Υπερτιμολόγηση τζαμιών για το γήπεδο της Νεάπολης κατήγγειλε ο Κώστας Γαργάλας

Αν ο επίτροπος εγκρίνει το συγκεκριμένο τιμολόγιο, δεν κάνει για τη θέση του, είπε ο δημοτικός σύμβουλος

Για υπερτιμολόγηση στο θέμα της προμήθειας τζαμιών για το γήπεδο της Νεάπολης κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή Βόλου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» και τόνισε ότι αν ο επίτροπος εγκρίνει το συγκεκριμένο τιμολόγιο, που είναι υπερδιπλάσιο της αξίας του προϊόντος, δεν κάνει για τη θέση του!

Σύμφωνα με τον Κ. Γαργάλα, αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για την προμήθεια υαλοπινάκων για το γήπεδο της Νεάπολης.
«Έχουμε μπερδευτεί και πρέπει να έχουμε έναν άνθρωπο έμμισθο να βλέπει τι χρήματα φεύγουν από ποιόν οργανισμό και για ποιο λόγο, αλλά αυτό το πράγμα είναι φθορά για όλους και πολύ περισσότερο για τον δημότη που τα ακούει», τόνισε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.
Πρόκειται για ποσό 2.822 Ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ, για προμήθεια 54 τετραγωνικών μέτρων τζάμια 5 χιλιοστών πάχους.

Στην απόφαση ανάθεσης αναφέρεται ότι η προμήθεια είναι εκτιμώμενης αξίας 2.822 Ευρώ, τόνισε ο Κώστας Γαργάλας, που πρόσθεσε ότι με τιμή 15 Ευρώ (ή στα 25 Ευρώ που είναι η δεοντολογία των κατασκευαστών) που έχει στην αγορά το συγκεκριμένο απλό και χωρίς προδιαγραφές τζάμι, βγαίνει στα 1.300 Ευρώ στη χειρότερη περίπτωση, χωρίς ΦΠΑ, με μεταφορά και εγκατάσταση.

«Η τιμή αυτή με την εκτιμώμενη αξία, είναι ποσό πάνω από 50%. Για ποιο λόγο;», διερωτήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος, που πρόσθεσε ότι το ποσό πρέπει να εγκριθεί από τον επίτροπο, την οποίο η Δημοτική Αρχή απειλεί, διότι δεν της εγκρίνει εντάλματα πληρωμών!

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και υποστήριξε ότι δεν μπαίνει στην ουσία ποιος θα αναλάβει το έργο, γιατί ο καθένας δίνει λογαριασμό στον καθρέπτη του και στον κόσμο που τον ψήφισε και κινείται με τη δική του συνείδηση.

«Η ουσία του θέματος, είναι ότι στα χρήματα του συμπολίτη, χέρι δεν βάζεις, αλλά πηγαίνεις να βρεις τη φθηνότερη τιμή για το μέγιστο όφελος, με βάση κάποιες προδιαγραφές που εσύ ορίζεις», ανέφερε ο Κ. Γαργάλας. Όπως είπε οι προδιαγραφές στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν οριστεί, είναι ένα τζάμι 5 χιλιοστών, τα τετραγωνικά μέτρα έχουν οριστεί, λέει ταυτόχρονα ότι «εγώ πρέπει να διασφαλίσω τα χρήματα των δημοτών» και από τα 1350 Ευρώ συν τον ΦΠΑ, ξαφνικά δίνουν 2.800 Ευρώ συν τον ΦΠΑ!

Ο Κ. Γαργάλας είπε ότι η αρχική τιμολόγηση σε έναν συνήθη διαγωνισμό γίνεται με βάση τον αναλυτικό τιμοκατάλογο. Όταν γίνεται με ανάθεση, παραμένει η αρχική τιμή τιμοκαταλόγου, διότι δεν είναι διαγωνισμός και απέκλεισε το γεγονός ότι η τιμή ήταν 54 Ευρώ το μέτρο. Συμπλήρωσε δε ότι σε έναν διαγωνισμό, πάνω στην αρχική τιμή μπαίνουν οι εκπτώσεις, κάτι που δεν γίνεται στην απευθείας ανάθεση.

Με τιμή διπλάσια!
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος είπε ότι αυτό που έχει αξία είναι το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή πιάστηκε να δίνει ένα έργο σε μια τιμή που ήταν η διπλάσια από τη φυσιολογική. Όπως είπε, είναι προφανές ότι μετά την τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής δια του εκπροσώπου της, πριν η από κάποιες μέρες ότι ο επίτροπος με οδηγίες άνωθεν της πηγαίνει κόντρα.
«Εάν ένας φυσιολογικός επίτροπος που έρχεται να διασφαλίσει την ακεραιότητα της διαδικασίας και ταυτόχρονα να διασφαλίσει τα χρήματα των πολιτών, ως ελεγκτικός μηχανισμός, περάσει το τιμολόγιο αυτό, ο επίτροπος δεν κάνει για τη θέση του, διότι λειτουργεί εις βάρος των δημοτών», εκτίμησε ο δημοτικός σύμβουλος. Ο ίδιος διερωτήθηκε ότι εφόσον το έργο είναι η αναμόρφωση και ο εξωραϊσμός του γηπέδου και διερωτήθηκε γιατί η Δημοτική Αρχή το σπάζει σε μικρότερα έργα και κατήγγειλε ότι το κάνει για να δώσει απευθείας αναθέσεις όπου θέλει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.