«Έργο ανεξαρτησίας και παρακαταθήκη για τη Νίκη Βόλου στο αμαξοστάσιο»

Το ΔΣ θα διαπραγματευτεί την εκμίσθωση του χώρου στην εταιρεία Παπακωνσταντίνου-Βενέτη

Δεν ήταν και πάλι ικανοποιημένος (με το δίκιο του) από την προσέλευση των μελών στη ΓΣ της Νίκης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Στέργιος Φάτσης, χαρακτηρίζοντας πάντως τη συνέλευση ως ορόσημο για το σωματείο, καθώς έγινε ένα σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση του μηχανοστασίου της ΓΑΙΟΣΕ, με τους Αλέξη Παπακωνσταντίνου και Βασίλη Βενέτη να ζητούν την υπεκμίσθωση του χώρου, προκειμένου να δρομολογήσουν τις κινήσεις για κατασκευή εγκαταστάσεων και χρήση τους από την ΠΑΕ και τα τμήματα του μητρικού σωματείου.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

«Δεν λέω κάτι περισσότερο για να μην γίνω πάλι πρωτοσέλιδο» σχολίασε σχετικά με την περιορισμένη ομολογουμένως προσέλευση των μελών στη ΓΣ ο κ. Φάτσης, ωστόσο οι παρευρισκόμενοι έδωσαν την έγκριση και την εξουσιοδότηση ώστε ο Ερασιτέχνης να καθορίσει τις λεπτομέρειες για τη συνεργασία με τους Αλέξη Παπακωνσταντίνου και Βασίλη Βενέτη για την υπεκμίσθωση του χώρου.

Εδώ θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η υπεκμίσθωση θα γίνει σε εταιρεία των δύο ατόμων και όχι στην ΠΑΕ, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Βενέτης, με φόντο τον στόχο για ένταξη έργου στον Αναπτυξιακό Νόμου, καμία αθλητική ανώνυμη εταιρεία δεν έχει ενταχθεί σ’ αυτόν.

Οπότε η εταιρεία των δύο ισχυρών ανδρών της ΠΑΕ έχει ως πρώτο στόχο την ένταξη σε αναπτυξιακό πρόγραμμα («Επιχειρηματικότητα 360» όπως αναφέρθηκε) για την κατασκευή έξι γηπέδων, τριών με φυσικό και τριών με συνθετικό χλοοτάπητα, την οποία το πρόγραμμα χρηματοδοτεί με 560 χιλιάδες ευρώ στο ένα εκατομμύριο, και την εταιρεία να προϋπολογίζει το έργο στα 1.2 εκατομμύρια ευρώ, όπως υποστήριξε ο κ. Βενέτης. Βέβαια, αυτό που σημείωσε πρώτα από την πλευρά του ο κ. Φάτσης, που έκανε μία εκτενέστατη ιστορική αναδρομή στο θέμα των συμβάσεων με τη ΓΑΙΟΣΕ και τον ΟΣΕ για τη συγκεκριμένη έκταση, είναι η σύμβαση να επικαιροποιηθεί χρονικά και η ισχύ της ν’ αλλάξει χρονικά. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι υπάρχει η αλληλογραφία με τους αρμόδιους φορείς ώστε η σύμβαση να τεθεί σε ισχύ από 1η Μαρτίου του 2023, ενώ μέχρι τις 9 Απριλίου η εταιρεία στην οποία θα υπεκμισθωθεί ο χώρος θα πρέπει να καταθέσει τον φάκελο στο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Αυτά σε πρώτη φάση, όπως σημείωσαν οι κκ Παπακωνσταντίνου-Βενέτης, με το έργο να αφορά τα γήπεδα, και από εκεί και πέρα και κάποιους βοηθητικούς χώρους, και σε έτερο χρόνο να τρέξουν εκτός του συγκεκριμένου προγράμματος τα υπόλοιπα, για την κατασκευή γραφείων, κι άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων, καφέ-εστιατορίου και Μουσείου. «Το πρόγραμμα αυτό σε πρώτη φάση αφορά τα γήπεδα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενέτης.

Η σύμβαση αυτήν τη στιγμή με τους φορείς του ΟΣΕ αφορά τη χρήση του χώρου μέχρι το 2037, αλλά αν τεθεί τελικά σε ισχύ από φέτος, μιας και χάθηκαν χρόνια τόσο λόγω καθυστερήσεων από πλευράς του Οργανισμού για τον καθαρισμό του, όσο και λόγω covid, τότε θα επεκταθεί μέχρι το 2042. Υπάρχει από εκεί και πέρα ένας χρόνος χάριτος για το πλάνο και την έναρξη των έργων, ώστε να ολοκληρωθούν μέσα σε μία πενταετία, και από εκεί και πέρα, η ΓΑΙΟΣΕ ζητάει 800 ευρώ τον μήνα και με την ολοκλήρωση των έργων το 5% των μεικτών εσόδων, όπως επεσήμανε ο κ. Φάτσης.

«Θεωρώ ότι είμαστε τυχεροί που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον οι δύο άνδρες που «τρέχουν» την ΠΑΕ, και ό,τι είναι να γίνει να γίνει για το καλό της Νίκης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του μητρικού σωματείου. Ο χρόνος όμως δεν περισσεύει όπως σημείωσε ο κ. Βενέτης, οπότε το σώμα εξουσιοδότησε το ΔΣ του Ερασιτέχνη να διαπραγματευτεί με την εταιρεία Παπακωνσταντίνου-Βενέτη, ενώ ο κ. Φάτσης σημείωσε ότι θα πρέπει να μπουν ασφαλιστικές δικλίδες για την προστασία του Ερασιτέχνη, όσον αφορά τη χρήση των εγκαταστάσεων με την υπεκμίσθωσή του.

Η ατάκα του κου Βενέτη περί ανεξαρτησίας της Νίκης Βόλου πάντως προκάλεσε επίσης ενδιαφέρον. «Βλέπουμε τι γίνεται με το Πανθεσσαλικό και τη Νεάπολη, και θέλουμε να είμαστε εντελώς ανεξάρτητοι από φορείς και δήμο» σημείωσε, τη στιγμή που ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του έκανε λόγο για ένα ώριμο πλέον πλάνο, με το έργο να αποτελεί όπως υπογράμμισε παρακαταθήκη για τη Νίκη Βόλου.

Τα στενά χρονικά περιθώρια

Μέχρι τις 9 Απριλίου λοιπόν θα πρέπει να κατατεθεί το πλάνο στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα 360», αλλά πρώτα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι η σύμβαση παραχώρησης της έκτασης στη Νίκη Βόλου θα ισχύει τελικά από 01/03/2023. Αν δεν μπει όμως το έργο κατασκευής των έξι γηπέδων στο πρόγραμμα τι ακολουθεί ρώτησαν παρευρισκόμενοι… «Καλή ερώτηση» είπε από την πλευρά του ο Αλέξης Παπακωνταντίνου…

Η ουσία είναι πάντως, ότι το ΔΣ του μητρικού σωματείου εξουσιοδοτήθηκε για να διαπραγματευτεί την εκμίσθωση του χώρου στην εταιρεία των Παπακωνσταντίνου-Βενέτη, θέλοντας όπως είπε και ο κ. Φάτσης να διασφαλιστεί ο οργανισμός των «κυανόλευκων» συνολικά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι βάσει νόμου η εκμίσθωση από τον Ερασιτέχνη στην εταιρεία έχει διάρκεια 12 ετών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.