Δύο για πρώτη και δεύτερη θέση, τέσσερις για υποβιβασμό στην Α’ ΕΠΣΘ

Μόνο οι Μαγνησιακός και Αγία Άννα παλεύουν για τον τίτλο, ακολουθεί ο Θησέας

Τρεις αγωνιστικές έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ, ωστόσο ο τίτλος αποτελεί ξεκάθαρα αντικείμενο διεκδίκησης για δύο, με τον Μαγνησιακό και την Αγία Άννα να παλεύουν γι’ αυτό και μαθηματικά κανείς άλλος να μην μπορεί να πλησιάσει.

Ο Μαγνησιακός έχει 60 βαθμούς και η Αγία Άννα ακολουθεί με 59. Με τρεις αγωνιστικές που απομένουν όμως ο Θησέας Αγριάς έχοντας 50 βαθμούς δεν μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση από εδώ και πέρα. Ό,τι και να γίνει ο Μαγνησιακός έχει τη διαφορά των δέκα βαθμών από την τρίτη θέση, και έτσι ο μόνος του αντίπαλος για τον τίτλο είναι η Αγία Άννα.

Ωστόσο ο Θησέας Αγριάς μπορεί θεωρητικά να διεκδικήσει τη δεύτερη, καθώς η διαφορά των  εννέα βαθμών που έχει η Αγία Άννα μαθηματικά μπορεί να καλυφθεί; Το αν θα γίνει αυτό βέβαια είναι ένα άλλο ερώτημα, καθώς το σύνολο του Νίκου Αθανασιάδη δεν κοιτά να μείνει δεύτερο, αλλά να πάρει την πρώτη θέση απέναντι στην ομάδα του Θάνου Θεοδώρου.

Οι πιθανότητες υποβιβασμού…

Τα δυσάρεστα για την Α’ ΕΠΣΘ έρχονται και από τη Γ’ Εθνική, μιας και ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού Βόλου οδηγεί τρεις συνολικά ομάδες στη Β’ τοπική κατηγορία.

Σίγουρα έχει υποβιβαστεί η Δήμητρα Ευξεινούπολης που δεν έχει πάρει ούτε έναν βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη δύο ακόμη ομάδες θα υποβιβαστούν, με αυτές που βρίσκονται από τη 10η έως και τη 13η θέση αυτή τη στιγμή να είναι υποψήφιες για αρνητικές εξελίξεις.

Η 13η ΑΕ 2002 είναι στην πιο επισφαλή θέση, έχοντας 11 βαθμούς, όμως μαθηματικά μπορεί να καλύψει τη διαφορά από τη 10η Ακρόπολη Σέσκλου που έχει 19 βαθμούς αυτήν τη στιγμή.

Η βαθμολογία στις τελευταίες θέσεις έχει ως εξής:

  1. Ακρόπολη 19
  2. ΦΘ Αγχίαλος 18
  3. ΕΛ Νηλέας 13
  4. ΑΕ 2002 11
  5. Δήμητρα Ευξεινούπολης 0

Το πρόγραμμα των αγώνων που απομένουν έχει ως εξής:

24η αγωνιστική (22-23/4/2023)

ΓΣ Αλμυρού – Αγία Άννα

Αίας Σούρπης – ΕΛ Νηλέας

Πύρασος Ν. Αγχιάλου – Τοξότης

Ρήγας Φεραίος – Ακρόπολη Σέσκλου

Μαγνησιακός – Σαρακηνός

ΑΕ 2002 – ΦΘ Αγχίαλος

Θησέας – Δήμητρα Ευξεινούπολης

25η αγωνιστική (29-30/4/2023)

Αγία Άννα – ΕΛ Νηλέας

Τοξότης – ΓΣ Αλμυρού

Ακρόπολη Σέσκλου – Αίας Σούρπης

Σαρακηνός – Πύρασος Ν. Αγχιάλου

ΦΘ Αγχίαλος – Ρήγας Φεραίος

Θησέας – Μαγνησιακός

Δήμητρα Ευξεινούπολης – ΑΕ 2002

26η αγωνιστική (6-7/5/2023)

Τοξότης – Αγία Άννα

ΕΛ Νηλέας – Ακρόπολη Σέσκλου

ΓΣ Αλμυρού – Σαρακηνός

Αίας Σούρπης – ΦΘ Αγχίαλος

Πύρασος Ν. Αγχιάλου – Θησέας Αγριάς

Ρήγας Φεραίος – Δήμητρα Ευξεινούπολης

ΑΕ 2002 – Μαγνησιακός

Οι σκόρερ

Ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, έχουν σημειωθεί 570 γκολ από 173 παίκτες, με τον Ιάσονα Παπαδημητρίου να έχει 41 τέρματα, 21 περισσότερα από τον περσινό πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, Δημήτρη Γάρο.

Δύσκολα θ’ απειληθεί λοιπόν ο επιθετικός της Αγίας Άννας, εκτός αν δεν πετύχει κανένα τέρμα από εδώ και πέρα και ο Γάρος (έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο και συγκεκριμένα αυτό του Ρήγα με τον ΓΣ Αλμυρού εκτός έδρας) σημειώσει 22 τέρματα, 5,5 γκολ δηλαδή κατά μ.ό σε κάθε παιχνίδι!

Η κατάταξη των σκόρερ:

41 γκολ: Ιάσων Παπαδημητρίου (Αγία Άννα)

20 γκολ: Δημήτρης Γάρος (Ρήγας)

14 γκολ: Γιάννης Αραπίτσας (ΓΣ Αλμυρού)

13 γκολ: Ηλίας Βλάχος (Μαγνησιακός)

12 γκολ: Γιάννης Κορέτα (Αγία Άννα), Νίκος Παγώνης (Ακρόπολη Σέσκλου)

11 γκολ: Δημήτρης Σέττος (Αγία Άννα)

10 γκολ: Δημήτρης Γκλαβίνης (Σαρακηνός), Νίκος Μπέικος (Σαρακηνός)

9 γκολ: Τάσος Τσελεπής (Αγία Άννα), Αλέξανδρος Σιώμος (Μαγνησιακός), Τάσος Μπουμπούκης (Πύρασος Ν. Αγχιάλου), Γιώργος Αλμασίδης (Θησέας Αγριάς)

8 γκολ: Θανάσης Μπιρμπίλης, Μάριος Κομπούρας, Γιώργος Δημητρίου (Αίας Σούρπης), Στέλιος Νάκας (Θησέας Αγριάς), Δημήτρης Παρίσης (ΑΕ 2002), Ροτζέριο Μάρτινς (Πύρασος Ν. Αγχιάλου), Μάνος Πάσχος ( ΦΘ Αγχίαλος)

7 γκολ: Μάνθος Χειλάς, Γιώργος Μπασαγιάννης (ΓΣ Αλμυρού), Μάριος Φουρκιώτης (Πύρασος Ν. Αγχιάλου), Κώστας Αλαμάνης (Θησέας Αγριάς).

Xρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.