Βόλος: «Καίνε» τα φοιτητικά ενοίκια- Έως και 450 ευρώ για 40τμ

Προβληματισμός από τους νέους φοιτητές και τις οικογένειές τους

«Καίνε» τα φοιτητικά ενοίκια στον Βόλο, αλλά και σε κάθε πόλη της χώρας, όπου εδρεύουν πανεπιστημιακά τμήματα, με τις τιμές να πιάνουν ταβάνι. Σύμφωνα με δημοσίευμα του newmoney.gr που παρουσιάζει την εικόνα σε 42 περιοχές όλης της Ελλάδας, με στοιχεία του κ. Θεμιστοκλή Μπάκα, προέδρου του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, ο Βόλος φαίνεται ιδιαίτερα …αλμυρός στα φοιτητικά ενοίκια, καθώς για ένα διαμέρισμα μόλις 30-40 τμ η τιμή φτάνει και τα 450 ευρώ τον μήνα, τιμή που προκαλεί πονοκέφαλο στις οικογένειες των φοιτητών.

 

Σύμφωνα με την διαθεσιμότητα κατοικιών κατάλληλα για φοιτητές που προκύπτει από ιστοσελίδες ακινήτων, καταγράφεται αύξηση των διαθέσιμων ακινήτων στα υψηλότερα μισθώματα και συρρίκνωση στα οικονομικότερα. Η αύξηση της διαθεσιμότητας φοιτητικών κατοικιών στα υψηλότερα ζητούμενα μισθώματα, «αντανακλά» μια αύξηση των ζητούμενων τιμών που ενδεχομένως να αγγίξει μεσοσταθμικά το 12%-16% σε σχέση με πέρυσι στην Αθήνα.

Όσον αφορά την περιφέρεια, ο προϋπολογισμός των 300€/μήνα ως έξοδο για το μίσθωμα φοιτητικής κατοικίας, αφορά κυρίως κατοικίες έως 25τμ ανακαινισμένες ή/και μη ανακαινισμένες κατοικίες έως 30-35τμ.

Στον Βόλο 880 ακίνητα είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος μίσθωσης καταγράφει αυξητικές τάσεις ιδιαίτερα στα πλήρως ανακαινισμένα και επιπλωμένα με το σύνολο των οικοσυσκευών διαμερίσματα. Συγκεκριμένα, κατοικία 30τμ-40τμ μισθώνεται από 260€ έως 450€/μήνα.

Ειδικότερα,  για διαμέρισμα έως 25τμ, δηλαδή για πολύ μικρή γκαρσονιέρα ή πολύ μικρό στούντιο ενός ουσιαστικά χώρου, η τιμή του ενοικίου του το 2022 κυμαίνονταν από 220 έως και 320 ευρώ, ενώ το 2023 από 270 έως και 350 ευρώ. Για διαμέρισμα 30-40τμ το ενοίκιο ξεκινά από 260 ευρώ – ελάχιστες οι περιπτώσεις- και φτάνει και τα 450 ευρώ και για διαμερίσματα 50-60 τμ η τιμή εκτοξεύεται από 350 έως και 500 ευρώ!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.