Η μικρότερη περιοχή με ομάδα στην Ευρώπη φέτος είναι… χωριό με τριψήφιο αριθμό κατοίκων!

Η Βίκινγκουρ από τα Νησιά Φερόε εκπροσωπεί τη μικρότερη περιοχή της Ευρώπης με ομάδα στις φετινές διοργανώσεις της UEFA.

Όπως είθισται να συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ομάδες από όχι και τόσο μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην Ευρώπη.

Ο 1ος προκριματικός γύρος σε Champions & Conference League ξεκίνησε μέσα στην εβδομάδα, με λογιών λογιών… χωριά, όπως τα λέμε χαριτολογώντας να μάχονται για το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους.

Υπάρχουν πάντως περιπτώσεις που οι ομάδες αυτές εκπροσωπούν όντως χωριά.

Σύμφωνα με τη σελίδα The Sweeper λοιπόν, η μικρότερη περιοχή που είδε τον σύλλογό της να μετέχει στην πρώτη φάση των προκριματικών είναι το… Norragota από τα Νησιά Φερόε!

Προφέρεται, κατά πάσα πιθανότητα, Νόραγιοτ, και αποτελεί ένα χωριό μόλις 648 κατοίκων, το οποίο βλέπει αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια την τοπική Βίκινγκουρ να αγωνίζεται στην Ευρώπη – κατέκτησε δε και δύο πρωταθλήματα, το 2016 και το 2017.

Με τριψήφιο αριθμό ψυχών να διαμένει στο γραφικό χωριουδάκι του νησιού Έιστουροϊ, εκείνο κερδίζει την πρωτιά, ενώ σε λίγες ημέρες θα δει το καμάρι της περιοχής να υποδέχεται την Ίντερ Κλουμπ ντ’ Εσκάλδες, με στόχο να ανατρέψει την ήττα, 2-1, στην Ανδόρα και να πάρει την πρόκριση.

Στη δεύτερη θέση της λίστας εντοπίζεται το Μοντετζαρντίνο των 1.003 κατοίκων από το Σαν Μαρίνo με τη Λα Φιορίτα, ενώ την τριάδα κλείνει το αρκετά πιο πολυπληθές Μπαλζάν από τη Μάλτα, με 4.689.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.