Βόλος: Ελπίδες για επιστροφή του κόσμου στην… προ covid εποχή

Από χθες ελεύθερη η κυκλοφορία και το βράδυ. Τι δηλώνουν πολίτες και επαγγελματίες

Άρση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας από χθες, Δευτέρα, με την επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα να γίνεται μέρα με την μέρα πραγματικότητα. Πλέον, ο κόσμος θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα και μετά τις 1.30 το βράδυ, με τις … ευλογίες της Κυβέρνησης και των εμπειρογνωμόνων. Η άρση του μέτρου αυτού, έχει άμεσο αντίκτυπο, όχι μόνο στον κόσμο, αλλά και στις επιχειρήσεις της εστίασης.
Η εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ και το magnesianews.gr παίρνει για άλλη μια φορά τον παλμό της πόλης και ρωτά τους ίδιους τους πολίτες, αλλά και τους επιχειρηματίες την άποψή τους. Συμφωνούν ή διαφωνούν; Θα αποτελέσει σύμμαχος αυτό το μέτρο στην καλυτέρευση της κατάστασης και στην επιστροφή της κανονικότητας;

Η άποψη του επιχειρηματικού κόσμου

Με την κυκλοφορία ελεύθερα και άνευ ωραρίου, ο κλάδος της εστίασης και ιδιαίτερα των νυχτερινών μαγαζιών είναι αυτός που επηρεάζεται και έχει τον πρώτο λόγο. Μέχρι τώρα τα καταστήματα ήταν υποχρεωμένα να κλείνουν μέχρι τη μιάμιση και ο κόσμος να αποχωρεί -χωρίς να το θέλει πολλές φορές- αναγκαστικά στα σπίτια τους. Από χθες όμως αυτό αλλάζει, μετά από πολύ καιρό.
Αισιόδοξος και θετικά προσκείμενος στην άρση του μέτρου είναι ο Γιάννης Αντωνιάδης, επιχειρηματίας της οδού Αντωνοπούλου. «Και η άρση της χρήσης μάσκας και η άρση της απαγόρευσης μετά τις 1.30 δίνει μια αίσθηση ελευθερίας σε αυτούς που θέλουν να βγουν να πιούν το ποτό τους και να διασκεδάσουν. Ελπίζουμε ότι θα επιτρέψει στον κόσμο να επανέλθει στην προ covid εποχή», δηλώνει στην εφημερίδα, με ένα… «αλλά» και ένα «όμως» να ακολουθεί τα λόγια του. Όσον αφορά την αντίδραση του κόσμου και την ανταπόκρισή του ο κ. Αντωνιάδης νιώθει επιφυλακτικός. «Επειδή κράτησαν πάρα πολύ τα μέτρα ο κόσμος έχει συνηθίσει και να φεύγει νωρίς, και να φοβάται, και να μην πλησιάζει ο ένας τον άλλον- και καλά κάνει, αλλά δύσκολα θα επανέλθει η κατάσταση στην κανονικότητα», αναφέρει, για να συνεχίσει, εναποθέτοντας τις ελπίδες του στην επιχείρηση του εμβολιασμού. «Ελπίζω ότι ο εμβολιασμός θα συνεχίσει με καλούς ρυθμούς, να επιτευχθεί το ποσοστό που απαιτείται για να έρθει η κοινωνική ανοσία, αν και είμαστε ακόμα χαμηλά. Διαφορετικά το ενδεχόμενο να ξαναμπούμε σε περιπέτειες είναι ανοιχτό», αναφέρει.

«Ο κόσμος ξανά παίρνει την ελευθερία στα χέρια του»

Και οι πολίτες όμως «βλέπουν» θετικά την άρση του μέτρου. Ο Βασίλης, ο Γιώργος και ο Θάνος, νεαροί πολίτες του Βόλου, δήλωσαν την αισιοδοξία τους. «Είναι θετικό από την άποψη ότι ο κόσμος ξανά παίρνει την ελευθερία στα χέρια του. Θα μπορεί να διασκεδάσει, να βγει, να στηρίξει την αγορά, τα μαγαζιά της νύχτας», δηλώνει ο Βασίλης, για να συνεχίσει, πιστεύοντας ότι ήδη ο κόσμος ανταποκρίνεται στις άρσεις των μέτρων και ότι «με αυτό το μέτρο, θα είναι ακόμα καλύτερα».
Ο Γιώργος, επίσης, υποστηρικτής της άρσης του μέτρου θεωρεί ότι ήταν ένα μέτρο το οποίο δεν θα έπρεπε να υπάρχει καθόλου, πόσο μάλλον «αυτή την περίοδο που τα επιδημιολογικά δεδομένα και στην πόλη του Βόλου , αλλά και γενικά στη χώρα είναι πολύ καλύτερα». Μάλιστα, ανέφερε, ότι ήταν ένα μέτρο που ο κόσμος ήδη δεν τηρούσε.
«Συνήθισε ο κόσμος να γυρνάει νωρίς στο σπίτι του, αλλά πιστεύω ότι είναι θέμα μιας εβδομάδας να ανταποκριθεί ο κόσμος και σε αυτή την άρση», δηλώνει ο Θάνος, νεαρός επίσης πολίτης του Βόλου.



Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.