Συνεχίζεται ο καύσωνας και στη Μαγνησία-Που θα φτάσει το θερμόμετρο στον Βόλο

Η επόμενη εβδομάδα ξεκινά με πιο ήπιες θερμοκρασίες

Συνεχίζεται ο καύσωνα στη Μαγνησία, ενώ υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης τόνισε ότι η εβδομάδα που διανύουμε ίσως είναι η πιο θερμή του καλοκαιριού, με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμη και τους 42 βαθμούς στον Βόλο, αλλά και τους 44 στο Βελεστίνο!

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Τακούδης σήμερα, Παρασκευή σημειώνεται μία πολύ μικρή άνοδος, με το θερμόμετρο να δείχνει στο Βελεστίνο τους 43 βαθμούς Κελσίου και στον Βόλο τους 39-40.
Το Σάββατο, όπως επεσήμανε ο κ. Τακούδης, θα είναι η πιο ζεστή ημέρα για τη Θεσσαλία, καθώς στα ηπειρωτικά φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 45 βαθμούς σε κάποιες περιοχές. Το Σάββατο στον Βόλο η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς και θα σκαρφαλώσει στους 41-42 με υψηλές τιμές υγρασίες. Στο Βελεστίνο το θερμόμετρο θα αγγίξει «κόκκινο» με 43 μπορεί και 44 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή θα υπάρξει μικρή υποχώρηση και η θερμοκρασία στον Βόλο θα είναι στους 39-40 βαθμού Κελσίου και στο Βελεστίνο στους 41. Από το απόγευμα σημειώνεται σιγά σιγά μια ενδυνάμωση των βορειοανατολικών ανέμων κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ξεκίνημα της καινούργιας εβδομάδας να βρει την περιοχή με χαμηλότερες θερμοκρασίες κατά 6-7 μονάδες κι επιστροφή στους 35 περίπου βαθμούς Κελσίου. Ο κ. Τακούδης ανέφερε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή όλο το τετραήμερο των υψηλών θερμοκρασιών, ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Η επόμενη εβδομάδα ξεκινά με πιο ήπιες θερμοκρασίες, ωστόσο θα υπάρξει ένα διήμερο, πιθανώς Τετάρτη και Πέμπτη όπου πάλι ο υδράργυρος θα φτάσει στους 40 βαθμούς. Αυτό σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, θα είναι ίσως το τελευταίο ιδιαίτερα θερμό διήμερο του Ιουλίου, ενώ ο Αύγουστος φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία ότι θα είναι δροσερός.

Ανοικτή η αίθουσα στην Π.Ε. Μαγνησίας
Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνουν ότι παραμένουν έως και την Κυριακή στη διάθεση των πολιτών οι κλιματιζόμενες αίθουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλίας, μεταξύ άλλων και στον Βόλο.
Οι αίθουσες της Περιφέρειας θα είναι στη διάθεση των πολιτών από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται στη Θεσσαλία. Η ΕΜΥ στο επικαιροποιημένο 4/2023 Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων προειδοποιεί για νέα θερμική έξαρση.

Για το κοινό κλιματιζόμενες αίθουσες
Λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού καύσωνα, με βάση την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες που στερούνται κλιματισμού στα καταλύματα τους, ο Δήμος Βόλου, όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή του, θα λειτουργεί από σήμερα, Παρασκευή, 21 Ιουλίου έως και την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, τις εξής δομές:
• Το ΚΑΠΗ «Θεόφιλος», στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, τηλ. 24210 20252
• Το Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων, Αραχώβης – Μπότσαρη ( είσοδος επί της Κατσαντώνη) τηλ. 91760
Σε περίπτωση που το κύμα καύσωνα συνεχιστεί θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για ενδεχόμενη παράταση των έκτακτων μέτρων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.