Άφησε υποσχέσεις ο Ολυμπιακός Βόλου, 3-1 την ΑΕΛ!

Φιλική νίκη στη Λάρισα για τους «ερυθρόλευκους»

Ένα καλό και δυνατό τεστ είχε την ευκαιρία να δώσει ο Ολυμπιακός Βόλου στη Λάρισα απέναντι στην ΑΕΛ, με τους παίκτες του Γιώργου Βαζάκα να πραγματοποιούν σε γενικές γραμμές μία καλή εμφάνιση και να παίρνουν μάλιστα και τη νίκη απέναντι στους «βυσσινί» με σκορ 1-3! Σκόρερ για τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν οι Μπάτροβιτς, Ντουάρτε και Χάσεκ, ενώ για την ΑΕΛ μείωσε ο Ζαχαράκης.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε το 0-1  πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, και συγκεκριμένα στο 28ο δευτερόλεπτο, όταν μετά από ασυνεννοησία Γκοτζαμανίδη και Σουλούκου, ο Μπάτροβιτς βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και με προβολή πέτυχε το γκολ για τους «ερυθρόλευκους».

Στη συνέχεια η ΑΕΛ προσπάθησε να είναι απειλητική και να βγάλει ευκαιρίες που θα ήθελε, με βάση και την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η πολύπλευρη αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού Βόλου αποδείχθηκε ικανότατη και προστάτεψε την εστία του Ξενοδόχοβ. Η φλύαρη υπεροχή των γηπεδούχων μόνο αποδοτική δεν ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, με τους «ερυθρόλευκους» από την άλλη να έχουν μία υποψία ευκαιρίας με τον Μαρκοπουλιώτη στο 35’, ενώ η ΑΕΛ στο 40’ είχε ένα γυριστό σουτ με τον Γαρουφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΛ κέρδισε οκτώ κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο, και ένα σουτ του Παπαγεωργίου Κ. καταγράφεται στο 43’ μετά από μία τέτοια εκτέλεση, χωρίς και πάλι να απειλείται η εστία του Ξενοδόχοφ. Έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, χωρίς ο Ολυμπιακός Βόλου να είναι απειλητικός, αλλά και πάλι έμεινε μπροστά στο σκορ. Μία σύγκρουση του Θεολόγου με τον Κόλα από εκεί και πέρα προκάλεσε ένταση στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο το θέμα να πάρει έκταση.

Ξεκάθαρο προβάδισμα

Στο 58’ ένα λάθος από τον Θεολόγου έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό Βόλου να κάνει το 0-2 με ένα μακρινό σουτ του Σκοπελίτη, καθώς ο Σουλούκος είχε περιορισμένο οπτικό πεδίο από τους αμυντικούς του. Η ΑΕΛ αγχώθηκε, δεν έβγαζε ευκαιρίες, η φλύαρη υπεροχή με την κατοχή της μπάλας συνεχίστηκε, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου είχε και πάλι λύσεις και έφτασε στο 3-0 με τον Βερνάρδο να βγάζει την μπαλιά στον Χάσεκ και αυτός νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να σκοράρει για το βολιώτικο σύνολο.

Στο 74’ η ΑΕΛ είχε ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Νικολιάς έκανε τη σέντρα και ο Όγκμποε έκανε την κεφαλιά αλλά ο Βούγιοβιτς δεν απειλήθηκε, με την μπάλα να καταλήγει εκτός αγωνιστικού χώρου. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά, με τον Ολυμπιακό Βόλου να μην απειλείται ουσιαστικά από τους γηπεδούχους, που ωστόσο κατάφεραν να μειώσουν σε 1-3 στις καθυστερήσεις, όταν ο Μπέρτος κέρδισε το φάουλ και από την εκτέλεσή του ο Ζαχαράκης με προβολή παραβίασε την εστία του Βούγιοβιτς.

Τελικά ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε ότι μπορεί να πετύχει κάποια πράγματα, αλλά και ότι η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί σε εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να εμφανιστούν όσο το δυνατόν καλύτεροι στα επίσημα παιχνίδια.

ΑΕΛ (Φραντζέσκος): Σουλούκος, Γκοτζαμανίδης, Μαϊδανός, Μιλτιάδης, Γλυνός, Μαυριάς,  Παπαγεωργίου Θ., Παπαγεωργίου Κ., Γαρουφαλιάς, Θεολόγου, Κούστα.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Μυσιρλής, Ζαχαράκης, Μαξιμένκο, Δάκτυλας, Κοτσιανούλης, Γρηγορόπουλος, Νικολιάς, Όγκμποε, Μπέρτος, Ηλιάδης και Τσουμάνης.

Ολυμπιακός Βόλου (Βαζάκας): Ξενοδόχοβ (46’ Βούγιοβιτς), Κόλα (88’ Βλάχος), Να’α (50’ Ντουάρτε), Μαρκοπουλιώτης, Σκοπελίτης (76’ Παπακώστας), Φιλίποβιτς (80’ Χολέβας), Ντιαμπί (54’ Ντουάρτε, 89’ Μπέικος), Οκάν (46’ Ασλανίδης, Κουντουριώτης (50’ Βερνάρδος), Χάσεκ (66’ Χατζής), Μπάτροβιτς (57’ Ξύδας).

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.