Ετοιμασίες για σέντρα στην ΕΠΣΘ

Οι ομάδες των τριών τοπικών κατηγοριών για την αγωνιστική περίοδο 2022-23

Mικρές ανακατατάξεις, με κάποιες όμως να δημιουργούν θέματα, έφεραν οι δηλώσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ, με τη διοίκηση της Ένωσης να ψάχνει πλέον τρόπο να τα… βολέψει.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έκλεισαν ουσιαστικά το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουλίου, και μοιάζει δύσκολο να κάνει την εμφάνισή του αυτήν τη στιγμή κάποιο σωματείο που επαναδραστηριοποιείται ή που ιδρύεται τώρα. Ωστόσο και ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή μπορεί να μην αγωνιστούν καν(!) ή ν’ αλλάξουν κατηγορία.

Ουσιαστικά προκύπτει θέμα για την Α’ ΕΠΣΘ, με τις ομάδες που πρόκειται να πάρουν μέρος σ’ αυτό να μοιάζουν στην πλειοψηφία τους ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Συνολικά στην κατηγορία δήλωσαν συμμετοχή 15 σωματεία, με τη Δήμητρα Ευξεινούπολης να υποβιβάζεται οικειοθελώς από τη Γ’ Εθνική με την αλλαγή διοίκησης, οπότε αυτομάτως το πρωτάθλημα επεκτείνεται κατά ένα μήνα χρονικά σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς, ενώ θα προκύπτει τουλάχιστον ένα ρεπό κάθε αγωνιστική, λόγω μονού αριθμού ομάδων.

Έτσι στην Α’ ΕΠΣΘ δήλωσαν συμμετοχή οι Αγία Άννα, ΑΕ 2002, Αίας Σούρπης, Ακρόπολη Σέσκλου, ΓΣ Αλμυρού, Δήμητρα Ευξεινούπολης, ΕΛ Νηλέας, Θησέας Αγριάς, Μαγνησιακός, Πρωτεσίλαος Πτελεού, Πύρασος Νέας Αγχιάλου, Ρήγας Φεραίος, Σαρακηνός, Τοξότης, ΦΘ Αγχίαλος.

Θα είναι μόνο το ένα ρεπό όμως ή θα προκύψει και ένα ακόμη, εάν υπάρξει ομάδα που δεν θα πάρει μέρος ουσιαστικά και θα χάνει τα παιχνίδια άνευ αγώνος; Στο πλαίσιο αυτό, περιμένει κανείς να δει τι θα γίνει πχ με τον Πρωτεσίλαο Πτελεού, και αν έστω στο παρά πέντε βρεθεί στη Β’ ΕΠΣΘ, εφόσον δεν βρει λύσεις για να πάρει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας. Συμμετοχή ομάδας ή ομάδων πάντως σε ένα πρωτάθλημα χωρίς να είναι σίγουρο αν θα «κατεβαίνουν» στα παιχνίδια, πλήττει την αξιοπιστία του, με τις υπόλοιπες ομάδες να μην φταίνε σε τίποτα…

Όσον αφορά τις άλλες δύο κατηγορίες, στη Β’ ΕΠΣΘ δεν θα δούμε τον Κένταυρο Νοτίου Πηλίου, που θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας, ενώ συμμετοχή δεν δήλωσε ούτε η Μακρινίτσα. Έτσι στη Β’ ΕΠΣΘ συμμετέχουν οι Αστέρας Ριζόμυλου, Αγία Παρασκευή, Άνθιμος Γαζής, ΑΠΟΒ, Δάφνη, Διαγόρας, Ιάσων Άλλης Μεριάς, Μικροθήβες, Μυρμηδόνες, Πανιώνιος Νέας Ιωνίας, ΑΟ Σκιάθου και ΑΟ Σκοπέλου.

Ούτε η ΑΕ Διμηνίου έκανε την επανεμφάνισή της, σε αντίθεση με τον Ηρακλή Αγίων Θεοδώρων  που επιστρέφει στη δράση. 13 ομάδες είναι λοιπόν στη Γ’ ΕΠΣΘ και συγκεκριμένα οι Ελευθεριακός, Άθλος Αλμυρού, Άνω Λεχώνια, Απόλλων Καναλίων, Αχιλλέας Αχιλλείου, Νέοι Αγίας Άννας, Νέοι Αθλητές Νίκης, Πηλέας, Χλόη, Ηρακλής Βόλου, Ατρόμητος Νέας Ιωνίας, Κένταυρος Νοτίου Πηλίου, Ηρακλής Αγίων Θεοδώρων.

Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων των πρωταθλημάτων προγραμματίζεται ως εξής:

Α’ ΕΠΣΘ: 17-18/9/2022

Β’ ΕΠΣΘ: 8-9/10/2022

Γ’ ΕΠΣΘ: 15-16/10/2022.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.