Κακός στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός Β., έχασε με 0-3 από τον Πανιώνιο

Ρόκας και Παπαϊωάννου επιτηρούν τον Οικονομίδη του Πανιωνίου

Παρουσιάζοντας άσχημο πρόσωπο στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε με 0-3 από τον Πανιώνιο στο ουδέτερο Αλκαζάρ, το οποίο έχει πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, στον πρώτο αγώνα για την 5η φάση του Κυπέλλου. Οι ερυθρόλευκοι ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί στο πρώτο μέρος, είχαν δοκάρι με τον Κόλα, αλλά στην επανάληψη υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα του αντιπάλου τους.

Κατά τα 8/11 αλλαγμένος ο Ολυμπιακός Β.

Ο Ολυμπιακός Β. είχε κάτω από τα δοκάρια τον Μακρυωνίτη, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τ’ αριστερά ήταν οι Γραικός, Βοσνακίδης, Παπαϊωάννου, Μπουτζίκος. Ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Κόλα και Ρόκας, επιτελικός ήταν ο Τζέφερσον, εξτρέμ οι Κουτσιανικούλης (δεξιά), Δεινόπαπας (αριστερά) στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός και φορ ο Τσίτας. Άρα σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ιεράπετρα οι οκτώ από τους 11 ήταν διαφορετικοί. Μάλιστα την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση με τους ερυθρολεύκους έκαναν ως αλλαγή οι Καρακώστας, Πριόνας και Κλεμέντε.

Από την άλλη τερματοφύλακας του Πανιωνίου, που επίσης παρατάχτηκε με πολλούς εφεδρικούς, ήταν ο Μαλέρμπ και μπροστά του στην άμυνα τοποθετήθηκαν ως πλάγιοι μπακ οι Ρέντζας (δεξιά) και Λυμπεράκης (αριστερά) και ως στόπερ οι Ευαγγέλου και Σταυρόπουλος. Κόρμπος και Οικονομίδης ήταν οι αμυντικοί μέσοι και οι Γρίβας (αριστερά), Κιάκος (άξονα), Δούμτσιος (δεξιά) έπαιξαν πίσω από τον φορ Εμμανουηλίδη, με τους δύο τελευταίους ν’ αλλάζουν αμοιβαία θέσεις.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 5’ εκτελέστηκε με κομπίνα ένα φάουλ από τα δεξιά κι ενώ όλοι περίμεναν γέμισμα τροφοδοτήθηκε κάθετα ο Κουτσιανικούλης που ήταν αφύλακτος μέσα στην περιοχή, αλλά το αριστερό του πλασέ κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Στο 21’ ο Ευαγγέλου εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, με τον Μακρυωνίτη να ελέγχει και να μπλοκάρει εύκολα σε δύο χρόνους, ενώ στο 30’ σε θέση μέσα αριστερά της περιοχής στρώθηκε η μπάλα προς τα πίσω για τον Τζέφερσον που έκανε το αριστερό σουτ, αλλά με τα πόδια στο ύψος της μικρής περιοχής απομάκρυνε αμυντικός του Πανιώνιου. Ένα λεπτό μετά σε γέμισμα από τα δεξιά ο Εμμανουηλίδης έκανε από την καρδιά της περιοχής μία αδύναμη και άστοχη κεφαλιά, που δεν ανησύχησε τον Μακρυωνίτη.

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Β. δε χρειάστηκε να επέμβει ούτε και στο πλασαριστό σουτ του Δούμτσιου με το που πάτησε περιοχή, το οποίο έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι.

Στο 37’ο Κόλα εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, επιχειρώντας να βρει εστία, με την μπάλα να καταλήγει ψηλά στο δεξί δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Τσίτας ανάμεσα από πέναλτι και μικρή περιοχή έκανε ένα αδύναμο σουτ, το οποίο απομάκρυνε με τα πόδια αμυνόμενος των φιλοξενουμένων.

Στο 45’ ο Κόλα με κόρνερ από τα δεξιά έφερε την μπάλα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή με τον Βοσνακίδη υπό πίεση να κάνει μία άστοχη κεφαλιά έξω από το δεξί δοκάρι και να τα βάζει με τον εαυτό του, ενώ στη επόμενη φάση το δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Κόρμπου εξουδετέρωσε με ευκολία ο σωστά τοποθετημένος Μακρυωνίτης. Στις καθυστερήσεις, τέλος, του πρώτου μέρους ο Πανιώνιος κέρδισε φάουλ εκατοστά πιο μακριά από το ημικύκλιο της περιοχής, ο Κόρμπος έστρωσε για τον Κιάκο, που έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα και στο 56’ ο Ρόκας ανέτρεψε τον Εμμανουηλίδη βρίσκοντάς τον στο δεξί πόδι και ο ίδιος ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι το εκτέλεσε εύστοχα, στέλνοντας τον Μακρυωνίτη από τα δεξιά και την μπάλα από τ’ αριστερά, γράφοντας το 0-1. Στο 58’ λίγο άουτ, αλλά με τον Μακρυωνίτη να έχει κλείσει τη δεξιά του γωνία, πέρασε το σουτ του Οικονομίδη. Στο 59’ ο Δούμτσιος έκανε την ντρίμπλα στον Βοσνακίδη και βρέθηκε στο τετ-α-τετ με τον Μακρυωνίτη, ο οποίος έσωσε την ομάδα του, αποσοβώντας το 0-2.

Στο 64’ ήρθε και το δεύτερο γκολ για τον καλύτερο Πανιώνιο. Ο Γρίβας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Παπαϊωάννου απομάκρυνε με το κεφάλι πάνω στον Οικονομίδη, που από το ύψος της περιοχής έπιασε ένα δυνατό σουτ προς το κέντρο της εστίας, το οποίο δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Μακρυωνίτης, με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του σε ένα εντυπωσιακό τέρμα.

Από και κει πέρα ο ρυθμός έπεσε, αφού οι τυπικά γηπεδούχοι επηρεάστηκαν ψυχολογικά από την αρνητική εξέλιξη του αγώνα, ενώ ο Πανιώνιος ενδιαφέρθηκε να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα.

Πάντως στα τελευταία λεπτά οι Νεοσμυρνιώτες ανέβασαν και πάλι στροφές. Στο 84’ ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, με τον Δούμτσιο να παίρνει την μπάλα στα δεξιά της περιοχής και να σπάει την μπάλα για τον Τσιλούλη, που ερχόταν από πίσω. Ο Λαρισαίος παίκτης έκανε το σουτ που κόντραρε στον Ρόκα και πέρασε κόρνερ. Ακολούθως στο 85’ το γύρισα του Δούμτσιου από τα δεξιά απομάκρυνε με τα πόδια ο Μακρυωνίτης, με την μπάλα να στρώνεται στον Οικονομίδη, που σούταρε, αλλά απομάκρυνε ο Παπαϊωάννου.

Ένα λεπτό μετά (86’) ο Δούμτσιος από τα δεξιά βρήκε στο πίσω δοκάρι τον Εμμανουηλίδη που μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε ένα άστοχο πλασέ με το δεξί σε νέα σημαντική ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Η δημιουργία φάσεων δε σταμάτησε εδώ για τον Πανιώνιο, με τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει παρατήσει το παιχνίδι. Στο 87’ η κεφαλιά του Σταυρόπουλου μετά από κόρνερ του Κιάκου πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι και τελικά στο 88’ έγινε το 0-3. Ο Εμμανουηλίδης ήταν αυτός που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με αριστερό κοντινό πλασέ, όντας τελείως αφύλακτος στο πίσω δοκάρι μετά την παράλληλη συρτή πάσα του Οικονομίδη από τα δεξιά της περιοχής.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να εξασφαλίζει από το πρώτο ματς την πρόκριση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Μακρυωνίτης, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Παπαϊωάννου, Κόλα, Ρόκας, Τζέφερσον (53’ Καρακώστας), Κουτσιανικούλης (66’ Κλεμέντε), Δεινόπαπας (63’ λ. τρ. Πριόνας), Τσίτας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μαλέρμπ, Ρέντζας (46’ Παπαγεωργίου), Λυμπεράκης (72′ Σαραμαντάς), Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Κόρμπος (68’ Τσιλούλης), Οικονομίδης, Κιάκος, Γρίβας, Εμμανουηλίδης, Δούμτσιος

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.