Βαριά σωματική κάκωση για τον πρόεδρο των εφοριακών Βόλου, που έπεσε θύμα επίθεσης στη διάρκεια ελέγχου

Σε κατάστημα στον Πλατανιά

Βαριά σωματική βλάβη προκάλεσε στον πρόεδρο των Εφοριακών Βόλου Κώστα Βαΐτση, ο 59χρονος σύζυγος ιδιοκτήτριας καταστήματος εστίασης στον Πλατανιά, κατά τη διάρκεια ελέγχου για φορολογικές παραβάσεις. Ο 61χρονος εφοριακός, υπέστη κάταγμα στο χέρι και οι θεράποντες γιατροί του Νοσοκομείου, κρίνουν ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο έλεγχος του κλιμακίου ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έγινε το βράδυ της Πέμπτης, από τον πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΟΥ Βόλου, ηλικίας 61 χρονών και μια γυναίκα συνάδελφό του, 58 χρονών. Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, στο κατάστημα – στο οποίο είχε βεβαιωθεί ξανά παράβαση το 2017 – διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις. Κατά την ώρα που ο ελεγκτής συνέτασσε το φύλλο ελέγχου, ο άνδρας της ιδιοκτήτριας τον χτύπησε στο χέρι και προσπάθησε να επιτεθεί με καρέκλα στη γυναίκα ελέγκτρια. Αυτή απέφυγε την επίθεση, αλλά ο ελεγκτής εισήχθη στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται με κάταγμα στην ωλένη.

Ο δράστης εξαφανίστηκε
Ο δράστης εξαφανίστηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο, ενώ η Αστυνομία που πήγε στο κατάστημα, συνέλαβε την ιδιοκτήτρια, την οποία όμως άφησε μετά από λίγο ελεύθερη, καθώς είχε εμπλακεί στο συμβάν μόνον φραστικά. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Κώστας Βαΐτσης, πήγε το βράδυ της Πέμπτης στο Νοσοκομείο και αποχώρησε, αφού υπέγραψε δήλωση και ενώ είχε διαγνωστεί το κάταγμα, οι γιατροί του είπαν να πάει ξανά χθες το πρωί, όπως και έγινε. Σε νέες εξετάσεις που ακολούθησαν οι χειρουργοί εκτιμούν ότι πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση. Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ανέφερε ότι θα επιληφθεί άμεσα για την ανεύρεση και σύλληψη του δράστη. Παράλληλα, ο κ. Πιτσιλής ενημέρωσε και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ επικοινώνησε και με τον ελεγκτή για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

Παρέμβαση του Υπ. Οικονομικών
Την επίθεση σε βάρος κλιμακίου ελεγκτών της ΑΑΔΕ καταδικάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών κάνοντας λόγο για απρόκλητη και άνανδρη επίθεση. «Εκφράζουμε τη στήριξή μας προς όλα τα στελέχη της ΑΑΔΕ που δίνουν τη μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη της Υπηρεσίας που δέχθηκαν την επίθεση, και εξέφρασε την άποψη ότι οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των εργαζομένων που εκτελούν το καθήκον τους θα λάβουν τη συντεταγμένη απάντηση της Πολιτείας.
«Πρόθεσή μας είναι να αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη και την εισήγηση της ΑΑΔΕ, για την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος.
Το είπαμε και το εννοούμε: Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.