Ο Στ. Βενετίδης στο «Magnesiasports»: «Θετικό πρόσημο στον απολογισμό, στόχος το παραπάνω βήμα για τη Νίκη»

Oι απόψεις του για τη Νίκη και το ερχόμενο πρωτάθλημα

Μπορεί ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος να είναι ο πρώτος προπονητής, αλλά σε κάθε ομάδα που έχει εργαστεί ο Στέλιος Βενετίδης είναι στο πλευρό του, όπως και στη Νίκη Βόλου. Οι απόψεις του ταυτίζονται, και αυτό φαίνεται και σε όσα ανέφερε ο ίδιος στο «Magnesiasports», τονίζοντας ότι ο απολογισμός για τους «κυανόλευκους» έχει θετικό πρόσημο, και ότι πλέον όλοι θέλουν η τελευταία χρονιά να αποτελέσει τη βάση για το βήμα παραπάνω την επόμενη.

Συνέντευξη: Χρυσόστομος Τρίμμης

«Το πρόσημο είναι άκρως θετικό. Ήταν μία χρονιά που  κληθήκαμε ν’ αναλάβουμε το Δεκέμβριο. Η ομάδα δεν παρουσίαζε ελκυστικό ποδόσφαιρο και τα αποτελέσματα δεν ήταν τ’ αναμενόμενα. Μπήκαμε στη διαδικασία να βοηθήσουμε στο ψυχολογικό κομμάτι και να επιδράσουμε στον τρόπο παιχνιδιού. Αυτό δεν είναι εύκολο γιατί πολλές φορές μπορεί να φέρει και δυσανάλογα αποτέλεσμα» αναφέρει ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 με την Εθνική Ελλάδας και συμπληρώνει: «Μέσα από τη διαδικασία της καθοδήγησης και της καθημερινής προπόνησης που για εμάς είναι σημαντική για να μπορούμε να εξελίξουμε τους παίκτες αλλά και την ομάδα, με στόχο το αποτέλεσμα, καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο στο πλαίσιο του δυνατού. Σ’ ένα σημείο μπορέσαμε να διεκδικήσουμε τον στόχο μας».

Όμως στη συνέχεια ήρθε το παιχνίδι με την ΑΕΛ. «Ήταν κομβικό σημείο σε πολλά επίπεδα. Για τους παίκτες κυρίως, να βρεις τη δύναμη να τους στηρίξεις, και να έχει συνέχεια. Χάσαμε κάπου εκεί λίγο το κίνητρο και μας επηρέασε όλους. Εμείς ήμασταν υποστηρικτικοί αλλά εκεί ήταν το κομβικό σημείο για την πορεία. Ήταν όμως θετική και για εμάς και για την ομάδα εξέλιξη, για να χτίσουμε και μία νοοτροπία για την επόμενη χρονιά» τονίζει ο Στέλιος Βενετίδης.

Οι απαιτήσεις και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος

Στη Νίκη λοιπόν από τον περασμένο Δεκέμβριο, με τον Στέλιο Βενετίδη να έχει σχηματίσει μία ξεκάθαρη άποψη για το τι σημαίνει «Νίκη Βόλου» αλλά και για τις απαιτήσεις που υπάρχουν.

«Είναι μία ομάδα με υγεία, με φιλάθλους που έχουν μία ιδεολογία και δυναμική ακολουθώντας την ομάδα. Παίζει ρόλο μεγαλύτερο αυτό. Υπάρχει επαγγελματική ευσυνειδησία, και μία τέτοια ομάδα σου δίνει ένα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης» τονίζει χαρακτηριστικά.

Είναι από εκεί και πέρα… Διόσκουροι με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο; «Έχουμε ταύτιση απόψεων, ιδεολογίας, συμπεριφοράς. Έχουμε ξεκινήσει μαζί εδώ και δέκα χρόνια προπονητικά. Έτσι έχουμε ένα παζλ και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε καθημερινά. Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει ταύτιση απόψεων» αναφέρει.

Η επόμενη χρονιά

Κάνοντας λόγο για ένα γενικά ταλαιπωρημένο πρωτάθλημα, με ιδιαίτερη έλλειψη οργάνωσης που δεν επιτρέπει σε προπονητές και παίκτες να έχουν ένα σαφές πλάνο για ν’ αποδώσουν καλύτερα, ο Στέλιος Βενετίδης αναφέρει ότι στόχος για τη Νίκη από εδώ και πέρα είναι το βήμα παραπάνω.

«Θέλουμε στην επόμενη αγωνιστική περίοδο να εξελίσσουμε αυτό που είχαμε στο τέλος της πρόσφατης. Να συμπληρώσουμε το παζλ με παίκτες που θα μας ανεβάσουν επίπεδο, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού και σε νοοτροπία, που παίζει ρόλο σ’ αυτό. Έχουμε βάλει τις βάσεις και το ζητούμενο είναι το βήμα παραπάνω με πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα» υπογραμμίζει.

Άλλωστε συμπληρώνει ότι: «Είναι ένα πρωτάθλημα πολύ ταλαιπωρημένο που ταλανίζεται από παθογένειες και τεράστια προβλήματα σε οργάνωση, διαχείρισης εγκαταστάσεων, σε αποφάσεις. Χρειάζεται πολλές τομές από αυτούς που διοικούν. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος τα τελευταία χρόνια. Είναι ουτοπικό να ζητάμε ν’ αλλάξει πολύ στην οργάνωση του πρωταθλήματος. Δεν είναι αυτάρκεις οι ομάδες και είναι δύσκολο για τους παράγοντες να λειτουργήσουν σ’ αυτό το πλαίσιο, έχοντας τεράστια ζητήματα οικονομικής φύσεως. Στόχος σε διοικητικό επίπεδο δεν είναι η αναβάθμιση του ποδοσφαίρου και καταλήγουμε στο πολιτικό κόστος».

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα πόσο μπορεί ν’ αντέξει ένας παράγοντας, όπως ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου;

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο και είναι αξιέπαινο όταν υπάρχει το κίνητρο και η διάθεση να προσφέρει οικονομικά και να το αντέξει όλο αυτό. Έχει να κάνει και με τον τρόπο, όσον αφορά τη διοίκηση και πώς μπορεί να σε επηρεάσει όλο αυτό, να μπει στη διαδικασία ν’ αλλάξει συμπεριφορά προς την ομάδα και τους παίκτες. Σπανίζουν οι συμπεριφορές της διοίκησης της Νίκης, με αδιάλλακτη στάση του προέδρου και του αντιπροέδρου, και είναι από τις αξιέπαινες περιπτώσεις. Εύχομαι ν’ αντέξουν γιατί η παρουσία τους ανεβάζει το επίπεδο» καταλήγει ο Στέλιος Βενετίδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.