Kοντά στα παιδιά του Ορφανοτροφείου η Νίκη Βόλου (φωτογραφίες)

«Κοιτάξτε κυρία! Πήρα και μπουφάν και παπούτσια και άλλα πράγματα» φώναζε ένα από τα κοριτσάκια που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο Βόλου, με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη του να λάμπει κυριολεκτικά, και να ζεσταίνει ακόμη περισσότερο τις καρδιές των μελών της Νίκης Βόλου, που επισκέφθηκαν σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς το ίδρυμα για να δείξουν την έμπρακτη στήριξή τους, αλλά και για να ενημερωθούν για το έργο του και για όποιες ανάγκες που μπορεί να υπάρχουν…

Τα παιδιά υποδέχθηκαν τους «κυανόλευκους» που χάρισαν δώρα από τη μία αλλά και κράτησαν και σημειώσεις από την άλλη για κινήσεις στο άμεσο μέλλον… «Υπάρχει κάποια άλλη ανάγκη;» ρώτησε ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου και το ποδήλατο που έχει στο μυαλό του ένα από τα κοριτσάκια εδώ και καιρό απ’ ότι φαίνεται, σύντομα θα καταλήξει στα χέρια της. Και όχι μόνο αυτό, όπως φάνηκε…

Την αντιπροσωπεία της Νίκης Βόλου αποτέλεσαν οι περισσότεροι από τους παίκτες, η διόίκηση με επικεφαλής τον Αλέξη Παπακωνσταντίνου και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Βασίλη Βενέτη, καθώς και το τεχνικό επιτελείο με επικεφαλής τον Στάικο Βεργέτη. Μάλιστα, ο προπονητής της Νίκης Βόλου έδειξε αρκετό ενδιαφέρον για την καθημερινότητα και την εκπαίδευση των παιδιών, κάνοντας στους αρμόδιους σχετικές ερωτήσεις, γι’ αυτό και σημείωσε: «Είχαμε τη χαρά και την τιμή να βρεθούμε εδώ. Δίνοντας δώρα δίνουμε και χαρά και ήρθαμε με την πλειοψηφία των παικτών να δούμε τον χώρο, να δούμε που μένουν και ζουν για να τους δώσουμε τα δώρα τους. Σαφώς, προκύπτουν και ερωτήματα για τη ζωή τους, να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί μπορεί εμείς να μην είμαστε ορφανοί αλλά υπάρχουν άνθρωποι που είναι και έχουν ανάγκη τη συντροφικότητά μας».

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου στάθηκε στην κοινωνική εταιρική ευθύνη της Νίκης: «Η Νίκη Βόλου είναι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος αλλά δεν μένει μόνο σ’ αυτό και έχει στο μυαλό της πάντα το φιλανθρωπικό έργο, προσφέροντας και στην κοινότητα. Αφού βραβεύσαμε τους πιο μεγάλους σε ηλικία φιλάθλους της Νίκης, θέλαμε να κάνουμε κάτι και για τα παιδιά της Νέας Ιωνίας και του Βόλου. Έτσι οργανώσαμε μία συνάντηση στο Ορφανοτροφείο. Η συμμετοχή όλων μας μου δίνει μεγάλη χαρά και θέλουμε να δώσουμε και ένα μήνυμα και στον Βόλο και στη Νέα Ιωνία για στήριξη του Ορφανοτροφείου. Γίνεται μεγάλο έργο εδώ και θα είμαστε κι εμείς ενεργοί Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το 2020 και θα συνεχίσουμε να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται και στα παιδιά και σε όσους χρειάζονται στήριξη».

Τέλος, ντεμπούτο και επισήμως ως μέλος της Νίκης Βόλου έκανε στη σημερινή εκδήλωση ο Κώστας Κάρδαρης, που εντάχθηκε προσφάτως στο δυναμικό των «κυανόλευκων». Έτσι δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Αν μπορούμε να βοηθήσουμε κι εμείς με τον τρόπο μας για να δώσουμε λίγη περισσότερη χαρά σ’ αυτά τα παιδιά, ειδικά τα Χριστούγεννα, είναι και δική μας χαρά».

Τα μέλη της Νίκης Βόλου υποδέχτηκε η εκπρόσωπος του ιδρύματος, Ελένη Τασιά, ενημερώνοντας παράλληλα τους «κυανόλευκους» για τις δραστηριότητες και τη φιλοξενία των παιδιών. Όπως σημείωσε, το Ορφανοτροφείο Βόλου φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 17 παιδιά, ηλικίας 6-21 ετών, αγόρια και κορίτσια, ενώ με την ενηλικίωσή τους γίνονται προσπάθειες να βρουν εργασία, κάτι που γίνεται και σε ηλικία από τα 16 και μετά με άδεια Εισαγγελέα. Υπογράμμισε ότι το Ορφανοτροφείο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από δωρεές, οπότε και κάθε στήριξη είναι σημαντική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση έγινε στον χώρο του αναγνωστηρίου που έχει δημιουργηθεί για τα παιδιά, και που φιλοξενεί και τη Βιβλιοθήκη της Αγάπης, με βιβλία-δωρεές από πολίτες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.