Βαρουφάκης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Ο Μητσοτάκης είναι στην τσέπη των πολυεθνικών- Αποθέωση της υποκρισίας»

Δριμεία κριτική από τον πρόεδρο του ΜέΡΑ25 και υποψήφιο Ευρωβουλευτή

Λάβρος κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας σήμερα στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, λέγοντας για το θέμα της ακρίβειας και των κινήσεων της κυβέρνησης πως ζούμε στην αποθέωση της υποκρισίας, με τον κ. Μητσοτάκη να είναι στις τσέπες των πολυεθνικών. Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 έστρεψε όμως τα βέλη του και κατά των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ. ΑΛ και Νέας Αριστεράς χαρακτηρίζοντάς τα ως τρία κόμματα μετά- ΠΑΣΟΚ.

 

«Ακόμη και ο πρωθυπουργός τολμάει να μας προσβάλει στέλνοντας επιστολή στην κ. Φον Ντερ Λάιεν  κατηγορώντας την ΕΕ για την κερδοσκοπία που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες. Έχουμε φτάσει στην αποθέωση της υποκρισίας πλέον. Η ακρίβεια υπερβαίνει τον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης είναι στην τσέπη των πολυεθνικών και τον υπερβαίνει να τα βάλει με τις πολυεθνικές και παρακαλάει την φίλη του την Ούρσουλα μπας και το κάνει εκείνη. Είναι ο απόλυτος αυτοεξευτελισμός Έλληνα πρωθυπουργού. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας για το θέμα της ακρίβειας.

Σημείωσε ότι το κράτος έχει τη δυνατότητα να βάλει όρια στις πολυεθνικές μέσα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και θέτοντας πλαφόν στις τιμές, όμως δεν το κάνει, με τον Κ. Μητσοτάκη να δηλώνει ουσιαστικά με την κίνησή του αυτή που στράφηκε στην πρόεδρο της Κομισιόν, αδυναμία να χρησιμοποιήσει τους κρατικούς μηχανισμούς .

Όπως εξήγησε ο κ Βαρουφάκης το ελληνικό κράτος έχει κάθε δυνατότητα να βάλει στις πολυεθνικές τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι κι από την άλλη έχει ένα πρωθυπουργό και ένα πολιτικό σύστημα το οποίο είναι στην τσέπη των πολυεθνικών, όπως είπε.

«Το πρόβλημά μας είναι πολιτικό, δεν είναι νομικό», συμπλήρωσε και ανέφερε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα μπορούσε να  εκδώσει μία ντιρεκτίβα λέγοντας ότι όποιος πουλά πχ το βρεφικό γάλα πάνω από 5% καπέλο σε σχέση με την ελάχιστη τιμή πώλησης του ίδιου γάλατος στην ΕΕ , του παίρνουμε την άδεια. Τότε θα αναγκαστούν οι πολυεθνικές να περιορίσουν την αισχροκέρδειά τους», υποστήριξε.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι όλα τα παραπάνω το ΜέΡΑ25 και εκείνος προσωπικά τα είχαν πει μέσα στη Βουλή και γι’ αυτό και δαιμονοποιήθηκαν.

«Είπαμε και ονόματα συγκεκριμένων ολιγαρχών, μιλήσαμε για τα funds στα οποία έχει μετοχές ο κυβερνητικός κύκλος του κ. Μητσοτάκη και τα οποία με έδρα τα νησιά Κέιμαν και το Ντέλαγουερ έχουν βάλει στο μάτι 1εκ. ακίνητα στην ελληνική επικράτεια. Αυτά τα λέμε ξεκάθαρα στο ΜέΡΑ25 γι’ αυτό ζητάμε την ψήφο, για να τα λέμε και στην Ευρωβουλή», επεσήμανε.

Οι προμήθειες των τραπεζών είναι κλοπή- Ψηφίζετε τη λεηλασία σας ψηφίζοντας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά

Την ίδια στιγμή ο κ. Βαρουφάκης μίλησε και για την κερδοφορία των τραπεζών μέσω των συναλλαγών υπογραμμίζοντας ότι η προμήθεια αυτή, είναι κλοπή.

«Με τις ψηφιακές συναλλαγές το κόστος για τη συναλλαγή είναι μηδέν, δεν κοστίζει τίποτα στην τράπεζα. Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τράπεζες που τους έχουμε δώσει 380 δις ευρώ. Μας χρωστάνε οι τράπεζες και κλέβουν τον μικρό μισθό, τη μικρή σύνταξη κάθε φορά που μέσα από ένα POS κάνει κανείς μία συναλλαγή. Εμείς το είχαμε αναδείξει στη Βουλή, το είχαμε αναδείξει προεκλογικά και γι’ αυτό δαιμονοποιηθήκαμε», τόνισε και συμπλήρωσε ότι εάν το Υπ. Οικονομικών εξέδιδε μία απαγορευτική εντολή, δεν θα έκλειναν οι τράπεζες, απλώς θα έβρισαν άλλο τρόπο για να βγάλουν χρήματα.

«Είναι πολιτική επιλογή το να τους επιτρέπουν να σας λεηλατούν. Κάθε φορά που ψηφίζετε ένα μνημονιακό κόμμα, ΝΔ, ένα από τα τρία μετα-ΠΑΣΟΚ, του κ. Ανδρουλάκη, του κ. Κασσελάκη, του κ. Χαρίτση, που λένε ναι σε όλα, ψηφίζετε τη λεηλασία σας. Δεν θα κλείσει η Πειραιώς ή η Εθνική εάν δεν της επιτρέπεις να σε ληστεύει την ώρα που κάνεις μία ψηφιακή συναλλαγή. Θα βρει άλλους τρόπους να βγάλει χρήματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25.

 

Το Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι το επόμενο νέο σκάνδαλο στη χώρα

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για το Ταμείο Ανάκαμψης, που κατά κοινή ομολογία προορίζεται στην πλειοψηφία του σε μεγάλες επιχειρήσεις σχολιάζοντας ότι «δεν θέλουν τα μικρά ψαράκια να πάρουν τίποτα, ούτε μία μπουκιά».

Συνέχισε επισημαίνοντας ότι «τον Ιούνιο του 2020 όταν ο κ. Μητσοτάκης γύρισε από τις Βρυξέλλες για το Ταμείο Ανάκαμψης είχα σηκωθεί ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΜέΡΑ25 στη Βουλή και είπα ότι είναι η ταφόπλακα της οποιαδήποτε ιδέας για μία δημοσιονομική ένωση, για μία οικονομική και πολιτική ολοκλήρωση στην ΕΕ και θα είναι το επόμενο νέο σκάνδαλο στη χώρα μας.

Η συμφωνία για να δοθούν κάποια δισεκατομμύρια, τα οποία θα περάσουν μέσα από τις τράπεζες και ιδίως τις συστημικές σημαίνει ότι πρώτον αυτές οι τράπεζες μοιράζουν το παιχνίδι. Οι τράπεζες αυτές λειτουργούν στη βάση των εχέγγυων. Εάν υπάρξει πχ μια ομάδα νέων με μια ιδέα για μία start up αυτοί δεν έχουν καμία πιθανότητα να πάρουν χρήματα από την τράπεζα γιατί η τράπεζα ρωτά τι ακίνητα έχουν. Εχέγγυα, εάν δεν έχουν, τελείωσαν.

Η Αμερική δεν θα σταματήσει ποτέ τον πόλεμο στην Ουκρανία

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 μίλησε και για τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και για το γεγονός πως ακόμη η Ελλάδα ενισχύεται κατά 55% με ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως κυβερνά η υποκρισία κυβερνά, καθώς τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιταλία συνεχίζει να παίρνει ρωσικό φυσικό αέριο. Εκείνοι που έχουν αποκλειστεί είναι οι Γερμανοί επειδή χειραγωγήθηκαν από τους Αμερικανούς. «Η Γερμανία πληρώνει δέκα φορές περισσότερο το φυσικό αέριο και η Αμερική δεν θα σταματήσει ποτέ τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν θέλει, θέλει ατελείωτο, ατέρμονο, μόνιμο πόλεμο».

Μονομερής και συστηματική γενοκτονία συντελείται στη Γάζα

Ο κ. Βαρουφάκης όμως αναφέρθηκε και στον πόλεμο στην Παλαιστίνη, χαρακτηρίζοντάς τον ως μία μονομερή και συστηματική γενοκτονία που συντελείται στη Γάζα από το 1948. Ανέφερε δε, ότι του ίδιου του έχει απαγορευτεί η είσοδος και η πολιτική δραστηριότητα στη Γερμανία, καθώς διαδήλωσε στο Βερολίνο υπέρ της Παλαιστίνης. «Έχω την τιμή να μου έχει απαγορευτεί η είσοδος και η πολιτική δραστηριότητα στη Γερμανία γιατί τόλμησα μαζί με τους συντρόφους μου του ΜέΡΑ25 Βερολίνου και Εβραίους ακτιβιστές να οργανώσουμε ένα συνέδριο για το Παλαιστινιακό. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό να απαγορευτεί η είσοδος πολίτη κράτους μέλους της ΕΕ γιατί μαζί με Εβραίους διαδηλώναμε στο κέντρο του Βερολίνου εναντίον της γενοκτονίας», επεσήμανε και χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός την εμπλοκή του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ώστε να διωχθεί ως σφαγέας ο Νετανιάχου.

Τέλος, μιλώντας για την Ελλάδα και το κράτος δικαίου ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν υπάρχει κράτος δικαίου. Δεν υπάρχει έλλειμα δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει δημοκρατία και δικαιοσύνη» .

Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρουφάκης μαζί με τους κ.κ. Κλέωνα Γρηγοριάδη, Ηρώ Διώτη, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Δημήτρη Ιωακειμίδη (Jo Di) και Φαίη Τζανετουλάκου θα μιλήσουν σήμερα  στο θεατράκι Αναύρου (κάτω από το Αρχαιολογικό Μουσείο), στις 7:30 μ.μ..

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.