Θανάσης Κοκωνάς: «Οργή και αγωνία για το αν βρεθούν οι πραγματικοί αίτιοι»

«Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που δεν παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για τις εκδρομές των μαθητών»
Απ΄ τις λεπτομέρειες που μαθαίνουμε, τρέμουμε» είπε στο Ράδιο Ένα ο αντιπρόεδρος της Α.Σ.Γ.Μ.Ε.

Το σύνολο των γονέων είναι παγωμένο και συγκλονισμένο και ταυτόχρονα με τη θλίψη και τα συλλυπητήρια προς τις οικογένειες όλων των θυμάτων , νιώθουν οργή, γιατί όλοι σκέφτονται ότι στο μοιραίο τρένο ήταν και δικά τους παιδιά, όπως ο μαθητής της Γ’ Γυμνασίου από το Κορδελιό, που ήταν το μικρότερο θύμα της τραγωδίας.
Τα παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Θανάσης Κοκωνάς αντιπρόεδρος της ΑΣΓΜΕ – Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος είπε ότι αυτή η οργή, είναι η αγωνία για το αν πραγματικά αποτυπωθούν οι πραγματικοί αίτιοι για το έγκλημα αυτό.

«Αγωνία για τις εκδρομές των παιδιών»

«Είναι μεγάλη η αγωνία των γονιών, γιατί μπροστά και στις μαθητικές εκδρομές που έρχονται από την άνοιξη και μετά, το ατύχημα στα Τέμπη έρχεται να προστεθεί σε αυτή την αγωνία και τον προβληματισμό, γιατί δεν είναι λίγα τα περιστατικά που δεν παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για τις εκδρομές των μαθητών, όπως αποδείχτηκε και με τα τρένα», επισήμανε ο κ. Κοκωνάς.
Ο ίδιος είπε ότι οι ζωές των παιδιών που χάθηκαν και των δικών τους παιδιών, αξίζουν και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την ασφάλεια των μαθητών και είναι ένα θετικό βήμα όλη αυτή η κινητοποίηση από τους μαθητές, τους γονείς, τους συλλόγους, που δείχνει ότι οι γονείς δεν σκύβουν το κεφάλι.

«Οι οικογένειες των θυμάτων
θέλουν να μην ξεχαστεί η τραγωδία»

«Αυτό είναι το μήνυμα, γιατί οι οικογένειες των θυμάτων θέλουν να μην ξεχαστεί η τραγωδία και να αποκαλυφθούν οι αίτιοι αυτού του εγκλήματος, να πέσει άπλετο φως και να μη γίνει άλλη φορά τέτοιο δυστύχημα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ.
Ο ίδιος είπε ότι το δυστύχημα των Τεμπών αποτυπώνει μια απαξίωση της ανάγκης μας για ασφαλείς μεταφορές διαχρονικά και από τις λεπτομέρειες που μαθαίνουμε, τρέμουμε και ζήτησε τα μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών και για τις σχολικές εκδρομές πρέπει να παρθούν εδώ και τώρα.
Ακόμη είπε ότι οι ειδικοί ψυχολόγοι πρέπει να μπουν στα σχολεία για μαθητές των οποίων οι συμμαθητές χάθηκαν, να μιλήσουν μαζί τους για να το διαχειριστούν σωστά την κατάσταση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.