όσο και με τις άλλες ασθένειες, αλλά και να δώσουν κουράγιο στους ασθενείς, που νοσηλεύονται μόνοι τους, χωρίς να μπορούν οι δικοί τους άνθρωποι να τους επισκεφθούν , εξαιτίας των μέτρων που υπάρχουν για την πανδημία.


«Ευχαριστούμε την κίνηση της ΑΔΕΔΥ. Ήταν μία πρωτοποριακή κίνηση που μας χαρίζει νότες αισιοδοξίας και να «ξεμαυρίσει» η ψυχή μας από τις δυσκολίες της πανδημίας που βιώνουμε. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους, καλές γιορτές και χωρίς κρούσματα». είπε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιάννης Ντόκος, ο οποίος παρακολούθησε στη σύντομη συναυλία.
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Φίλιππος Κωνσταντινίδης, μιλώντας για την κίνηση αυτή, επεσήμανε ότι «χρειαζόταν μία νότα χαράς στους ασθενείς, στο μοναχικό τους ταξίδι, καθώς δεν υπάρχουν συγγενείς και φίλοι να τους επισκεφθούν. Στέλνουμε τη θετική μας σκέψη, να πάρουν κουράγιο για να ξεπεράσουν τη δύσκολη αυτή ασθένεια, αλλά στηρίζουμε και τους γιατρούς και νοσηλευτές, που έχουν δώσει μία άνιση μάχη όλο αυτό το χρονικό διάστημα για πολλούς μήνες» και συμπλήρωσε πως ο τρίτος σκοπός της κίνησης αυτής ήταν να σταλεί το μήνυμα για την ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.


«Στην αγωνία μας αυτή στέλνουμε μήνυμα για την ενδυνάμωση του ΕΣΥ με προσωπικό, υλικά, ώστε να μην ξαναγνωρίζουμε ημέρες δύσκολες και να ευχηθούμε σε όλους να ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο», συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «Δικτύου Περραιβία» και του Συλλόγου Ελασσονιτών κ. Κωνσταντίνος Σκριάπας έστειλε το δικό του μήνυμα με μια φράση του Μπρέχτ λέγοντας «
Αν αγωνιστείς μπορεί και να χάσεις, εάν δεν αγωνιστείς είσαι ήδη χαμένος. Αυτό είναι ένα μήνυμα για όλους, που πρέπει να αγωνιστούμε για μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της προόδου και της ανάπτυξης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.