Νίκος Μπουντούρης και Ανδρέας Μαύρος μιλούν για το Ολυμπιακός Βόλου-Νίκη και για το παρκέ του ΕΑΚ

Νίκος Μπουντούρης και Ανδρέας Μαύρος σχολιάζουν το ντέρμπι Ολυμπιακού Βόλου-Νίκης αλλά και το παρκέ του ΕΑΚ...
Μετά το μπασκετικό ντέρμπι τι;

Όλοι οι μπασκετόφιλοι και όχι μόνο περίμεναν την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και Νίκη Βόλου, και σε μεγάλο βαθμό δικαιώθηκαν ανεξαρτήτως αποτελέσματος και διαφοράς στο σκορ, καθώς έγινε ένα παιχνίδι στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου που τα είχε σχεδόν όλα, με τους προπονητές Νίκο Μπουντούρη (Ολυμπιακός Βόλου) και Ανδρέα Μαύρο (Νίκη Βόλου) να τοποθετούνται τόσο για τον αγώνα όσο και για το φουσκωμένο παρκέ, εξαιτίας του οποίου χρειάστηκε η σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών για να διεξαχθεί ο αγώνας…

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

80-93 έγραψε ο πίνακας του κλειστού, όσον αφορά το τελικό σκορ, με τον προπονητή της Νίκης Βόλου, Ανδρέα Μαύρο να τονίζει ότι η ομάδα του βρήκε λύσεις πιέζοντας στην περιφέρεια του Ολυμπιακού Βόλου και στο τρίτο δεκάλεπτο ακόμη περισσότερες, για να κάνει στη συνέχεια διαχείριση του αγώνα. «Ξεκινήσαμε με προσανατολισμό να ασκήσουμε πίεση στην περιφέρεια του Ολυμπιακού Βόλο, γνωρίζοντας ότι δεν έχει βάθος όσον αφορά το ρόστερ στους πόιντ γκαρντ και πιστεύαμε ότι με τον χρόνο αυτό θα λειτουργούσε υπέρ μας. Κλέψαμε κάποιες μπάλες, βάλαμε κάποια εύκολα καλάθια. Στην επίθεσή μας σε γενικές γραμμές ήμασταν μέσα στο πλάνο. Φάγαμε βέβαια κάποια καλάθια, στα οποία δεν είχαμε καλή συνεννόηση και επικοινωνία μεταξύ κάποιων παιδιών σε κάποιες αντιμετωπίσεις και σε κάποια σκριν» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Για το τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο από εκεί και πέρα, σημειώνει: «Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαμε λιγάκι πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Πήραμε τα ριμπάουντ, τρέξαμε και βάλαμε κάποια σουτ απέναντι στη ζώνη του Ολυμπιακού Βόλου. Άνοιξε η ψαλίδα και μετά κάναμε διαχείριση του παιχνιδιού μέχρι το τέλος».

Όσον αφορά το παρκέ, ο Ανδρέας Μαύρος παραδέχεται ότι υπήρχε κίνδυνος αλλά η πλευρά της Νίκης δεν ήθελε ν’ αναβληθεί η αναμέτρηση. «Μας ρώτησαν τη γνώμη μας. Εμείς γνωρίζαμε ότι σίγουρα υπήρχε κίνδυνος, αλλά ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε και δεν θέλαμε με τίποτα να μην γίνει το παιχνίδι. Εμείς είχαμε να ετοιμαστεί να παίξουμε, γιατί μετά θα πήγαινε προφανώς μετά τις γιορτές. Εμείς είχαμε ετοιμαστεί και θέλαμε να παίξουμε και γνωρίζαμε ότι είχαν γίνει και άλλα παιχνίδια σ’ αυτό το παρκέ. Σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί άμεσα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι παίκτες μας βελτιώνονται και έχουν μέλλον»

Στις δυνατότητες που έχουν οι παίκτες του αναφέρθηκε από την άλλη ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Μπουντούρης, κάνοντας λόγο για μία τίμια προσπάθεια.

«Η αλήθεια είναι ότι εμείς έχουμε κάποια νέα παιδιά και υπάρχει διαφορά ποιότητας παικτών και φάνηκε αυτό στην εμπειρία κάποιων παικτών. Είναι κάποιοι που είναι πιο έτοιμοι. Φέτος τα παιδιά αυτά είναι η πρώτη φορά που παίζουν και παίρνουν χρόνο συμμετοχής σ’ αυτό το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι στάθηκαν τίμια απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους και αυτό είναι που νομίζω ότι αναγνωρίζει και ο κόσμος και έρχεται στο γήπεδο και χειροκροτεί τους παίκτες. Έχουν μέλλον σίγουρα και βελτιώνονται» σημείωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου.

«Εμείς κάνουμε έναν αγώνα δρόμο με αντίπαλο τον χρόνο και ευελπιστούμε ότι όσο προχωρούν οι μήνες θα βελτιωθούμε για να μπορέσουμε να είμαστε στην κατηγορία και την επόμενη χρονιά» τόνισε επίσης.

Για το παρκέ πάλι, ο Νίκος Μπουντούρης επεσήμανε ότι: «Είναι ένα θέμα για το οποίο απ’όσο ξέρω ως Ολυμπιακός Βόλου έχουμε ενημερώσει τον Δήμο εδώ και δύο εβδομάδες. Υπάρχουν κάποιες αστοχίες απ’ όσο ξέρω στην κατασκευή. Υπάρχει ευαισθησία και μέριμνα από τον δήμο για την επισκευή και αντιμετώπιση όποιων δυσκολιών προκύπτουν. Για να είμαστε κι εμείς τυπικοί και όπως έπρεπε και οι υπόλοιπες ομάδες νομίζω που φιλοξενούνται στο ΕΑΚ έχουν ενημερώσει τον δήμο Βόλου. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι θα γίνει. Σίγουρα είναι επικίνδυνο και σίγουρα θα χειροτερέψει η κατάσταση τις επόμενες ημέρες (σ.σ. προφανώς αν δεν υπάρξει παρέμβαση). Είναι πολλές ομάδες που κάνουν προπόνηση εκεί και αν μπορούν να δώσουν κάποια λύση θα ήταν ό,τι το καλύτερο. Νομίζω ότι δεν τιμάει κανέναν (σ.σ. αυτή η κατάσταση), αλλά είναι και κάποια πράγματα που δεν μπορείς να τα προβλέψεις. Το να μπει νερό και να φουσκώσει το παρκέ, μπορεί να συμβεί».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.