Μετά το ρεπό μπαίνει στην τελική ευθεία για το ματς με τον Οικονόμο

Τα … κεφάλια μέσα και πάλι στον Ολυμπιακό Βόλου, οι παίκτες του οποίου απόλαυσαν χθες Τρίτη το ρεπό τους, αλλά πλέον ξαναπατάνε από σήμερα γήπεδο (συγκεκριμένα αυτό της Άλλης Μεριάς) και μπαίνουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης εκτός έδρας.

Την περασμένη Κυριακή οι ερυθρόλευκοι έδωσαν το πιο εύκολο από τεστ προετοιμασίας τους, αφού ως τέτοιο αντιμετωπίστηκε το ματς με τον Πηλέα, παρότι ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι τους για φέτος, καθώς έγινε για την πρώτη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ. Αυτό που μένει από το συγκεκριμένο ματς είναι ότι παρά το 0-9 ο Περικλής Αμανατίδης παρουσιάστηκε πολύ απαιτητικός με τους παίκτες του, οι οποίοι έχασαν πάμπολλες ευκαιρίες, ζητώντας τους συνεχώς να τελειώνουν τις φάσεις.

Μάλιστα στο πρώτο μέρος ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος, αφού από το 30’ και μετά «ξεκόλλησε» η ομάδα του από το 0-1. Βέβαια, το ματς της Κυριακής με τον Οικονόμο θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, αλλά σίγουρα το βασικό ζητούμενο είναι να ολοκληρώνονται επιτυχώς οι φάσεις, τις οποίες δείχνουν οι παίκτες ότι λόγω της ποιότητάς τους και της πολύ καλής δουλειάς που έχει γίνει μέχρι στιγμής τις δημιουργούν με ευκολία.

Ο 48χρονος τεχνικός έχει ήδη επισημάνει στους ποδοσφαιριστές του πως σ’ ένα γήπεδο μικρών διαστάσεων, όπως το «Γεώργιος Μητσιμπόνας», στο οποίο θα αγωνιστούν την Κυριακή, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα κοντρόλ τους και στις πάσες τους.

Με τον Πηλέα αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκουράστηκαν οι Γιακουμής, Μπουτζίκος, Ναζίμ και Λεάντρο Πίντο, ενώ χρησιμοποιήθηκαν από ένα 45λεπτο οι Σάββας, Ρόκας, Σκοπελίτης, Σαχινίδης, Λώττας και Σερτζίνιο. Ενδιαφέρον είχε και η δοκιμή στο πρώτο μέρος να καλύψουν την αριστερή πλευρά δύο δεξιοπόδαροι παίκτες, ο Σάββας και ο Λώττας.

Σήμερα και τις επόμενες μέρες θα φανεί σε τι κατάσταση είναι οι τραυματίες, με τους Ευθυμιάδη, Οικονομόπουλο και Φλίγκο να είναι αμφίβολοι, αν και οι δύο τελευταίοι έχουν μία πιθανότητα να είναι στην αποστολή, αλλά ίσως προφυλαχθούν για τα επόμενα ματς, ενώ Διβανές και Καμπλιώνης σίγουροι απόντες.

Γι’ αυτό που θα προβληματιστεί ο Περικλής Αμανατίδης φαίνεται ότι θα είναι αν ο Σκοπελίτης, ένας ποδοσφαιριστής που τον έχει εντυπωσιάσει, όπως δήλωσε ο έμπειρος προπονητής στη συνέντευξη της προηγούμενης εβδομάδας στη εφημερίδα «Μαγνησία», θα είναι στο αρχικό σχήμα, στο οποίο προβάδισμα με βάση και τα αγωνιστικά προβλήματα έχουν οι Γιακουμής, Σάββας, Μπουτζίκος, Νόνης, Πίντο, Ρόκας, Ναζίμ, Λώττας, Ζγκούρι, Σερτζίνιο και Σαχινίδης. Ουσιαστικά, αν και είναι ακόμη νωρίς, «παίζει» μία θέση, αφού οι έντεκα που αναφέρθηκαν συν τον Βολιώτη μέσο είναι οι επικρατέστεροι.

Ο κ. Αμανατίδης παρακολούθησε διά ζώσης τον Οικονόμο Τσαριτσάνης την προηγούμενη Πέμπτη στο φιλικό με τον Θησέα και θεωρεί ότι είδε πολλά απ’ αυτά που ήθελε και πιστεύει πως, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα και γραφόμενα, ο προπονητής της λαρισινής ομάδας, Κώστας Κατσάρας, δεν του έκρυψε κάτι. Πάντως, όλοι γνωρίζουν στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο ότι όλα εξαρτώνται απ’ αυτούς και πως θα είναι αποτυχία, αν δε νικήσουν στο πρώτο τους παιχνίδι γενικότερα με τη συγκεκριμένη ομάδα, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει προϊστορία. Πέρα απ’ αυτά σε όλους λειτουργεί ως παράδειγμα προς αποφυγή η περσινή ήττα-σοκ στην πρεμιέρα από το Βελούχι και είναι βέβαιο ότι η συγκέντρωση όλων θα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.