Κόλα: “Επαγγελματισμός και ποιότητα τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού Β.”

Παραχώρησε συνέντευξη στο Magnesiasports ο 26χρονος μέσος των ερυθρολεύκων

Ο Ολυμπιακός Βόλου μετρά τέσσερα στα τέσσερα μέχρι στιγμής στον τέταρτο όμιλο της Γ’ Εθνικής και ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια, στα δύο πρώτα ως αλλαγή και στα δύο τελευταία ως βασικός, είναι ο Κλεβί Κόλα. Ο 26χρονος μέσος παραχώρησε συνέντευξη το απόγευμα της Πέμπτης (25/10) στο Magnesiasports με τόπο της συνάντησής μας το Πανθεσσαλικό, διαπιστώνοντας και ο ίδιος μάλιστα ότι ο αγωνιστικός χώρος στο κεντρικό γήπεδο έχει αλλάξει αρκετά προς το καλύτερο.

Ο αμυντικός μέσος των ερυθρολεύκων τόνισε ότι το ματς με τη Στυλίδα το Σάββατο στον Αλμυρό δεν είναι εύκολο και πως μετά απ’ αυτό θα επικεντρωθούν άπαντες στο ντέρμπι με τη Νίκη. Ακόμη στάθηκε στον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει όλον τον οργανισμό του Ολυμπιακού Βόλου και επισήμανε πως αυτό μαζί με την αγωνιστική ποιότητα είναι τα πλεονέκτημα της ομάδας του, για να κερδίσει την πρώτη θέση στο τέλος.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Κλεβί Κόλα στο Magnesiasports:

Έχει παρατηρηθεί ο Ολυμπιακός Βόλου να βρίσκει τον ρυθμό του μετά τα πρώτα 20 λεπτά στα παιχνίδια του. Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

«Θεωρώ ότι είναι, μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας, γιατί είμαστε ομάδα που θέλει να δημιουργήσει κι αυτό είναι πιο δύσκολο, οπότε δεν μπορείς να δημιουργήσεις, αν δεν έχεις ρυθμό. Όσο περνάει ο χρόνος, φαίνεται στο γήπεδο ότι πατάμε καλύτερα και κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Βέβαια, έχουμε παίξει και σε διάφορα γήπεδα και θέλει λίγο χρόνο να προσαρμοστούμε. Πάντα εμείς κοιτάμε από το πρώτο λεπτό να μπαίνουμε καλά και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας».

Το γεγονός ότι στερείστε συνολικά για δύο ματς το Πανθεσσαλικό σας αναγκάζει να δώσετε πιο πολλούς αγώνες μακριά από την πρώτη σας έδρα, αλλά αυτό δε φέρνει κάποια διαφορά στην απόδοσή σας. Έτσι δεν είναι;

«Αυτό διαπιστώνω κι εγώ και οφείλεται στο ότι η ομάδα είναι καλή και έχει ποιότητα. Φυσικά και θα θέλαμε να παίζουμε στη έδρα μας, δεν το συζητάμε, αλλά είμαστε εδώ, για να παίζουμε ποδόσφαιρο και σε όποιο γήπεδο κι αν χρειαστεί να αγωνιστούμε, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και πάντα για  τη νίκη. Ξέρουμε ότι θα βρούμε δυσκολίες στην πορεία μας, αλλά δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία τα γήπεδα».

Υπάρχει ένα παιχνίδι με τη Στυλίδα το Σάββατο, αλλά σίγουρα, αυτό που περιμένουν όλοι, ειδικά οι φίλαθλοι, είναι το ντέρμπι με τη Νίκη. Το σκέφτεστε καθόλου;

«Όσο και να θέλουμε να κρυβόμαστε, όλοι μας αυτό το παιχνίδι περιμένουμε. Ωστόσο, θα το σκεφτούμε μετά το τέλος του αγώνα του Σαββάτου. Για να φτάσουμε εκεί, θα πρέπει να κερδίσουμε τη Στυλίδα. Εμείς κοιτάμε μόνο αυτό το ματς και μετά το Σάββατο θα μπορέσουμε να επικεντρωθούμε σ’ αυτό με τη Νίκη, που είναι δύσκολο».

Πιστεύεις ότι κρίνονται τα περισσότερα στον αγώνα με τη Νίκη;

«Όχι, δεν το θεωρώ αυτό. Είναι όλα τα παιχνίδια δύσκολα και δεν μπορείς στη Γ’ Εθνική να πεις “θα πάρω όλα τα παιχνίδια”. Υπάρχουν δύσκολες έδρες, υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι. Σίγουρα το ντέρμπι θα κρίνει πράγματα ως ένα σημείο, αλλά θα είναι κυρίως ψυχολογικό το αβαντάζ για όποιον κερδίσει. Όμως, δε νομίζω ότι θα τελειώσει εκεί η “δουλειά” για κανέναν από τους δύο».

Το ότι έχετε μεγάλες πιθανότητες να πάτε με τουλάχιστον δύο βαθμούς διαφοράς στο βολιώτικο ντέρμπι είναι για σας σημαντικό πλεονέκτημα;

«Εντάξει, δε νομίζω πώς είναι τόσο μεγάλο αυτό το αβαντάζ. Σίγουρα και οι δύο ομάδες θα πάμε για τη νίκη και δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μας. Εμείς βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και θα κοιτάξουμε το ματς με τη Στυλίδα, ώστε να έχουμε τους συν δύο βαθμούς. Όπως θα κάναμε με κάθε ομάδα, πάμε για τη νίκη και στο ντέρμπι. Δεν υπάρχει κάποια διαφορά».

Σε ό,τι αφορά την ατομική απόδοση, περίμενες με βάση το γεγονός ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια ξεκινάς ως βασικός ότι θα συμβεί αυτό;

«Φυσικά και το περίμενα, γιατί από την αρχή της προετοιμασίας έβαλα στόχο να δουλέψω σκληρά στις προπονήσεις. Εγώ αυτό που θέλω είναι να βοηθάω την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της. Αν θα αγωνιστώ για 15 λεπτά ή βασικός έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ασφαλώς και θέλω να παίζω στην ενδεκάδα. Ο κάθε ποδοσφαιριστής θα το ήθελε. Εγώ, αν χρειαστώ και όποτε μου πει ο προπονητής να παίξω, θα είμαι εκεί, για να βοηθήσω την ομάδα».

Στην ενδεκάδα ο παρτενέρ σου στο κέντρο είναι ο Ναζίμ. Θέλω να μου μιλήσεις για τη συνεργασία που έχετε και πώς συμπληρώνετε ο ένας τον άλλον.

«Ο Ναζίμ είναι ένας εξαιρετικός παίκτης με τρομερά φυσικά προσόντα. Δεν είναι γι’ αυτήν την κατηγορία κι αυτό φαίνεται. Έχει ποιότητα και είναι εύκολο να παίζεις με τέτοιους συμπαίκτες στο κέντρο και σε οποιαδήποτε θέση. Θεωρώ ότι θα πάει ψηλότερα αυτό το παιδί και μακάρι να γίνει μέσα από την ομάδα και να πάμε όλοι μαζί ψηλότερα.

Βέβαια και με τον Στάθη Ρόκα έχω εξαιρετική συνεργασία κι όταν παίζουμε μαζί, αλλά κι όταν είναι στον πάγκο, μας βοηθάει όλους πολύ με τις συμβουλές του και ιδιαίτερα εμένα».

 Ο κόσμος φαίνεται ότι σας στηρίζει πάρα πολύ και πως η πορεία σας και οι καλές σας εμφανίσεις τον έχουν φέρει πάλι στο γήπεδο. Πώς το κρίνεις αυτό;

«Ο κόσμος βλέπει ότι πως έχει γίνει μία σοβαρή δουλειά απ’ όλους κι ότι υπάρχει επαγγελματισμός. Μπορεί αυτό να το διακρίνει και του αρέσει. Είναι κοντά μας, τον ευχαριστούμε πολύ, μας βοηθά πάρα πολύ σε κάθε ματς. Μπαίνεις με άλλη ψυχολογία, όταν βλέπεις δικούς σου οπαδούς ακόμη και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τον θέλουμε δίπλα μας όλη τη χρονιά και ελπίζω στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».

Σχετικά με την καθημερινότητα της ομάδας, πιστεύεις ότι έχετε όλα αυτά που θέλετε εσείς οι ποδοσφαιριστές;

«Τα πράγματα στον Ολυμπιακό Β. είναι πολύ επαγγελματικά. Αυτά που έχουμε εμείς στη Β’ Εθνική, θα τα ζήλευαν ομάδες Β’ Εθνική σίγουρα. Δε μας λείπει κάτι και μπορούμε να δουλέψουμε πάρα πολύ σωστά».

Το παιχνίδι του Σαββάτου με τη Στυλίδα, το θεωρείτε ως εύκολο;

«Το αντιμετωπίζουμε, όπως όλα τα παιχνίδια. Όλα είναι δύσκολα και δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι για μας. Το εύκολο και το δύσκολο το κάνεις εσύ μέσα στο γήπεδο. Αν είμαστε σοβαροί και όπως πρέπει, θεωρώ ότι έχουμε τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι Γ’ Εθνικής, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε, για να συνεχίσουμε».

Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του Αλμυρού φάνηκε σε καλή κατάσταση στο ματς με τον Πιερικό…

«Την τελευταία φορά που παίξαμε ήταν αρκετά καλός και πάμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, όπως εμείς ξέρουμε».

Θεωρεί ότι μετά το ματς με τη Στυλίδα αρχίζει ένα πιο δύσκολο πρόγραμμα για σας κι ότι μέχρι τώρα ήταν πιο ευνοϊκό;

«Το πρόγραμμα εύκολο ή δύσκολο το κάνεις εσύ μέσα στο γήπεδο. Αργά ή γρήγορα θα παίξουμε με όλες τις ομάδες. Καλό είναι να παίξουμε τα ντέρμπι και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, σεβόμαστε όλες τις ομάδες και δε φοβόμαστε καμία. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα που εμείς έχουμε φτιάξει».

Ποιο πιστεύεις ότι αποτελεί το πλεονέκτημα της δικής σου ομάδας, για να καταφέρει στο τέλος να τερματίσει αυτή στην πρώτη θέση;

«Θεωρώ ως πρώτο στοιχείο τον επαγγελματισμό που έχουν όλοι όσοι εργάζονται στον Ολυμπιακό Βόλου και οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές και όλοι οι συνεργάτες της ομάδας. Αυτό βγαίνει και προς τα έξω. Το άλλο στοιχείο είναι η ποιότητα που έχει αυτή η ομάδα, κάτι που ξεχωρίζει και μέσα στο γήπεδο».

Σας έλειψε το Πανθεσσαλικό όλες αυτές τις μέρες;

«Το στερηθήκαμε το Πανθεσσαλικό, γιατί είναι αυτό που κάνουμε τις προπονήσεις και το γήπεδο για τους αγώνες μας, αλλά έχουμε και το προπονητικό κέντρο της Άλλης Μεριάς, που είναι σε καλή κατάσταση. Νιώθουμε πολύ οικεία κι εκεί, δουλέψαμε πολύ σωστά και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Χρ. Θαν.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.