Ο πρώτος τίτλος του Κώστα Κρίτσαλου από το 1996…

Πανηγυρίζει την άνοδο του ΓΣ Σκιάθου στην Α1 ΕΣΚΑΘ και σκέφτεται τον... τελευταίο χορό!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΓΣ Σκιάθου πανηγυρίζει την άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΘ, ωστόσο αυτή η φορά είναι πολύ διαφορετική, όπως εξομολογείται στο «Magnesiasports» ο φυσικός αρχηγός της ομάδας, Κώστας Κρίτσαλος, που έχει διατελέσει και προπονητής της. Από το 1996 που αυτός αγωνίζεται, είναι η πρώτη φορά που κατακτά πρωτάθλημα(!) και τις τελευταίες ημέρες το πανηγυρίζει αναλόγως!

«Από το 1996 είχαμε παίξει δύο φορές μπαράζ ανόδου. Το 2009-10 είχαμε αγωνιστεί με τον ΓΣ Σοφάδων, ενώ στη συνέχεια πριν από λίγα χρόνια είχαμε κερδίσει τον Μύτικα. Αυτήν τη φορά ανεβαίνουμε ως πρώτοι στον όμιλο» αναφέρει ο Κώστας Κρίτσαλος, με τον υπερπρωταθλητή να προκύπτει από το παιχνίδι με τον πρώτο του έτερου ομίλου, που αναμένεται να διεξαχθεί πριν το Πάσχα.

Συνέντευξη: Χρυσόστομος Τρίμμης

«Είναι σαν όνειρο, θες να το πεις έτσι; Ως παίκτης δεν έχω πάρει ποτέ πρωτάθλημα και το ήθελα πώς και πώς και αποτελούσε από το 1996 που παίζω διακαή πόθο» συμπληρώνει, με τον τίτλο του υπερπρωταθλητή να κρίνεται απέναντι στο δυνατό σύνολο της ακαδημίας του Γιώργου Φούντα από τα Τρίκαλα. «Είναι σίγουρα ένας δυνατός αντίπαλος, αλλά από την άλλη ένα παιχνίδι είναι».

O τελευταίος χορός;

Του χρόνου θα φορά τη φανέλα του ΓΣ Σκιάθου; Ο Κώστας Κρίτσαλος ήδη έχει αρχίσει και σκέφτεται διάφορα…

«Να πω την αλήθεια με τριγυρίζουν οι σκέψεις να πω ότι φτάνει, μέχρι εδώ ήταν» σχολίασε σχετικά, τη στιγμή που στο βάθος κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ακούγεται η φωνή της μικρής κόρης του, και αυτή η φωνή είναι που τα εξηγεί όλα. «Τελευταία χρονιά δηλαδή η φετινή;» επαναλαμβάνεται η ερώτηση, και μας εξηγεί: «Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για την οικογένεια πλέον. Είναι οι προπονήσεις, η Α1 ΕΣΚΑΘ είναι και πιο απαιτητική, φτάνω και στα 40… Φέτος έπαθα δύο φορές θλάση! Θέλει γυμναστήριο, θέλει προπόνηση, και δεν ξέρω αν είμαι για τέτοιους ρυθμούς» υπογραμμίζει.

Τα κλειδιά της ανόδου

Κλειδί για την άνοδο ο Σκιαθίτης γκαρντ ήταν ο προπονητής της ομάδας, Μάριο Μπορίνο. «Στην ουσία ήταν η πρώτη χρονιά που είχαμε τον Μάριο στην τεχνική ηγεσία, αφού οι δύο προηγούμενες δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, λόγω κορωνοϊού» ανέφερε, ωστόσο η συνέχεια της απάντησης είναι αυτή που θα πρέπει μάλλον να προβληματίσει όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ. Παρά το ότι η άνοδος προέκυψε στην ισοβαθμία με τον Σπάρτακο, δείγμα του ότι το πρωτάθλημα είχε ενδιαφέρον και ήταν ανταγωνιστικό, ο Κώστας Κρίτσαλος επισημαίνει: «Από το 1996 που παίζω ήταν το χειρότερο επίπεδο που έχω δει».

Που οφείλεται αυτό; Ο ίδιος αναλύει τη σκέψη του: «Έπαιξε μεγάλο ρόλο ο κορωνοϊός. Για εμάς ο στόχος φέτος ήταν η σωτηρία. Μόλις στην πρώτη αγωνιστική κερδίσαμε τον Ερμή Αγιάς και μετά τον Σπάρτακο και βλέπαμε τα επόμενα παιχνίδια, αναρωτηθήκαμε αν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο. Οπότε μετά πήγε βήμα-βήμα. Τα δύο κομβικά παιχνίδια ήταν αυτό της πρώτης αγωνιστικής με τον Ερμή Αγιάς εκτός έδρας, όπου και επικρατήσαμε, και μετά ήρθε και η νίκη των Τιτάνων Αλμυρού επί του Σπάρτακου. Αν δεν είχαν κερδίσει οι Τιτάνες δεν θα βγαίναμε εμείς πρώτοι»!

Πιο δύσκολο έργο και πολλά έξοδα

Μόνο εύκολο πάντως δεν είναι για μία ομάδα νησιωτική, τη μοναδική της Θεσσαλίας φέτος να συμμετέχει ακόμη και σε ένα τοπικό πρωτάθλημα. Αν σκεφτεί κανείς ότι σε παρελθόντα έτη κάποιοι σύλλογοι δεν ταξίδευαν καν προς τη Σκιάθο και ας μηδενίζονταν, για να αποφύγουν τα έξοδα, ο οικονομικός αγώνας είναι έντονος για το σκιαθίτικο σύνολο.

«Το ανδρικό είναι παιδιά από την ακαδημία μας ή παιδιά που ζουν τον χειμώνα στο νησί. Μεταγραφές δεν θα κάνουμε, οπότε δεν θα προκύψουν έξοδα για τέτοιες κινήσεις. Όσο τουλάχιστον είμαι εγώ στην ομάδα και το ΔΣ δεν έγινε κάτι τέτοιο, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν μπορούμε να πάρουμε προφανώς παίκτες, ενώ και οι φουρνιές της ακαδημίας δεν μπορεί να είναι κάθε χρονιά πολύ δυνατές. Παράλληλα φεύγουνε παιδιά για σπουδές και δεν γυρνάνε όλοι» είναι κάποια από τα σημεία στα οποία στέκεται ο έμπειρος παίκτης.

Παράλληλα επισημαίνει ότι πολύ σημαντική είναι και η προσπάθεια της διοίκησης για να τα βγάλει πέρα οικονομικά. Για την ακρίβεια σημειώνει: «Από τη στιγμή που σταμάτησαν τα δρομολόγια του δελφινιού, χρειάζεται διανυκτέρευση στα εκτός έδρας κάτι που συνεπάγεται έξοδα διαμονής για φαγητού. Για να παίξουμε ένα παιχνίδι στη Λάρισα το κοστολόγιο άγγιζε τα χίλια ευρώ. Συνολικά μόνο και μόνο για τα ταξίδια χρειάζονται 9-10 χιλιάδες ευρώ!

Άλλωστε, όπως σημειώνει στο τέλος της συζήτησης, ομάδες με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1 ΕΣΚΑΘ ίσως δίνουν και λιγότερα για τις μετακινήσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς… Πάντως στέκεται και στη βοήθεια της δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Θοδωρή Τζούμα, ελπίζοντας σε ακόμη καλύτερες ημέρες για τον σύλλογο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.