Σύσκεψη σήμερα για την αντιμετώπιση των ζημιών στο Αν. Πήλιο

Δρόμος στην Μακρυράχη έχει καταρρεύσει, δημιουργώντας κινδύνους για παρακείμενα σπίτια που μπορεί να παρασυρθούν αν υποχωρήσει το υπέδαφος.
Προσπάθεια συντονισμού και συνεννόησης των εμπλεκομένων, από τον δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Προσπάθεια για συντονισμό των ενεργειών απ΄ τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ώστε να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ζημιές στο Αν. Πήλιο, μετά και την κόντρα που ξέσπασε από το περασμένο Σάββατο μεταξύ του Υπ. Υποδομών Χρ. Σπίρτζη και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καταβάλει η δημοτική αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου και ο δήμαρχος Π. Κουτσάφτης. Σύσκεψη σήμερα για τις επόμενες εξελίξεις

Στο μεταξύ, μιλώντας στο “Ράδιο-Ένα 102,5”, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι “δεν είχαμε καμία πρόθεση να σταματήσουμε τις εργασίες. Ο κ. Σπίρτζης έβαλε στοπ στις εργασίες της Περιφέρειας, λέγοντας ότι αναλαμβάνει το υπουργείο μετά από προγραμματική με το δήμο. Εμείς χρειαζόμαστα δύο με τρεις μέρες για να δώσουμε προσβασιμότητα παντού και να ανοίξουν τα σχολεία. Τώρα τι θα γίνει με τις νταλίκες από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς-Μουρεσίου;” Επιπλέον τόνισε ότι όταν ήλθε ο ίδιος να δει από κοντά τις ζημιές είχε μαζί του μηχανικούς και όχι απλά με “κουστωδία” όπως είπε ο κ. Σπίρτζης.
Σημείωσε ότι οι μηχανικοί της ΕΥΔΕ έχουν έδρα σε Καρδίτσα και Λάρισα και είναι “αυτή η υπηρεσία που έχει αφήσει ημιτελή διάφορα έργα ανά τη Θεσσαλία. Αυτοί θα κάνουν το έργο στο Πήλιο;”
Ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιθυμεί τη συνέργεια και τη συνεργασία. “Τηλεφώνησα και το Σάββατο και την Κυριακή στη διευθύντρια της ΕΥΔΕ που ακολουθούσε τον κ. ΣΠίρτζη στην περιοδεία του και της ζήτησαν να έλθει να παραλάβει το έργο, γιατί από σήμερα Δευτέρα αναλαμβάνει το υπουργείο. Ελάτε να συνεργαστούμε τους είπα, αλλά εκείνοι επέμειναν στη θέση τους ότι θα αναλάβει το υπουργείο. Επέμειναν και ότι η Περιφέρεια δεν έκανε σωστά τη δουλειά της παρά τα μηχανήματα και τις νταλίκες που συνάντησαν κατά την περιοδεία τους και αυτά που τους έλεγαν αυτοί που γνωρίζουν την κατάσταση πολύ καλά. Στην περιοδεία σε Λάρισα και Τρίκαλα οι δήμαρχοι του είπαν του κ. Σπίρτζη ότι από την πρώτη στιγμή εμείς ήμασταν δίπλα τους. Στη Ζαγορά δεν βρέθηκε κανείς να τους το πει;” αναρωτήθηκε ο κ. Αγοραστός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.